draagjoyToen ik zwanger was wist ik al dat ik mijn kleine mannetje wilde gaan dragen. Ik kreeg van iemand linglingeen tweedehands rekbare draagdoek. Al snel merkte ik dat deze draagdoek zijn beste tijd had gehad, omdat de rek er al uit was. Uiteindelijk kocht ik een nieuwe rekbare draagdoek die ik erg fijn vond en vaak gebruikte. Nadat ik een workshop over dragen had gevolgd, kwam ik er pas achter dat een rekbare doek maar tot 10kg te gebruiken is. Ik wilde dus overstappen op een geweven doek die tot de peutertijd te gebruiken is.
wpid-img-20140729-wa0006.jpgOmdat het best een investering is om zo’n geweven doek aan te schaffen, wilde ik er graag eens eentje van iemand lenen, om te kijken of ik deze doek net zo fijn zou vinden als de rekbare doek, die ik al gewend was. Toen Amanda mij vroeg of ik voor KiDDoWz de Ling Ling D’amour wilde testen, (mogelijk gemaakt door http://www.draagjoy.nl) heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. En ik moet zeggen, ik ben om! Wat een onwijs fijne doek is de Ling Ling D’amour!
wpid-img-20140723-wa0000.jpg
Buikdragen
Het knopen op de buik van de Ling Ling D’amour is erg gemakkelijk! (ik heb de front wrap cross carry techniek (fwcc) gebruikt) Binnen no- time zit je kindje heerlijk dicht tegen je aan in deze fijne doek. Wel moest ik de eerste keer even puzzelen of mijn kindje “strak” genoeg zat. Dit doe je heel makkelijk door de banden een voor een aan te trekken. Omdat je bij een geweven doek ervoor kan kiezen om enkel laags te knopen, is het met het warme weer ook zeker niet te warm om te dragen. Dat is een ontzettend fijn voordeel van een geweven doek in tegenstelling tot een rekbare: deze zijn namelijk altijd 3 laags geknoopt. Op de buik dragen vind ik zelf erg fijn, lekker m’n kleine man dicht tegen me aan. Hij wordt er zelf ook heerlijk rustig en kan op deze manier ook lekker rondkijken.
wpid-img-20140729-wa0007.jpgHeupdragen
Ook heb ik de heup knoop techniek geprobeerd, wat perfect is voor mijn mannetje van 9 maanden. De knoop is even puzzelen maar als je eenmaal de knoop doorhebt, is ook deze erg fijn. Deze techniek kun je ook makkelijk van de voren knopen, het enige wat je dan nog moet doen is alles goed strak trekken. Bij deze techniek kan mijn zoon alles al helemaal goed zien, wat hij natuurlijk helemaal geweldig vind!

Rug dragen
Op de rug dragen is wat meer voor “gevorderden”. Hierbij moet je wel even goed oefenen en heb je verschillende technieken (net zoals bij het buikdragen). Ik heb de back wrap cross carry (bwcc) techniek geprobeerd, deze is wat eenvoudiger. Heel fijn als je kindje wat ouder is, vanaf een maand of 8/9 tot peutertijd. Lekker dicht bij je en je kindje kan alles erg goed zien. Helaas vond mijn lieve zoontje deze manier toch nog niet zo erg fijn, we proberen deze techniek gewoon nog eens als hij wat ouder is .
Ik vind dit een erg fijne doek, gemaakt van een mooie en fijne stof. Verder heeft hij een hele leuke kleur en met het handige zakje, kun je de doek makkelijk opbergen en ook meenemen! Wij gaan lekker verder met de Ling Ling D’amour!
wpid-img-20140722-wa0004.jpg wpid-img-20140722-wa0005.jpg
(Visited 208 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.