uqqies1In een oude doos op zolder vonden zussen Ellen en Inge, een oud luciferpoppetje. Deze poppetjes verzamelden de dames in de jaren 70/80. Na wat research bleken de luciferpoppetjes niet meer gemaakt te worden. Erg jammer, maar de dames konden en wilden het niet laten rusten. Dan maar zelf laten produceren! Na wat zoekwerk kwamen ze bij Kenana terecht. De uQQies die verkocht worden zijn gebreid door de Kenana Knitters. Het luciferpoppetje van toen is veranderd in een leuk fairtrade uqqies2poppetje met een hoog knuffelgehalte. Ook zijn de uQQies wat groter dan het originele luciferpoppetje, maar dus wel handgebreid!

uQQies zijn er in 10 verschillende kleuren! De kleur van de doosjes correspondeert met die van de uQQies. Omdat de uQQies handgebreid zijn door verschillende vrouwen, heeft de een bijvoorbeeld een groter lijfje, dikker buikje of juist kleiner hoofdje dan de ander. Dit maakt iedere uQQie uniek! De uQQies zijn ongeveer 10 cm lang!

uqqies3Verder vind je er ook nog leuke aapjes in uQQies-doosjes! Deze aapjes zijn natuurlijk stoerder voor de jongetjes dan de poppetjes. Ik denk dat het voor de meisjes niet uitmaakt, poppetje of aapje, allebei even leuk en schattig! De aapjes zijn handgebreid en tussen de 10 en 12 cm groot.

uqqies4
Als je op zoek bent naar een mooie, grote knuffel, dan kun je hiervoor ook terecht bij uQQies! Je hebt de keus uit apen, olifanten, uilen een konijn of een hond en zoals je hiernaast ziet een oranje leeuw! Want we hebben het dan wel niet gered tot aan de finale…we zijn en blijven toch Nederlanders! En even eerlijk, hij is toch supercute!!!

Voor dit en nog veel meer kun je allemaal terecht op de website van uQQies! Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Meer weten over Kenana? Klik hier en lees er eens meer over…!

uqqies5WINNEN!
Wij mogen 1 aapje in een uQQies doosje weggeven!
De winnaar mag zelf kiezen welke kleur!
Wat je moet doen om te winnen kun je lezen op onze Facebook Pagina!

 

 

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.