rozijn

Vroeger ging ik met mijn gespaarde geld regelmatig naar het snoepwinkeltje om de hoek. Toentertijd kocht ik voor 50 cent een behoorlijke zak met snoep, wat ik vervolgens ergens op een muurtje opsnoepte met mijn vriendjes en vriendinnetjes. Tegenwoordig is het allemaal wel een stuk duurder merkte ik, toen ik laatst in de supermarkt stond en het snoep schap bekeek. Wat me trouwens echt verbaasde was hoeveel “snoep van vroeger” er nog te krijgen is. Ik deel 15 snoepjes, waarvoor jij waarschijnlijk vandaag nog naar de winkel holt!

#1 Lange Jan
Okay, Lange Jan is een stukje korter dan vroeger, maar dus nog steeds verkrijgbaar. Ze zijn er in 3 verschillende combinatie smaken en ze zitten in een uitdeelzakje (niet dat je ze gaat delen natuurlijk, want daar zijn ze veel te lekker voor!

#2 Schuimblokken
Niet zozeer mijn eigen favoriet, maar dat ze bij “het snoepgoed van vroeger” horen is natuurlijk wel een feit. Schuimblokken zijn er nog steeds in aardbeien met vanille smaak en zeer geschikt voor de échte zoetekauw!

#3 Salmiakknotsen
Ik wist vroeger niet hoe snel ik een gaatje moest maken in deze lollies! Ik ben dol op salmiak en als ik geen potje met salmiakpoeder tot mijn beschikking had, dan at ik het liefste de hele dag deze salmiakknotsen!

#4 Pez
Misschien heb je op zolder nog wel ergens een dispenser liggen (bij de Appie hebben ze er zelfs eentje van de Angry Birds) van Pez! Ik spaarde ze vroeger! De snoepjes hebben een heerlijke fruitsmaak; appel en aardbei zijn altijd mijn eigen favorieten geweest.

#5 Tum Tum
Guilty; er ging laatst een zakje Tum Tum in de tas! Vooral de chocolaatjes vind ik erg lekker en de Tum Tum met spikkeltjes (hoewel deze twee er altijd maar weinig in zitten). Erg lekker om af en toe te snoepen dit!

#6 Zure matten
Eigenlijk vinden maar weinig mensen zure matten lekker. Ik heb ze al een hele tijd niet gegeten, maar ik weet wel dat ik er altijd een tintelende tong van kreeg en dat ik na twee eigenlijk alweer genoeg had.

#7 Kikkertjes
Deze kleine kikkertjes zijn erg gevaarlijk; je eet namelijk zo een hele zak op (om vervolgens kotsmisselijk met buikpijn op de bank te ploffen). Als ik vroeger een zakje snoep uitkoos, bijvoorbeeld op de camping, dan keek ik wel altijd of er een kikkertje bij zat!

#8 Rozijntjes
Tijdloos (en door de meeste kinderen erg geliefd, waaronder die van mij) zijn toch wel rozijntjes. Trouwens vind ik dit wel vallen onder het “gezondere snoep”. Voor de jongste leg ik ze vaak op een bordje en dan gaat hij er zo nu en dan eentje pakken, superschattig!

#9 Bubblicious
Wedstrijdje doen? Wie de grootste bellen kan blazen? Ik weet nog dat ik een keer een Bubblicious (misschien waren het er twee) in mijn mond had en een bel blies zo groot…nadeel was wel dat ik toen een beugel had…..de rest kun je wel raden toch?

#10 Kaneelkussentjes
Als ik iets lekker vind, dan is het kaneel. Ik eet het niet zo vaak, maar in de herfst of winter drink ik graag kaneel thee. Een kaneelkussentje daarbij lijkt me de volgende keer wel lekker!

#11 Eetpapier
Je kunt het eetpapier natuurlijk gebruiken voor tijdens het bakken van koekjes en taarten, maar ik at het vroeger gewoon zo. Of ik het echt lekker vond, nee…maar het smelten op je tong voelde wel erg grappig aan!

#12 Trekdrop
De échte dropliefhebber kiest natuurlijk voor trekdrop. Zacht en zoet en met een bijzondere structuur. Trouwens, het afbijten gaat niet heel gemakkelijk (probeer het dus maar niet met een loszittend kunstgebit of een beugeltje.

#13 Banaantjes
Ik ken een aantal mensen die griezelen van de smaak van banaantjes, maar ik vond (en vind) ze erg lekker. Ze zijn wel mierzoet, dat dan weer wel! Krokant van buiten en zacht van binnen!

#14 Zoute rijen
Ook zo’n snoepje waar je je ziek aan kunt eten. Zoute rijen! Ik beet ze altijd poppetje voor poppetje af, zodat ik er langer van kon genieten. Puur psychisch, ik weet het!

#15 Goudbeertjes
Deze snoepjes zijn best wel klein, dus je moet uitkijken dat je je niet verslikt als je ervan snoept. Goudbeertjes zijn en waren de iconen van het snoepmerk Haribo!

Welk snoepje at jij graag vroeger?

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.