Ik heb zelf geen borstvoeding gegeven, maar ik weet wel dat het lang niet altijd rozengeur en maneschijn is. Regelmatig krijgen voedende vrouwen te maken met ontstekingen (en kloven) aan hun borsten en/of tepels. De Silvercap® & Silverette® – Zilverkapjes zorgen voor een efficiënte bescherming van de tepels.

Het gebruik van zilveren tepelkapjes voor de bescherming van tepels is al geïllustreerd in de geneeskunde van de achttiende en negentiende eeuw. Hun genezende werking wordt niet direct genoemd, maar wel het therapeutische effect van zilver op de huid.

Silvercap® wat doet het?
De Silvercap® geeft steun in de behandeling van tepelkloven bij het geven van borstvoeding. De kapjes beschermen de wond tegen externe factoren en wrijving van kleding. Door de kapjes wordt er een vochtige omgeving gecreëerd die het genezingsproces zal versnellen, terwijl het zilver het oppervlak bestand maakt tegen proliferatie van micro-organismen. De Silvercap® is geclassificeerd als Medisch Hulpmiddel 2B.

De zilverkapjes helpen bij de noodzakelijke bescherming tijdens borstvoeding tegen invloeden van buitenaf. Dit laatste vooral tijdens het voeden om kleine scheuren in de tepel of (beginnende) kloven te voorkomen. De kapjes bieden een goede vergrendeling van de tepel, door het speciale ontwerp. Tevens zorgen ze ook voor verkoeling en voorkomen ze het doorlekken. Ook genezen ze tepelontstekingen en spruw genezen.

Hoe gebruik je ze?
Het is belangrijk dat je de borsten goed reinigt, voordat je de zilverkapjes gaat gebruiken. Wrijf voordat je het kapje plaatst wel een druppel moedermelk op de tepel. Spoel het kapje af onder stromend water. In de aanwezigheid van melk residuen, is het advies om de kapjes met milde zeep te wassen en ze onder stromend water af te spoelen. Plaats vervolgens het kapje op de tepel tussen de beha en de borst. Het is niet nodig om de kapjes te steriliseren omdat het zilver het oppervlak bestand maakt tegen proliferatie van micro-organismen. Wil je de kapjes toch zeer grondig reinigen, doe dit dan in een half glas water met twee lepels bakpoeder erbij.

Waar wordt het van gemaakt?
De Silvercap® heeft een gepatenteerde multi-layer laminaat technologie die de mogelijkheid biedt om zilver 999/1000 te creëren. Hiermee wordt een laag gevormd van zilver in zijn puurste vorm. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van de antibacteriële eigenschappen en de veiligheid van het zilver. Een overgevoelige reactie op zilver komt vrijwel altijd door het mengmetaal, met name nikkel. Zilverkapjes zijn nikkelvrij. Er is een perfecte hechting dankzij de micro-binnendraad structuur, die zorgt voor een complete en comfortabele grip op de tepel.

Puur zilver is een wit glanzend metaal, gekenmerkt door hoge ductiliteit en vervormbaarheid. Daarom is het eigenlijk bijna niet mogelijk om voorwerpen van puur zilver te maken. Door zilver te mengen met een ander metaal—meestal koper of nikkel—ontstaat er stevig zilver. Bij Silvercap® is dat koper. De verhouding wordt uitgedrukt in graden b.v. Sterling zilver 925/1000.

Nog eventjes een opsomming;

De Silvercap® zijn:

 • verzilverde kapjes met puur zilver
 • antibacterieel en antiviraal
 • herstelt tepelkloven
 • geneest tepelontstekingen en spruw
 • ecologisch verantwoord
 • uniek patent

Je kunt de Silvercap®  (per 2 stuks) hier bestellen voor € 45,00.

