Het ontstaan van CHOCODODA!

CHOCODODA is een levensidee van drs. MS van Lagen: een moeder die gelooft in het beste voor haar kind. Mysa begon te werken als epidemioloog en als een medische economiste (Universiteit van Maastricht en Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het is haar wetenschappelijke achtergrond die gefuseerd is met haar liefde voor natuur en organische producten, dit is de bron voor haar creatie van haar eigen wasbare luiers. Mysa’s expertise resulteerde in dat ze een veel gevraagd persoon was in een aantal kanker projecten. Deze expertise gaf haar inzicht in de impact van het gebruik van chemische producten en de gevolgen ervan. Deze inzichten werden gebruikt in haar nieuwe concept van haar wasbare luiers.

Ondanks haar academische en commerciële dapperheid, was het een huiselijke situatie die de aanleiding was voor Mysa om na te denken over het produceren van een ecologische en economische wasbare luiers. Dit gebeurde wanneer ze ontdekte dat ze zwanger was. Zoals alle moeders wilde ze het beste voor haar kind.  Toen haar eerste zoon geboren werd, haalde haar moeder haar over om  haar wetenschappelijke expertise te gebruiken om haar wasbare luiers te produceren, die nu officieel verkrijgbaar zijn onder de merknaam CHOCODODA.

Nadat Mysa het idee onderzocht, en nadat ze zich realiseerde dat haar idee commercieel haalbaar was, besloot ze om verder te gaan. Mysa ondervond door haar marktonderzoek, dat al de beschikbare wasbare luiers heel duur waren en relatief van een lage kwaliteit. Vervolgens besloot ze om een haar eigen lijn op te starten met wasbare luiers die betaalbaar en van hoge kwaliteit waren.

De rest is geschiedenis, en het merk ‘CHOCODODA’ was geboren. CHOCODODA  biedt  eenvoudig te gebruiken, zuinige, papavriendelijke en esthetisch mooie en verantwoorde luiers aan. Al de andere producten zijn ontworpen door Mysa en haar team in Holland en zijn duurzaam en ethisch geproduceerd. Als u geïnteresseerd bent om uw kind te laten opgroeien met het beste, maar u wilt substantieel besparen, dan zijn CHOCODODA wasbare luiers precies wat u zoekt.

Alle producten van CHOCODODA doorstaan de standaard testen die door de Europese regelgeving is vereist. Al de luiers zijn vrij van lood, Ftalaten en formaldehyde. Deze testen zijn uitgevoerd door geaccrediteerde test laboratoria.

Waarom wasbare luiers van CHOCODODA?

Stoffen luiers veranderen
Luiers hadden een verandering nodig! Het goede nieuws is dat de recente jaren de luiers gigantisch zijn veranderd. Als uw beeld van stoffen luiers nog steeds lijkt op emmers stinkende katoenen luiers ondergedompeld in de keuken of hangend aan de waslijn, dan is het tijd voor een herwaardering. Stoffen luiers deze dagen zijn ultramodern. Net als wegwerp luiers, combineren ze gebruiksgemak met praktisch gemak. Ze komen ook met extra voordelen welke ouders zeker kunnen waarderen. Tenslotte  zijn ze heel gemakkelijk te verstellen en te wassen en ze komen voor in een heel aantrekkelijke stijlen.

Beter voor de Baby
Wegwerpluiers bevatten enkele bijzonder vervelende chemicaliën, parfums en kleurstoffen. Eenmaal verwijderd gaan ze naar stortplaatsen. Deze chemicaliën lekken in de grond en in het grondwater. Maar bedenk vooral wat deze stoffen doen kunnen doen op de tedere huid van uw baby.

Denk ook dat wasbare luiers veel comfortabeler zijn voor uw baby dan papier of plastic ooit kan zijn. U zou ook niet graag een plastieken broek willen dragen!

De inleggers van CHOCODODA staan toe dat de babyhuid meer natuurlijk zal ademen en ze bevatten geen chemische stoffen en bleekmiddel dat wegwerpluiers bevatten.

Beter voor het milieu
Ervan uitgaande dat de meeste kinderen twee jaar luiers nodig hebben,  dan kunt u berekenen dat het gebruik tussen de 4000 en 6000 luiers bedraagt. Stelt u zich voor hoe dat eruit ziet op een stortplaats. Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, en u ziet al de klasgenootjes, vermenigvuldig dit aantal met het aantal luiers u voor uw kind gebruikte. Dan vermenigvuldig dit met het aantal mensen die op andere scholen zitten. Generatie na generatie dumpen ze hun wegwerpluiers op de stortplaatsen. Dat is een ontelbare hoeveelheid aan luiers.  Als u bedenkt dat een luier meer dan 300 jaar nodig heeft om te vergaan, is dit dan een erfenis die u wilt nalaten voor uw kinderen? Bij de productie van wasbare luiers verbruikt men tot 40% minder energie in vergelijking met wegwerpluiers. Bovendien kunnen wasbare luiers worden hergebruikt. Dit bespaart een substantiële hoeveelheid energie op de lange termijn. Ze kunnen worden gewassen in koud of warm water of op een eco-cyclus van de wasmachine en ze zijn gemaakt van duurzame bronnen, zoals bamboe wat goed is voor het milieu. Dit is een veel betere erfenis die u aan uw kinderen nalaat, nietwaar?

Beter voor u
Bij CHOCODODA weten ze hoe druk moderne ouders het hebben en stoffen luiers zijn dan de perfecte oplossing. Ze bieden minder rommel en minder gedoe dan wegwerpluiers. De ultramoderne stoffen luiers zijn bij productie zo gemaakt dat ze minder lekken dan wegwerpluiers. U heeft dus met een stuk minder rommel te kampen. Wasbare luiers zijn zo makkelijk te gebruiken. Als u bedenkt dat u meer tijd nodig heeft om hen te vervangen, bedenk dan dat stoffen luiers zijn geëvolueerd en dat ze tegenwoordig een gemakkelijk sluiting hebben. Zodra u de luier afneemt van de baby, hoeft u deze alleen maar in de wasmachine te stoppen en u laat de machine gewoon zijn werk doen. Je hoeft overigens ook geen veiligheidsspelden te gebruiken. Daarbij zien de wasbare luiers er echt fantastisch uit. Fotografen maken foto’s van babymodellen in wasbare luiers omdat deze er zo cool uit zien! Bij CHOCODODA zeggen ze: Maak uw fashion statement vroeg! U bent nooit te jong om te beginnen!

Kosten
De kosten zijn een duidelijke factor die meespelen in de keuze. De eerste opstart kosten kunnen een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Het kan in de eerste instantie een beetje duur lijken, maar deze luiers zullen u enorme besparingen opleveren. U betaalt meer voor een hoogwaardige moderne wasbare luier dan u zou doen voor een goedkope badstof, maar deze luiers zijn ultra-absorberend, zeer effectief en zij zullen meegaan totdat uw kind zichzelf kan droog houden. U zult u investering op de initiële kosten binnen zes maanden terug verdienen en u zult veel bespaard hebben wanneer uw kind een peuter is. Dus waar wacht u nog op? Wasbare luiers zijn beter voor de baby, beter voor het milieu en beter voor u. Bestel vandaag nog op de website van CHOCODODA!

 

 

(Visited 547 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.