LOGO MDPSanne Dols is ontwerper en moeder van 2 kinderen. Al jaren ontwerpt en maakt zij kinderlifestyle producten. Producten waar een gedachte achter zit. Een kussentje wat niet zomaar een kussentje is, maar meegroeit met de behoeftes van een kind. Vrij snel na de geboorte van hun zoon merkten Sanne en haar man, dat hij net even ‘anders’ in elkaar zat als andere kinderen. Zeker toen 5 jaar later hun dochter werd geboren, zagen ze de verschillen in hun gedrag. Sinds vorig jaar hebben ze een diagnose laten stellen. Dit gaf ons hen ouders duidelijkheid en een houvast welke wegen ze moesten gaan bewandelen om het leven als gezin ‘makkelijker’ te maken. Zo ontwierp Sanne een groot planbord (white/magneetbord) voor in de keuken, omdat structuur essentieel is bij een kind met autisme. Wel eentje die mooi staat in de keuken…want ze is en blijft een ontwerper!

Daarna ging Sanne op zoek naar pictogrammen voor op het planbord en al snel merkte ze, dat er op het gebied van vormgeving nog ontzettend veel te behalen viel. Ze zag voornamelijk onduidelijke tekeningen voorbijkomen, of ze waren vreselijk oudbollig!

Hoeveel nachtjes slapen nog...tot verjaardag- kant 2Sanne ging zelf aan de slag en ontwierp Mia & Mighty, twee karakters waar kinderen zich mee kunnen identificeren. Ook bedacht ze een kleurensysteem voor in de achtergrond. Tuurlijk valt te betwisten of het dan niet te ‘druk’ wordt, maar in Sanne haar systeem zit ritme en uiteindelijk is het nog steeds een rustig kleurenpalet. Verder is Sanne ook van mening dat kleuren het leren kunnen stimuleren! Een waarschuwingsknop is niet voor niks rood. Net als het rode stoplicht STOP betekend! Dat hebben we allemaal geleerd. Door bepaalde kleuren te gebruiken kun je betekenis aan iets geven. In Sanne haar systeem leer je op eenvoudige wijze een kind al gevoel te krijgen voor welk dagdeel het is en welke bezigheid het is. Puur door kleur!

Toen Sanne thuis de pictogrammen ging gebruiken bleek dat hun dochter (zonder diagnose, want ‘normaal’ is eigenlijk ook maar subjectief) er net zo veel baat bij had als onze zoon…dat ze niet meer zo vaak vroeg: ‘Wanneer moet ik nou naar dansles?’. Ook zij werd er rustiger door.

Zo is Mijn Dagritme Pictogrammen dus ontstaan en vol trots biedt Sanne nu hippe, mooi vormgegeven producten aan op het gebied van plannen en het bieden van structuur en overzicht!

picto1DAGRITME PICTOGRAMMEN
Ieder mens is gebaat bij structuur. Het creëren van overzicht van de dag, week of maand geeft rust. Speciaal voor het gezin heeft MDP de magneet pictogrammen ontwikkeld. Ze zijn handzaam in gebruik en van een duurzaam, makkelijk schoon te maken magneetfolie.

De basispictogrammen zijn verdeeld in de drie dagdelen: ochtend, middag en avond. Deze dagdelen hebben ieder hun eigen (psycho)logische achtergrondkleur (geel, lichtblauw en blauw). Zo wordt de indeling overzichtelijk en kan een kind alleen al aan de kleur zien welk dagdeel het is.

Daarnaast zijn er aanvullende categorieën als: activiteiten, sport & hobby, klusjes en bijzondere (feest)dagen. Ook deze categorieën hebben ieder hun eigen achtergrondkleur.

Jij kent jouw gezin het beste! Dat is de insteek van MDP. Alle pictogrammen worden zo aangeboden dat je zelf een selectie kunt maken van pictogrammen die je wilt bestellen.

Wil je advies over hoe je een bord kunt indelen en welke pictogrammen je het beste kunt kopen?
Op de pagina ‘indeling & advies’  staan een aantal voorbeelden.

De verschillende pakketten met Dagritme Pictogrammen vind je hier!

Belonings-affiche stoer zijn & pijn - kant 2BELONEN
Elk kind wordt graag beloond! Hetzij voor goed gedrag, voor het zindelijk worden of een belangrijke prestatie. Hij/zij zal eerder doen wat er van hem/haar gevraagd word wanneer er een (kleine) beloning tegenover staat.

MDP heeft mooi vormgegeven beloningsaffiches ontworpen. Elke keer wanneer het vooraf besproken doel behaald is mag het kind een sterrensticker plakken. Wanneer de kaart vol is zal het kind beloond worden met de vooraf samen bedachte beloning (die je op de kaart kunt invullen).

Als je al met het dagritme systeem van MDP op een planbord werkt kan je het belonen van de dagdelen mooi op elkaar aan laten sluiten. Dan is elk nummer 1 dagdeel. Meer tips en info vindt je bij de artikelen zelf.

Is het doel behaald? Alle stickers geplakt? Hoera! Het kind krijgt de beloning en kan het affiche als aandenken mooi op zijn/haar kamer hangen!


Elk affiche is in A5 formaat,  heeft twee verschillend vormgegeven kanten (dus 2x te gebruiken!) en wordt geleverd inclusief 15 mooie sterrenstickers!

Er zijn verschillende designs verkrijgbaar. Kijk snel hier!

HOEVEEL NACHTJES SLAPEN NOG…?Hoeveel nachtjes slapen nog...tot verjaardag- kant 1
Een vraag die elk klein kind wel eens stelt. Vooral als er in het leven van het kind een belangrijke gebeurtenis staat te wachten, zoals bijvoorbeeld zijn/haar verjaardagsfeest of als Sinterklaas in aantocht is.

Als antwoord op deze belangrijke vraag heeft MDP een mooi vormgegeven affiche ontworpen. Op speelse wijze kun je je kind hiermee voorbereiden op een belangrijke gebeurtenis.

8 nachtjes van te voren; (op de handjes uit te tellen en qua spanningsboog vol te houden), kan het kind elke avond voor het slapen gaan een mooie sterrensticker plakken. Je geeft je kind een besef van tijd en hij/zij krijgt meer zicht op hoeveel nachtjes het nog gaat duren. De innerlijke spanning zal beduidend minder zijn bij hem/haar. Zijn alle stickers geplakt? Hoera! Dan is het zover en heeft hij/zij nog een leuk postertje om op zijn/haar kamer te hangen!

Elk affiche is in A5 formaat,  heeft twee verschillend vormgegeven kanten (dus 2x te gebruiken!) en wordt geleverd inclusief 16 mooie sterrenstickers!

Er zijn verschillende designs verkrijgbaar. Kijk snel hier!

picto2ATTENTIE POSTERS
Simpele dingen als handen wassen na een wc bezoek worden vaak vergeten door kinderen. Tot ergenis van de ouders die het honderd keer moeten vragen of zeggen. Het zijn de dagelijkse dingen waar kinderen altijd weer even aan herinnerd moeten worden.

MDP heeft hier mooi vormgegeven affiches van A5 formaat voor ontwikkeld. De verschillende designs vind je hier.

Eigenlijk zijn de producten die MDP verkoopt dus handig voor elk gezin! Ik nodig jullie daarom ook van harte uit om eens een kijkje te nemen op de website! Structuur is echt heel belangrijk en je zult merken dat je kids daar echt een stuk rustiger van worden!

(Visited 1.506 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.