Amerikaanse tradities, er zijn er nogal een hoop, maar zeker als het op zwangerschappen en baby’s aankomt, moet het allemaal groot, groter, grootst. Ook hier in Nederland gaan we steeds “Amerikaanser” doen. Eigenlijk organiseert bijna iedereen tegenwoordig wel een gender reveal party of een babyshower. Vroeger kreeg je “gewoon” een baby en kwamen mensen daarna beschuit met muisjes eten. Tegenwoordig lijkt het wel of we vanaf voor de geboorte tot na de eerste verjaardag alleen maar aan het feestvieren zijn. Ik zet voor jullie de Amerikaanse baby tradities op een rijtje, die we hier in Nederland ook steeds vaker overnemen.

Gender reveal party

Indien je graag het geslacht van het kindje wilt weten, dan kun je dit tijdens een echo laten bekijken en bevestigen. Kies je er vervolgens voor om dit te willen delen met vrienden en familie, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt simpel een appje sturen, maar er zijn veel spectaculairdere manieren te verzinnen. Dit alles doe je tijdens een Gender Reveal party. Je kunt van tevoren vragen of mensen het geslacht van de baby willen voorspellen. Zo wordt het allemaal nog extra spannend.

Taart

Laat bij de bakker een taart maken met een roze of blauwe binnenkant. Je kunt deze dan aansnijden als het feest in volle gang is. Misschien wil je het voor jezelf ook tot die tijd als een verrassing houden, vraag dan aan de echoscopist of hij/zij het geslacht opschrijft en in een gesloten envelop stopt.Je kunt dit dan aan de bakker geven, die er dan mee aan de slag kan gaan.

Ballonnen

Haal een grote doos en stop het roze of blauwe ballonnen in. Je kunt dit ook door iemand anders laten doen, zodat het voor jullie zelf ook nog een verrassing is. Overigens kun je ook een kant-en-klare doos met ballonnen online bestellen. Verder zijn er ook ballonnen te koop met daarin roze of blauwe lintjes. Eventjes prikken en het geslacht is onthuld.

Confettikanon

Voor een knal-effect zorg je dat er een heleboel confetti kanonnen aanwezig zijn. Eventjes aftellen en knallen maar. Aan de buitenkant kun je niet zien welke kleur er aan de binnenkant zit, dus het is en blijft tot het moment van de onthulling een verrassing!

Babyshower

De bedoeling van een babyshower is, de aanstaande moeder in de watten leggen en er samen een fantastische dag van maken. Vaak wordt deze omstreeks week 30 van de zwangerschap georganiseerd door bijvoorbeeld de moeder van de zwangere, in samenwerking met bijvoorbeeld een zus (of meerdere) en wat vriendinnen. Vaak worden er spelletjes gedaan en zijn er een heleboel lekkere hapjes (vaak roze of blauw, indien het geslacht van de baby bekend is…en anders roze en blauw).

Uitnodigingen

Het is van belang om voor een babyshower uitnodigingen te versturen, zodat iedereen weet waar en wanneer het zich allemaal af gaat spelen. Verder is het wel zo leuk als de zwangere nergens vanaf weet, dus dat het goed geheim wordt gehouden door alle betrokkenen.

Hapjes en drankjes

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes (natuurlijk alcoholvrij) voor tijdens de babyshower. Leuke cake-jes, een taart, toastjes en wrapjes doen het altijd goed. Misschien leuk als iedereen iets maakt? Zo niet, dan kun je het gezamenlijk met de organisatoren maken, of bestellen bij een cateraar.

Spelletjes

Op internet zijn een heleboel babyshower spelletjes te vinden. Voornamelijk Pinterest staat er vol mee. Doe dus gerust wat inspiratie op en kies 2 á 3 spelletjes uit. Dit is meer dan genoeg, omdat er ondertussen ook nog gegeten, gedronken en gekletst moet worden natuurlijk.

Cadeautjes

Je kunt ervoor kiezen om een wat groter cadeau te kopen, doordat iedereen wat geld in de pot doet. Echter is het uitpakken van cadeautjes altijd erg leuk. Je kunt hiervoor online een lijstje aanmaken, waarop iedereen kan aangeven wat er gekocht is/wordt. Zo voorkom je dubbele cadeaus.

Cake smash

Cake smash zegt het al, lekker op je taart slaan en ermee smeren! Als je kindje bijna 1 jaar wordt is het uiteraard tijd voor een feestje. Tegenwoordig worden er hele fotoshoots georganiseerd waar het kindje lekker kan kliederen met zijn/haar taart. Dit zorgt natuurlijk voor de allerleukste beelden, die je vervolgens kunt gebruiken op de uitnodiging voor het eerste verjaardagsfeest. Trek de kleine een leuke outfit aan, regel een leuke setting én een fotograaf en het smeren kan beginnen!

Beeld: Kaartenhuis.nl en Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.