wpid-20141025_143919.jpgSpelend leren, daar draait het om! Dit staat op de voorkant van de informatie-folder die ik gekregen heb van Oefenenvoorschool.nl. Kennen jullie Loco nog, van toen jullie zelf klein waren? Al 40 jaar is dit namelijk de allerleukste manier om de belangrijkste vaardigheden spelenderwijs te oefenen. Dat dit het meest gebruikte leerspel op de basisschool is, blijkt wel op het moment dat ik Loco Mini op tafel leg: “Mama, dit doe ik op school ook altijd!”. Zelfs de film die opstaat moet op pauze, want meneertje wil eerst in alle rust Mini Loco spelen.

wpid-20141025_143532.jpgMijn kleine vriend kan helaas nog niet lezen, maar letters herkennen gaat al best aardig. Met wat hulp kwam hij er dan toch nog best rap achter welk woord er stond. De opdracht waarbij je moest zoeken naar welke plaatjes bij elkaar horen wist hij in een heel hoog tempo af te ronden. Eventjes het bakje dichtklikken en omdraaien en ja hoor; alles klopt! Trots als een pauw holde hij naar mijn vriend toe om dit grote nieuwe te delen. Normaal gesproken is zijn concentratie niet zo heel erg lang vast te houden, maar ik merkte dat dit spel hem toch motiveerde om door te gaan. Op school moet hij uiteraard ook verschillende opdrachten doen en mag hij ook niet eerder stoppen dan dat het klaar is. Ik ben blij met Loco Mini, hebben we weer wat leuks te doen wat ook nog eens educatief is!

Loco
Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes. Leuk om te spelen op school én thuis en zo spelenderwijs te leren over rekenen, taal en lezen, maar ook over landen, verkeer en nog veel meer. Al dan niet rondom een karakter dat centraal staat, zoals Dikkie Dik, Sesamstraat en Dora & Diego.

Loco groeit met je mee
De kleurrijke opdrachtenboekjes over allerlei onderwerpen zijn los te verkrijgen, zodat er iedere keer wel wat nieuws te ontdekken valt. En met Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi is er voor iedereen tussen de 2 en 12 jaar een passende editie van Loco.

Bekijk het zelf!wpid-20141025_140559.jpg
De speler speelt het spel door met het beantwoorden van een vraag een blokje op het bijbehorende plaatje te leggen. Zijn de antwoorden inderdaad juist? De speler komt daar snel genoeg achter door te controleren of het figuur op de achterkant van de blokjes klopt. Dit figuur moet overeenkomen met het figuur dat je ziet staan bij de opdracht in het boekje.

Oefenen voor school
Oefenenvoorschool.nl
is een webshop met hulpmateriaal, educatieve spellen en oefenboeken om thuis extra te oefenen voor school. De materialen en spellen die ze verkopen sluiten aan bij de leerstof van het basisonderwijs. Oefenenvoorschool.nl is opgericht door leerkrachten uit het basisonderwijs.

Het leren op de basisschool verloopt niet bij ieder kind op dezelfde wijze. Het ene kind ontwikkelt zich snel, de ander heeft meer tijd nodig. Soms adviseren leerkrachten om ook thuis te oefenen voor school, of gebeurt dit op uw eigen initiatief. Met oefenmateriaal van Oefenenvoorschool.nl is uw kind op een speelse en leerzame wijze bezig met schoolse vaardigheden.

wpid-20141025_140740.jpgMet name leerlingen die moeite hebben op de lagere school hebben baat bij extra herhaling thuis. Als uw kind een achterstand heeft voor bijv. rekenen, dan is een uurtje rekenen op school te weinig om die achterstand in te halen. Er zal meer tijd in het rekenen gestoken moeten worden en daarbij kunnen school en ouders samenwerken.

Sommige leerkrachten geven werkbladen mee om thuis nog eens te herhalen. Op school lukt het uw kind niet om mee te komen met de stof uit het lesboek. U kunt dan met kopieerbladen of oefenboekjes de stof nogmaals thuis doornemen, maar blijkbaar is deze optie nog een stap te moeilijk. Uw kind heeft behoefte aan concreet materiaal. De missie van Oefenenvoorschool.nl is dan ook gebaseerd op het oplossingsgericht denken.