Silverette® wat doet het?
Zilverkapjes van Silverette® zijn net als de Silvercap® kapjes, een medisch hulpmiddel om de tepel te beschermen. Ze zijn gemaakt van puur zilver. De vorm maakt ze erg comfortabel om te dragen. Door het dragen van het zilver wordt de tepel ondersteund en beschermd. De helende werking van de moedermelk en de antibacteriële werking van het zilver zorgen samen voor een gezond klimaat. Het gebruik van de zilveren kapjes is onschadelijk voor de baby en de moeder. Ze genezen tepelkloven en spruw binnen zeer korte tijd.

Hoe gebruik je ze?
Ook hier is het weer belangrijk dat je de borsten goed reinigt, voordat je de kapjes gaat gebruiken. Net als bij de Silvercap® wrijf je voordat je het kapje plaatst een druppel moedermelk op de tepel. Spoel het kapje af onder stromend water. In de aanwezigheid van melk residuen, is het advies om de kapjes met milde zeep te wassen en ze onder stromend water af te spoelen. Plaats vervolgens het kapje op de tepel tussen de beha en de borst. Het is niet nodig om de kapjes te steriliseren omdat het zilver het oppervlak bestand maakt tegen proliferatie van micro-organismen. Wil je de kapjes grondig reinigen, doe dit dan in een half glas water met twee lepels bakpoeder erbij.

Eigenschappen
De eigenschappen van het zilver zijn ideaal op een vochtige plek, zoals die van de huidklier rijke areola die tijdens borstvoeding bijzonder actief is. De wonderlijke eigenschap van zilver om schadelijke bacteriën en virussen te doden, maakt het geliefd als grondstof van chirurgisch gereedschap. 

Nog eventjes een opsomming;

De Silverette® zijn:

 • zilveren tepelkapjes van puur zilver 925/1000
 • antibacterieel en antiviraal
 • duurzaam en puur natuur
 • geneest tepelontstekingen en spruw
 • herstelt tepelkloven
 • om te smelten in sieraad

Een stukje geschiedenis
De producent van Silverette® is een Italiaanse bedrijf dat al 40 jaar specialiseert is in het vervaardigen van chirurgische instrumenten. De oprichter (vader) heeft het bedrijf z’n twee dochters overgedragen en die hebben uit persoonlijke behoeftes de Silverette® in het leven geroepen. In Italië is het product in alle apotheken verkrijgbaar en geclassificeerd als medisch hulpmiddel.

Je kunt de Silverette®  (per 2 stuks) hier bestellen voor € 55,00.

WINNEN!
Wij mogen 1 setje Silvercap® weggeven! Waarom zou juist jij moeten winnen? Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

13 thoughts on “Silvercap® & Silverette® – Zilverkapjes

 1. Als de kinderen wat groter worden komen de problemen vanzelf met de tepels. Ook bij mij is dat het geval de zuigkracht neemt toe en doorkomende tandjes zijn erg scherp. Regelmatig pijn, maar het gevoel tijdens de borstvoeding verzacht de pijn. Wellicht is dit de oplossing dat ik nog even door voeden kan. En als bovendien het doorlekken niet meer gebeurt zou ik al opgelucht zijn en me zekerder voelen, nu kijk ik elk kwartier of het nog oké is. Ik zou het heel graag proberen en de kleine meid nog wat langer zelf kunnen voeden.

 2. Vorige week is een goede vriendin van mij als eerste van ons vriendinnengroep bevallen… een mooie en spannende tijd. Het lijkt mij handig om dit bij de hand te hebben.

 3. Ik heb geregeld last van kloofjes omdat mijn dochtertje vaak minder goed aanhapt. Dit lijkt me een interessante om eens te proberen en uitzoeken of het goed werkt!

 4. Over zo’n 10 weken ga ik mijn volgende borstvoedingsavontuur weer beginnen. Nr 1 bijna een jaar bv gegeven. Maar wat deden die kloven ontzettend pijn en wat heb ik lopen smeren met zalfjes
  Waag graag een kansje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.