dido1DIDO DE LASTDODO is het allernieuwste figuurtje voor jonge kinderen. Zijn voornaam is DIDO en zijn achternaam is DE LASTDODO, verwijzend naar het feit dat hij de laatste nog levende dodo ter wereld is. Sinds kort woont hij in Nederland. Hij is hier op zoek naar nieuwe vriendjes. Zijn bedenkster is Laurien van der Meer uit Purmerend, die DIDO in het leven heeft geroepen om jonge kinderen een vrolijke vriend te geven op wie ze altijd kunnen rekenen.

DIDO is een vrolijke, slimme vogel, die soms zelfs een beetje kan toveren. Hij is heel wijs, omdat hij al heel oud is. Hij is geborendido2 op het eiland Mauritius, op 11-11-1111, heel erg lang geleden dus! DIDO leefde daar vele jaren met heel veel vriendjes in allerlei kleuren en had veel plezier. Totdat er iets heel ergs gebeurde op Mauritius…

In het jaar 1507 werd Mauritius namelijk ontdekt door zeelieden. Eerst leefden de zeelieden en de dodo’s hand in hand. De dodo’s vonden het gezellig dat er bezoek was, want dodo’s hebben een hele vriendelijke aard. Maar toen het eten op het eiland opraakte, ging het mis. De zeelieden kregen honger. Zij waren wat minder vriendelijk van aard dan de dodo’s en ze aten ze allemaal op…

Boekje Last Dodo 9Hoe DIDO is ontsnapt en hoe hij nu in Nederland terecht is gekomen, vertelt hij in zijn allereerste verhalenboekje DIDO DE LASTDODO 1. In dit eerste deel van de verhalenreeks gaan we terug naar DIDO zijn tijd op Mauritius en zien we DIDO met zijn gekleurde vriendjes spelen. In de loop van het boekje wordt duidelijk hoe DIDO in Nederland is gekomen.

Na dit eerste deel volgen vele andere delen, waarin DIDO steeds een nieuw avontuur beleeft!

Mijn zoon is al fan van DIDO! Het verhalenboekje valt erg in de smaak en het vriendenboekje bewaren we tot het nieuwe schooljaar! Zo kan iedereen kennis maken met DIDO!

didoprijs
WINNEN!
Wij mogen 1 iemand blij maken met een leuk DIDO pakket!
Hierin zitten een verhalenboekje, vriendenboekje, knuffel, sleutelhanger en ballonnen!
Kijk snel op onze Facebook Pagina hoe je kans kunt maken!

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.