Uiteraard is er nog een heleboel meer te koop bij Oefenenvoorschool.nl, ik raad jullie daarom aan om zelf een kijkje te nemen!

WINNEN!
Jij maakt kans op Het Basisschoolboek! Laat een reactie achter onder dit bericht voorzien van je voor- en achternaam en je maakt al kans!
basisschoolboekDeze actie is inmiddels afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad!

 

(Visited 431 times, 1 visits today)

66 thoughts on “Review: Loco Mini- Ik leer lezen

 1. Wat geweldig dat dit er is! Onze leergierige Alyssa kan dan stiekem al spelenderwijs voorbereiden voor school! Het rugtasje heeft ze al 😉

 2. Onze jongste zit al in groep 7 maar oefenen blijft nog steeds wenselijk. Zeker met de cito en de drempeltoets in het vooruitzicht.

 3. Leuk voor mijn twee mannen; Bas (5) die dit jaar gestart is in groep 3 en Luc (3) die niet kan wachten tot hij naar school mag 😀

 4. Ik maak graag kans zodat mijn zoontje ook op een leuke manier kan leren en zelfs op een manier waar ik vroeger als kind goed mee leerde.

 5. Leuk boek om te winnen! Ik ben juf, en ben natuurlijk heel nieuwsgierig naar dit boek. Ben ook benieuwd of het een aanrader is voor ouders, dus zou het graag lezen!

 6. Mijn oudste zit sinds kort in groep 1 en over anderhalf jaar gaat mijn jongste. Ik heb een oud boek geërfd over dit onderwerp. Echter lijkt het me wel belangrijk dat je actuele informatie leest. Daarom maak ik graag kans op dit boek.

 7. Ik zou dit graag winnen voor mijn zoontje van acht. Door zijn problematiek gaat hij al twee jaar niet meer naar school en heeft hij alléén groep 1 en 2 volbracht. Dit zou ons helpen voor zijn achterstand

 8. Een geweldig boek! Ik heb het eens geleend toen ik op de pabo zat. Zou het graag willen winnen voor mijn nichtje, die nu aan het pabo begint. Het is zo’n goed naslagboek, zelfs voor leerkrachten!

 9. Wat een leuk boek! Ik ben een pabo-studente en volgens mij is dit ook heel handig om te gebruiken op mijn stagescholen, omdat ik dan nooit aan het begin van een jaar in de groep kom en dus ook nog niet precies wat er wel en niet aan de orde is gekomen. Ik doe graag mee!

 10. Op deze mooie dag, geef ik jullie mijn mooiste glimlach. Ik laat jullie weten dat ik deze gave actie zeker niet zal vergeten. Want wat is het toch een lief gebaar, dat jullie zomaar iets weggeven, echt waar. Iedereen wil hier wel een kansje wagen, en wat aandacht vragen. Ik doe ook gewoon mee, want tegen deze kanjer van een prijs zeg ik geen nee. Iedereen verlangt naar wat verwennerij, dus ik zeg PLEASSSSSEEEE KIES MIJ;)

 11. Ik doe graag mee voor deze prijs. Lijkt me super, mijn dochter is nog maar 5 maar wil al zoveel leren. Niet dat ik haar alles al uit groep 3 zou laten leren, maar leren lezen zou ze fantastisch vinden…

 12. Ik heb van de juf gehoord dat dit een zeer leerzaam boek is, ik had het al op mijn verlanglijstje gezet, nu maar duimen……

 13. Mijn zoontje zal dadelijk vanuit het buitenland instromen op de Nederlandse basisschool. Zo’n boek zou voor ons dus heel erg handig zijn!

 14. Deze wil ik graag winnen voor mijn tweelingdochters Sterre en Nikki van 8. Ze zitten in groep 4 (helaas blijven zitten) en 5 (net over) en kunnen wel wat extra oefening gebruiken.

 15. Super leuk loco, de oude set van mij van vroeger is wel aan vernieuwing toe, dit is zeker heel leuk voor mijn drie dochters. Leren is zo leuk op deze manier 🙂

 16. Dit boek is niet voor mijn kinderen, maar voor mijn zelf.
  Zo kan ik makkelijk even door het boek bladeren, wanneer ik denk hoe was dat ook alweer…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.