jannie1Zoonlief mocht voor Juf Jannie de leuke app “Cijfers en getallen leren en tellen” uittesten. Aangezien hij al best wel ver komt met tellen, vond hij dit erg leuk om te doen. Hieronder kun je onze bevindingen lezen en hopelijk raak je dan overtuigd om de app ook te gaan downloaden voor jouw kindje(s)!

Wanneer je de app opent jannie2hoor je meteen een vrolijk muziekje wat zeker weten de stimulans geeft om door te gaan. Juf Jannie geeft je vervolgens aanwijzingen over wat je moet doen. Allereerst zie je een winkelstraat met 5 winkels. Iedere winkel bevat oefeningen die je kunt doen. Je kunt hierbij zelf de moeilijkheidsgraad van de getallen aangeven: 1-5, 5-10, 11-15, 1-20 en later (bij oefening 3 en 4) ook nog 16-20.

jannie4Na vijf vragen is de oefening van jouw kind zijn/haar keus klaar en volgt er een leuke beloning. Ieder goed antwoord wordt beloond met een compliment, wat uiteraard motivatie geeft om lekker door te blijven spelen. Geef je een fout antwoord, dan zal deze verdwijnen zodat er steeds minder antwoorden in beeld staan. Je krijgt gelukkig wel de kans om het opnieuw te proberen. Je kunt de vraag laten herhalen door op de luidspreker in te drukken. 

Oefening 1: Dierenwinkel
Geef antwoord op de vragen door het juiste getal aan te raken. Vragen zoals bijvoorbeeld: Op welk nummer kan je snoepjes kopen? De getallen op de winkel staan niet in chronologische volgorde, dus het kind moet goed kijken. Na vijf oefeningen verschijnen er ballonnen in beeld met daaraan iets wat te koop is in de dierenwinkel. Je mag de ballonnen kapot prikken, daardoor gaat alles namelijk terug naar de juiste winkel.
Oefening 2: Snoepwinkel
Geef antwoord op de vragen door de winkels aan te raken. Welke winkel is er op nummer 2? Welke winkel is er op nummer 4? En zo gaat de oefening door. Na vijf vragen komt Juf Jannie voorbij in een luchtballon en laat van alles vallen. Door dit aan te raken bezorg je alles weer in de goede winkel.
Oefening 3: IJscowinkel
Bij deze oefening moet je het ontbrekende getal aanraken. De getallen staan op hier wel op chronologische volgorde, maar welk getal is er weg? De antwoorden staan niet in chronologische volgorde, dus er moet goed gekeken worden door het kind. Als beloning komt er een auto langsrijden die speelgoed en nog wat andere dingen achterlaat. Raak het allemaal aan om het terug te brengen naar de juiste winkel.
Oefening 4: Speelgoedwinkel
Tel de spullen in de kast en geef antwoord door het juiste getal aan te raken. Per oefening gaat het om speelgoed, fruit, groente en meer. De beloning past zich aan aan de inhoud van de kast.
Oefening 5: Groente- en fruitwinkel
Juf Jannie heeft zin in een kauwgombal. Je mag de kauwgombal-machine aanraken om Juf Jannie er één te geven. Er komen er dan ineens veel meer uitrollen. Ze hebben allemaal een getal. Druk op de kauwgombal waar het getal op staat dat er gevraagd wordt. Aan het einde blaast Juf Jannie een hele grote bel die het kind kapot mag prikken!

De app is kleurrijk, herkenbaar en erg geschikt voor de doelgroep waarvoor hij jannie5ontwikkeld is. De oefeningen sluiten perfect aan bij het basisonderwijs dat de kinderen in deze leeftijdsgroep volgen. Maakt je kind een fout, dan wordt hij/zij hier op een positieve manier op gewezen en gemotiveerd om op zoek te gaan naar het goede antwoord. Doet je kind het goed, dan krijgt het een compliment. Deze app is erg handig als je je kind alvast zoveel mogelijk wilt voorbereiden op groep 3..maar ook als je kind jonger is en al grote interesse heeft in cijfers en getallen!

De app is verkrijgbaar in de App Store en bij Google play voor € 2,69!

WINNEN!
Wij mogen 7 mensen blij maken met een promo-code voor deze leuke app!
Let op: deze promo-codes zijn alleen voor op de iPhone of iPad!
Wat je moet doen om kans te maken kun je lezen op onze Facebook-Pagina!

(Visited 176 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.