Van Bruynzeel kreeg ik een persbericht waar ik erg enthousiast van werd. Ze hebben namelijk een app ontwikkeld waarmee je een unieke wisselwerking krijgt tussen papier en digitaal. Het kleuren van de toekomst noemen ze het! Ook is er hiervoor een compleet assortiment kleurproducten ontwikkeld. Van deze producten heb ik er een aantal ontvangen, erg leuk!

Tekenen stimuleert de fijne motoriek van kinderen en bevordert bovendien hun sociaal-emotionele ontwikkeling en creativiteit. Toch is gebleken, dat onder invloed van de digitalisering het aantal uren dat kinderen besteden aan tekenen en kleuren afneemt. Veel ouders en wetenschappers vinden dat een zorgwekkende ontwikkeling. Gelijktijdig realiseert iedereen zich, dat het gebruik van een PC en tablet in veel gezinnen niet meer weg te denken is.

Het kleuren van de toekomst leert kinderen op een leuke manier omgaan met de digitale wereld en stimuleert tegelijkertijd de fijne motoriek en creativiteit. Het laat het kind op papier tekenen en kleuren, terwijl het ook bezig kan zijn met de tablet. Superleuk en leerzaam!

Voor het kleuren van de toekomst heeft Bruynzeel een compleet assortiment kleurproducten ontwikkeld. Bestemd voor zowel de allerkleinsten als de wat oudere kinderen.

Eventjes wat cijfers op een rij:
*78% van de kinderen tussen de 4 en 7 jaar gebruikt regelmatig een tablet als deze in het gezin aanwezig is. Bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar doet 54% dat.

*2 uur of meer tv-kijken per dag betekent voor kinderen dat zij op sociaal-emotioneel vlak kunnen gaan achterlopen op leeftijdsgenootjes. Dit komt doordat dit ten koste gaat van andere voor de ontwikkeling noodzakelijke activiteiten zoals spelen, muziek maken, knutselen en tekenen.

*30 minuten schermtijd per dag noemen onderzoekers als maximale schermtijd voor kinderen van 6 jaar. Voor 3-jarigen geldt niet meer dan 10 minuten.

En dan nu, de app! Het werkt heel simpel.. eventjes downloaden, met die app de verpakking van het aangeschafte product (dus je potloden, stiften enzovoorts) scannen en vervolgens kun je het kleuren van de toekomst ervaren.
Het laat het kind tekenen, kleuren en gelijktijdig de tablet gebruiken.

Wij zijn in ieder geval al om, nu jullie nog!

(Visited 73 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.