20140713-084203-31323896.jpg

Yoomi, een fles en verwarmer in een, hoe handig!!
Ik heb Yoomi, al eens voorbij zien komen toen ik nog zwanger was van de babyzoon. Het leek me t een super handige fles. Ik heb me er toen verder niet in verdiept, omdat ik inmiddels al een pakket andere babyflessen in huis had.  Nu mocht ik voor Kiddowz Yoomi gaan uittesten, helemaal super!

Ik kreeg Yoomi netjes door de postbezorger aangeboden. In de doos het starterspakket van Yoomi, met daarin een fles, verwarmer en speciaal magnetronbakje. Ook zit er een gebruiksaanwijzing bij.

20140713-084128-31288533.jpg

Ik ben begonnen met het doornemen van de gebruiksaanwijzing. Daarna alles afgewassen. En toen de verwarmer in het speciale bakje in de magnetron gedaan. Daarna is het even mis gegaan, waardoor de verwarmer het uiteindelijk niet deed. (Ik had de gebruiksaanwijzing iets te vluchtig doorgenomen, waardoor ik dacht dat de verwarmer maar een uur warm zou blijven en ik de verwarmer te snel wilde gebruiken. Ik vond het al zo gek, dat de verwarmer maar een uur warm zou blijven, haha. Ik heb verkeerd gelezen, de verwarmer blijft na het indrukken van de knop een uur warm, waardoor je baby lekker de tijd voor 20140713-084234-31354353.jpgzijn/haar flesje kan nemen. Kennelijk had ik dat even door elkaar gehaald).

Ik besloot de dag erop Yoomi nog een nieuwe kans te geven. Ik heb nogmaals de gebruiksaanwijzing goed doorgelezen (en kwam er gelukkig achter wat ik niet goed had gedaan) en heb alle stappen opnieuw uitgevoerd.
Nadat ik de verwarmer middels het magnetronbakje had opgewarmd en had laten afkoelen, heb ik de verwarmer in de fles gedaan en de knop op de verwarmer ingeduwd. Net op tijd! De babyzoon gaf duidelijk aan dat het toch echt wel tijd was voor zijn flesje.
Yoomi deed wat de bedoeling was en de melk werd prima verwarmd. Niet heel warm, maar dat staat ook duidelijk vermeld in de 20140713-084319-31399240.jpggebruiksaanwijzing. Yoomi verwarmt de melk namelijk op borstvoedingstemperatuur en dat is net iets koeler dan je lichaamstemperatuur.

De babyzoon moest even wennen aan de vorm van de flessenspeen, maar dat was na een paar seconden al over. Ik moest even wennen aan het gewicht van de fles inclusief verwarmer, maar was er al snel aan gewend.
Nou is mijn babyzoon een snelle drinker, maar heb je een baby die wat meer de tijd neemt voor zijn of haar flesje, is dat ook geen enkel probleem, Yoomi blijft tot een uur na activatie warm!

20140713-084409-31449031.jpgDoordat ik nog geen vakantie had, heb ik Yoomi niet gebruikt tijdens een dagje uit, terwijl mij dat juist zo handig lijkt! Yoomi blijft namelijk, eenmaal goed opgewarmd, klaar voor gebruik tot jij Yoomi nodig hebt. Dat kan zelfs weken later zijn.

 

Hoe is Yoomi ontstaan?
Yoomi is bedacht en ontwikkeld door Jim en Farah, een Brits echtpaar. Zij zochten een oplossing voor het nachtelijke wachten naast de magnetron. En het smeken aan obers om de fles op de juiste temperatuur op te warmen en verkeerde temperatuur voeding. (is mij zelf ook al een aantal keer overkomen, vragen om 30 seconden in de magnetron te verwarmen en vervolgens een fles terug te krijgen die volgens mij wel 3 minuten in de magnetron is geweest, zo heet. En ondertussen een blèrende babyzoon die honger heeft, echt heel erg honger!)

Door al deze ervaringen is het echtpaar geïnspireerd geraakt een systeem te ontwikkelen dat ouders kan helpen om hun kindje makkelijk en eenvoudig te voeden. Dat is dus Yoomi geworden, een systeem dat in 60 seconden zorgt voor een fles met voeding op de perfecte temperatuur.
Yoomi flessen zijn vrij van BPA en de flessenspeen is zo gevormd dat het een vrouwenborst lijkt. Hierdoor is het dan ook een perfecte fles voor zowel borst- als flesvoeding. (en natuurlijk kan je de fles ook uitstekend gebruiken zonder de verwarmer)

Hoe werkt Yoomi?
In de verwarmer zit een speciale vloeistof, die blauw gekleurd is, zodat een eventueel lek meteen te zien is. Verder is er Bitrex aan toegevoegd, een bittere (maar veilige!) substantie, waardoor baby’s het niet in hun mond willen hebben, mocht er al een lek ontstaan. Heel veilig dus! Als de fles is “geactiveerd” (dat wil zeggen; of in het speciale magentronbakje of 25 minuten op de zijkant in een pannetje met voldoende water verwarmen. Daarna de verwarmer 75 minuten laten afkoelen.) druk je zodra het nodig is op de oranje knop.

De fles van Yoomi is zo gemaakt, dat het darmkrampjes helpt voorkomen. Dit komt door de zes ventielen in de flessenspeen, die ervoor zorgen dat de lucht wordt afgevoerd uit de flessenspeen. Mijn babyzoon heeft gelukkig geen last van krampjes, maar ik kan me voorstellen dat als jouw kindje daar wel last van heeft, het fijn is te weten dat Yoomi ook daar aan gedacht heeft!20140713-084439-31479700.jpg

Een veilige en vooral handige fles dus, die Yoomi! Binnenkort gaan wij op vakantie en Yoomi gaat dan ook absoluut mee. Handig voor in de auto, op weg naar het vakantieadres. En voor de dagjes uit die we daar willen plannen. Ik vind alleen de gebruiksaanwijzing wat lastig doornemen, die zou van mij iets overzichtelijker en duidelijker mogen.

Conclusie: Ik vind Yoomi een goeie uitvinding en vooral erg handig voor dagjes uit en op vakantie.

Yoomi is overigens niet alleen in 140ml maar ook in 240ml te verkrijgen! En zo’n starterset vormt natuurlijk het perfecte kraamcadeau voor nieuwe ouders in spe.
(en leuk; op de site van Yoomi kan je verschillende kleuren flessenringen bestellen)

Als je ook Yoomi wil bestellen: je krijgt nu van Yoomi maar liefst 15% korting op je bestelling!
Gebruik hiervoor de volgende kortingscode: KiDDoWz
(De kortingscode is te gebruiken tot en met 31 augustus 2014)

/Marije

(Visited 171 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.