fruitella1Op voorhand was ik wat huiverig om met de meisjes naar de avondopenstelling te gaan van Burgers’Zoo. De dierentuin is dan geopend van 16­21 uur tegen een gereduceerde prijs. Achteraf bezien kan ik het iedereen aanraden met kindjes die nog een slaapje doen op de dag. Wevertrokken namelijk na het middageten en het slaapje van de jongste. Ze relaxen wat onderweg in de auto (lees file) en bij aankomst gaan ze los.

Deze avond was gesponsord door Fruitella, maar in augustus heeft Burgers’Zoo fruitella3zoomeravonden op de zaterdagen met een vergelijkbaar programma. Neem sowieso een kijkje op hun site voor allelei extra lezingen en rondleidingen, misschien zit er iets van uw gading bij.

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen en ontvingen we onze goodiebag met VIPpas, plattegrond, speurtocht en dierenbingo. Ondanks de weerberichten hebben we het droog gehouden, dus de zonnebrillen kwamen ook van pas.

fruitella2Het leuke van dit tijdsstip is dat een aantal dieren gevoederd worden, helaas hebben sommige dieren zich al teruggetrokken in hun nachtverblijf. Alle medewerkers die we onderweg zijn tergengekomen hebben we de oren van het lijf bevraagd en ze nemen echt de tijd om je te informeren. Zo wilde onze oudste de oren van het paddeskelet zien en hebben we de man toch echt aan het denken gezet of padden wel oren hebben? Samen met de mevrouw bij het apenverblijf hebben we grondig gezocht naar de apen, want die lagen op hun rug tussen het hoge gras te zonnebaden.

Er is ook de mogelijkheid voor een kijkje achter de schermen, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, want we waren dringend op zoek naar proviand. Niet alle horeca is geopend maar er blijft keuze te over.

Voor het bezoek aan de Desert, Bush en Ocean maakt het tijdsstip van de dag niet veel uit. De Safari daarentegen krijgt iets mysterieus. De spanning bij het Leeuwenverblijf neemt toe, maar gelukkig staan we achter glas.fruitella4

Aan het eind van de dag vertrokken we moe maar voldaan. De dierentuin verbreed zijn horizon en wij ook. De meisjes liggen normaal om 19 uur in bed en zagen nu voor het eerst de zon ondergaan!

Meer informatie: http://www.burgerszoo.nl/beleef-het-park/activiteiten/

/lmcmr

 

 

 

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

One thought on “Fruitella Avondopenstelling Burgers’Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.