Sinds kort ben ik in het bezit van een IPad 2. Een leuk en handig speeltje moet ik zeggen! Mijn kleine man van bijna 4 is ook helemaal wild ervan! Hij weet precies hoe hij een filmpje moet kijken op Youtube en ook hoe hij moet Skypen! Kinderen in deze tijd groeien natuurlijk op met de nieuwste gadgets, die in (bijna) ieder huishouden wel aanwezig zijn.

Maar hoe kom je er nou achter welke app geschikt is voor jouw kind?
Ik heb wel eens zitten neuzen in de app store, maar daar zie ik zoveel, dat ik al heel snel het overzicht weer kwijt ben.

Gelukkig is daar een hele mooie site voor ontwikkeld: IKind!

iKind is een initiatief van Yolanda van Meel, moeder van 2 kinderen (5 en 7 jaar oud).
Zij is al ruim 13 jaar werkzaam in de ICT (Apple Certified Support Professional & Apple certified Macintosh Technician) en is al ruim 12 jaar een Apple gebruiker. Sinds 2008 is zij een bezitter van een iPhone en iPod Touch en halverwege 2010 is zij ook een bezitter geworden van een iPad.
Haar kinderen zijn dus van kleins af aan opgegroeid met deze Apple apparaten en vinden het erg leuk om er mee te spelen.

Regelmatig werden aan haar vragen gesteld over leuke, educatieve en of behulpzame applicaties voor kinderen op een van deze apparaten.
Om deze apps op 1 plek bij elkaar te verzamelen heeft zij in februari 2011 http://www.iKind.nl opgestart.

Op Ikind.nl vind je apps voor kinderen voor op de IPad, IPhone en IPod!
Alles staat netjes per categorie (bijvoorbeeld leeftijd, taal en apparaat), dus het is heel overzichtelijk om hier wat te vinden!

Nog even een paar leuke Sint-apps:

Help de Sint 
Jop’s Sinterklaas Puzzels
Sinterklaas Dobbelspel

(Visited 86 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.