Nee, nee….we hebben het niet over dé Dora…met ‘t bruine haar en het roze t-shirtje! KiDDoWz is een veel stoerdere Dora tegengekomen…namelijk een Vleermuis!

Mijn zoon heeft een grote interesse voor dieren en dan voornamelijk dieren die niet zo voor de hand liggend zijn. Dinosaurussen, Maki’s, Dromedarissen,
Stokstaartjes en ja ook Vleermuizen. Hij heeft nu een app op de IPad waar vleermuizen in voorkomen. Eigenlijk doen ze niks…alleen op hun kop hangen, maar als je er op drukt komt er zo’n eng piano-muziekje…Dracula-achtig ofzo…en ja dat vindt hij natuurlijk fantastisch! Nu niet gelijk denken dat mijn kind onverantwoorde apps op de IPad heeft alstublieft…want het gaat hier om een app waar een kat je napraat…je moet er van houden he?!

En dan nu eventjes back to the point:

In “Dora ondersteboven” wordt je mee op reis genomen door het leven van een grootoorvleermuis. Van zijn geboorte, het leren vliegen en het vangen van insecten, naar de winterslaap en verder.

Wist je dat de grootoorvleermuis zijn oren opblaast via een ventieltje? En dat hij zijn eten vindt met behulp van echolocatie? Je ontdekt hoe een vleermuis jongen krijgt, hoe oud hij kan worden en waarom hij ondersteboven hangt.

Door de leuke doe-opdrachten kom je nog meer over vleermuizen te weten. Dora ondersteboven” maakt van jou een echte vleermuis-expert. Een aanrader voor als je een spreekbeurt of een werkstuk over vleermuizen wilt voorbereiden.

Prachtig en herkenbaar geïllustreerd voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook ouders en leerkrachten zullen er enthousiast van worden. Trek erop uit en probeer vleermuizen zelf te ontdekken!

Bestellen kan hier voor € 4,95!

Illustrator: Peter Twisk
Leeftijd: Vanaf 8 tot 12 jaar
ISBN: 9789050114011
Pagina’s: 32
Formaat: 21 x 21 cm
Genaaid gebonden | full colour

KNNV uitgeverij geeft trouwens de mooiste en beste natuurboeken uit…neem eens een kijkje op de website!

(Visited 111 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.