olijf1Dat wij van lekkere zeepjes enzovoorts houden is inmiddels geen geheim meer. Dat mijn zoontje soms wat kleine huidproblemen heeft ook niet! Daarom gebruiken wij het liefst biologisch zeep om ons mee te wassen. Nou, die hebben we wederom gevonden: Olijfzeep!

Ons lichaam is ongelooflijk efficiënt in het omgaan met het brede scala van chemische stoffen die we van nature tegenkomen op het oppervlak van de aarde. We kunnen gebruik maken van deze natuurlijke chemische stoffen in planten om ons energie te geven en we hebben manieren ontwikkeld om de chemische stoffen die we niet nodig hebben te scheiden.

Het gebruik van biologische producten betekent dat je niet zult worden blootgesteld aan synthetische chemische stoffen, die voor ongewenste bijwerkingen kunnen zorgen. Conventionele plantaardige oliën worden vaak vermengd met goedkopere petrochemische oliën, of op lage kwaliteit geproduceerde olie. Ze bevatten vaak resten van bestrijdingsmiddelen en andere landbouwchemicaliën. Deze chemicaliën zijn in olie oplosbaar en dus te concentreren in de olie die wordt geperst uit de plant.

Biologische landbouw maakt gebruik van natuurlijke technieken om ongedierte te bestrijden, en de olie die wordt geperst uit deze planten is op deze manier vrij van verontreiniging door landbouwchemicaliën.

Het gebruik van een biologische plantaardige olie, in tegenstelling tot de petrochemische olie (zoals minerale olie), heeft enorme voordelen voor uw huid. Plantaardige olie bevat voornamelijk vetzuren die vrij kunnen worden geabsorbeerd door de huid en hier dan in de celmembranen, of door cellen voor een ander doel gebruikt kunnen worden.

Meer informatie over je huid en Olijfzeep kun je hier lezen!olijf2

Veel van de producten van Olijfzeep richten zich op het gebruik van de ingrediënten die de huid nodig heeft om gezond te blijven. Pas wanneer dit is bereikt kunnen we ons richten op het vertragen van het verouderingsproces.

Wij mochten een aantal producten testen:

Pure vloeibare olijfzeep
Deze vloeibare olijfoliezeep van eerste persing olijfolie, verzacht en hydrateert de huid dankzij zijn pure ingrediënten. De olijfolie, die al eeuwenlang bij de mediterrane volkeren in gebruik is voor hun schoonheid en gezondheid, heeft dankzij de vitamine E en de pure olijfolie extreem bijzondere eigenschappen voor celvernieuwing en regeneratie van de huid waarbij de veroudering van de huid wordt vertraagt.
Deze zeep is zeer geschikt voor de gevoelige huid, dus ook voor baby’s (denk om de ogen, de zeep prikt).

Onze ervaring is dat je huid inderdaad heerlijk zacht blijft en niet droog wordt. Daarnaast ruikt de vloeibare olijfoliezeep ook nog eens heel erg lekker! Als je hiermee je handen gewassen hebt, zijn je handen echt schoon en zo voelen ze dan ook! De zeep staat bij ons in ieder geval naast de gootsteen, zodat we er zo vaak mogelijk gebruik van kunnen maken!

Mardinzeep “Oranje”
Deze zeep kun je gebruiken voor huid en haar. De geur is echt heerlijk en je blijft hem ook na het douchen nog een hele tijd ruiken! Wel is het trouwens handig om een zeephouder aan te schaffen. Die hebben wij namelijk niet en dan moet je dus de hele douche doorrennen achter je stuk zeep aan, als ie uit je handen vliegt. Ja…dat soort dingen overkomen mij altijd! Zag er vast heel komisch uit! De zeep is overigens geproduceerd in Turkije en bevat Betacaroteen. Deze geeft het haar glans en versterkt (+verzorgd) de gevoelige huid!

Mardinzeep “Amandelolie”
Deze zeep heeft mijn moeder getest. Nou, ik kan je vertellen, die is dol op zeep, dus ze stond te springen om het uit te proberen. Zij vertelde het volgende erover: “De zeep ruikt heerlijk, maar heeft niet een hele sterke geur. Hij voelt wat vettig aan, maar dat is zeker niet onprettig. De zeep is heerlijk om te gebruiken, maar ging hier thuis wel snel op”.
– ideaal voor een droge huid
– hydrateert de huid
– bevat een grote hoeveelheid vitamine E, A, B1 en B2 en is daarom zeer nuttig   voor een huid met exzeem, acne etc.
– helpt tegen jeuk.

Er is natuurlijk nog véél meer te koop…maar daarvoor moet je echt zelf een kijkje gaan nemen in de webshop! Ga biologisch – uw huid zal u er dankbaar voor zijn.

WINNEN!
Wil jij kans maken op de producten die hierboven besproken zijn (+een extra gastenzeepje met druivenpitolie)? Kijk snel op onze Facebook Pagina hoe je mee kunt doen!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

 

 

(Visited 79 times, 1 visits today)

11 thoughts on “OlijfZeep [+WINNEN]

  1. Ik heb een erg gevoelige huid, die snel irriteert ook als ik in de zon heb gezeten. Deze zeep lijkt mij dus heel prettig voor mijn huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.