20140705-201301-72781757.jpgIk mocht voor Nuna de Nuna ZAAZ uittesten. En met twee kleine kinderen, is dat natuurlijk super leuk!

Vrijdagmiddag, 16:00 uur. De pakketbezorger staat op de stoep met een pakket. Het blijkt de Nuna ZAAZ te zijn.
Ik ben een beetje verbaasd dat het maar 1 doos blijkt te zijn. Zit daar alles in? Ik wacht nog even met in elkaar zetten. Dat is met twee kleine kinderen in de buurt niet heel handig.

20140705-201341-72821874.jpgVrijdagavond 19:00 uur. Samen met mijn man pakken we de doos uit. Het lijkt er toch echt op dat alles er in zit. Zonder gereedschap en binnen vijf minuten hebben we de stoel in elkaar. Zonder onderdelen over te houden, kennelijk hebben we het goed gedaan!

Vrijdagavond 19:05 uur. De kleuterdochter fungeert als testpersoon. Ze vind de ZAAZ “super lekker!” zitten. Ze probeert meteen de onderhandeling aan te gaan over wie de nieuwe stoel gaat gebruiken, zij of haar broertje. We komen er niet uit.
De ZAAZ ziet er erg mooi en vooral ook heel degelijk en duurzaam uit. De (lime)groene kleuren passen perfect bij onze inrichting.

Zaterdagochtend 08:30 uur. We hebben de veiligheidsbeugel en het blad op de stoel bevestigd, dat gaat zo makkelijk dat zelfs ik het kan. Je klikt beiden er zo in, meer is het niet. De babyzoon wordt erin gezet. Hij lacht en kijkt blij. Hij zit er heerlijk relaxt in. Handig van het blad is dat hij nu niet meer bij de spulletjes op de tafel kan. (hiervoor hadden we een stoeltje zonder blad, vandaar)
Hij eet lekker een broodje in de stoel en ik ga vervolgens aan de slag met de stofzuiger. De poten van de stoel staan lekker ver uit elkaar, zodat de kop van de stofzuiger er perfect doorheen past. De stoel staat ook lekker hoog op de poten, wat het stofzuigen helemaal makkelijk maakt. Even een doekje over het blad en klaar!

20140705-201450-72890699.jpgZaterdagmiddag 14:05 uur. Kleuterdochter kijkt even lekker televisie op de ZAAZ, die ze er zelf bij gepakt heeft. Ik heb het blad en de veiligheidsbeugel er even af gehaald voor haar.

Zaterdagavond 17:30 uur. Ik klik de veiligheidsbeugel en het blad er weer in. Zo, nu kan de babyzoon de ZAAZ weer gebruiken. Hij zit weer super relaxt in de stoel, een beentje heeft hij opgetrokken, kennelijk zit hij lekker zo! In zijn oude stoel kon hij geen kant op, hier heeft hij meer bewegingsruimte, wat hij veel fijner lijkt te vinden. Verder zit hij er veilig in, door het gebruik van de veiligheidsgordel.

De dagen er op wordt de ZAAZ dagelijks gebruikt, wisselend door de babyzoon (van bijna een jaar) en de kleuterdochter (vijf jaar). Dat gaat prima, omdat de veiligheidsbeugel en het blad er zo af gehaald en weer opgezet wordt. Verder is de ZAAZ eenvoudig in hoogte verstelbaar, door een beugel aan de achterzijde bij het voeteneind omhoog te klikken. De stoel gaat dan automatisch, door middel van een liftmechanisme, omhoog als deze in de laagste stand staat en anders druk je de stoel makkelijk naar beneden. Klep weer naar achteren, tot deze “klik” zegt en klaar!

Ik heb de ZAAZ gebruikt aan de tafel, tijdens het eten, maar ook met knutselsessies samen met de kleuterdochter.
Ik heb de ZAAZ bij de televisie gezet, mijn kleuterdochter zat er heerlijk in met televisie kijken (door het kussen die in de ZAAZ zit, zit de stoel heerlijk zacht) en ook voor mijn babyzoon is het handig, hij kan prima spelen in de ZAAZ met zijn autootjes en ander speelgoed. (mijn babyzoon speelt vrij lomp met zijn speelgoed, maar ik heb na ruim een week testen nog geen kras kunnen ontdekken in het blad)

Uiteraard is de ZAAZ ook gebruikt om in te juichen voor Oranje met het WK. (Nederland won die wedstrijd, ik reken het helemaal goed.)

