boef1
Ik mag een leuk stukje schrijven over Stichting Slimme Boefjes, een stichting voor ouders met een kleine beurs. Hierdoor werd ik meteen erg enthousiast, omdat ik met eigen ogen heb gezien hoeveel mensen een moeilijke tijd hebben gehad. Jammer, want je zou juist moeten genieten van een zwangerschap en kraamperiode! Zelf probeer ik mensen altijd zoveel mogelijk te helpen, waar ik kan.

Wanneer je weinig tot geen geld te besteden boef2hebt, ontstaan er al snel grote zorgen, helemaal als er een kindje op komst is. Stichting Slimme Boefjes neemt deze zorgen een klein beetje weg, want voor een bedrag van € 17,50 bij het ophalen en € 29,90 bij het opsturen, ontvang je een StartKid (starterspakket) voor je kindje met bijna 100 artikelen. Een kleine vergoeding moeten ze helaas wel vragen omdat ze zelf ook met onkosten zitten.

De kleding is van maat 50 t/M 68 dus je kan er ook nog even mee voor uit!  Er is een pakket voor een jongen, een meisje maar ook een neutraal pakket.  Omdat ze afhankelijk zijn van donaties, zijn alle pakketten uniek. De artikelen die altijd nodig zijn bij een geboorte zitten er echter standaard in. Dat wordt vervolgens nog aangevuld door proefproducten of cadeautjes.

boef3Natuurlijk zijn voor Stichting Slimme Boefjes donaties maar ook vrijwilligers nodig. Deze vrijwilligers legen de inzamelbakken, zodat er nog meer mama’s en papa’s geholpen kunnen worden. Wil je weten of er bij jou in de buurt ook een inzamelbak staat, kijk dan eventjes hier. Interesse om vrijwilliger te worden? Daar lees je meer over op deze pagina.

Een feit is trouwens, dat het een stuk beter is voor het milieu, om kleding door te geven als het niet meer gedragen wordt. Door het grootschalige gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en giftige kleurstoffen zijn katoen gewassen een van de meest vervuilende gewassen op aarde.

Ben jij iemand of ken je iemand die het moeilijk heeft, neem dan contact op boef4met Stichting Slimme Boefjes en kijk wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Ieder kindje heeft tenslotte recht op een goede start! Heb je het niet nodig dan kun je misschien helpen door kleding en spulletjes te doneren of aan de slag te gaan als vrijwilliger.

/Linda

(Visited 81 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.