20140705-201637-72997517.jpgEn met het lekkere weer stond de ZAAZ natuurlijk buiten, kon de babyzoon zijn broodje lekker buiten op eten. (ook handig met de kruimels, dat scheelde weer stofzuigen!)
En ook de kleuterdochter heeft de ZAAZ buiten uitgeprobeerd, ze heeft er heerlijk opgezeten met haar favoriete knutselwerk van dit moment, het loomen. Mijn dochter vraagt zelf steeds of ze in de ZAAZ mag zitten, ze vindt de stoel heerlijk zitten en ik denk dat ze het fijn vindt dat ze wat hoger zit.

20140705-201850-73130217.jpgIn ons huis is de Nuna ZAAZ dus meer dan goedgekeurd. Allebei onze kinderen zitten er heerlijk in. Manlief en ik zijn er blij mee, omdat de ZAAZ qua uiterlijk perfect bij onze inrichting past, de ZAAZ makkelijk schoon te houden is en omdat de ZAAZ zo handig een eenvoudig in gebruik is.
Verder heb ik zelf de stoel nog uitgetest. Ik haalde het blad en de veiligheidsbeugel er af. Vervolgens zette ik door middel van de klep aan de onderkant omhoog te doen en de zitting omlaag te duwen, de ZAAZ in z’n laagste stand. Doordat de stoel tot 100 kilo gebruikt kan worden, vormt het op deze manier een handige stoel voor bijvoorbeeld veel visite tijdens een verjaardagsfeest. Ik heb heerlijk op de ZAAZ mijn kopje koffie gedronken, zit meer dan prima!

20140705-201926-73166923.jpg
Eigenlijk is de Nuna ZAAZ dus meer dan een kinderstoel alleen. Het is een super multifunctioneel gebruiksvoorwerp in je woonkamer. Mooi design, handig in gebruik, eenvoudig schoon te houden, bruikbaar voor nagenoeg alle leden van het gezin….
En doordat de ZAAZ in veel mooie kleuren te verkrijgen is, is er vast ook een kleur die in jou interieur past! De ZAAZ is beschikbaar in de hippe kleuren Pewter, Carbon, Plum, Almond en Scarlet. De ZAAZ Orange is vanaf half augustus weer verkrijgbaar.

Even nog wat (mooie en praktische) eigenschappen van de Nuna ZAAZ op een rijtje:
-De ZAAZ is eenvoudig in hoogte verstelbaar door het handige liftmechanisme
-is veilig, door de drie- of vijfpuntsgordel
-het unieke, schuimrubberen kussen past perfect in de stoel (en is goed af te nemen)
-het ontwerp is zonder kieren en spleten en daardoor makkelijk schoon te houden
-de verwijderbare plastic onderdelen zijn geschikt voor de vaatwasser
-de buitengewone gestroomlijnde basis, de chique kleurvarianten en de slimme look zorgen ervoor dat ZAAZ aandoet als een designstuk
-gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en bpa, pvc en dehp vrij

De Nuna Zaaz kan gebruikt worden vanaf het moment dat een kind zonder hulp rechtop kan zitten tot 100 kg. Het gewicht van het product is 10 kg.

(Ook voor cadeautjes uitpakken is de Nuna ZAAZ erg geschikt, de babyzoon testte dat met alle plezier even uit!)

20140705-204725-74845928.jpg

Te koop

De Nuna ZAAZ is te koop bij verschillende winkels in Nederland, waaronder;
-Baby-Dump (meerdere vestigingen)
-Baby Planet (meerdere vestigingen)
-Babypark (meerdere vestigingen)
-Prenatal warenhuis (meerdere vestigingen)
-Babyhuys
Zoals je kan zien, zijn er een hoop vestigingen, door het hele land. (en tevens online verkrijgbaar bij Wehkamp, Baby-Dump en Babypark). Op de site van Nuna ZAAZ of bovengenoemde winkels kan je kijken welke winkels de Nuna ZAAZ allemaal verkopen en welke bij jou in de buurt de Nuna ZAAZ is.

De adviesprijs van de Nuna ZAAZ is 229 Euro.

 

/Marije

(Visited 107 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.