WPolvarit LOGO

Olvarit en Woezel & Pip, samen voor het belang van voldoende groente. Ouders en peuters maken op speelse wijze kennis met groente via elkedaggroente.nl

HerfstReceptPompoen_450x200-01

Olvarit en het kindermerk Woezel & Pip zetten zich gezamenlijk in om kinderen meer groente te laten eten. Dat is hard nodig, want 70% van de peuters in Nederland krijgt te weinig groente binnen. Om groente ‘leuk en aantrekkelijk’ te maken, staan sinds deze maand de beste vriendjes Woezel & Pip op de maaltijdpotjes van Olvarit. Daarnaast is de website elkedaggroente.nl gelanceerd waarop ouders hun kinderen spelenderwijs kennis kunnen laten maken met groente.

Uit onderzoek van Nutricia* blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemende peuters in de leeftijd van 1 tot 3 jaar te weinig groente eet. Zorgwekkend, want in de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon op jonge leeftijd voorkomt overgewicht in de toekomst. Groente is een belangrijk onderdeel van dit gezonde voedingspatroon. Dit werd nogmaals bevestigd tijdens het Nationaal Groentecongres ‘Broccoli voor Beginners’ op 12 september jl. Verschillende professionals belichtten het belang van het eten van groente voor zowel 0 tot 4-jarigen als voor ongeboren kinderen. Zij bespraken de laatste stand van de wetenschap en lieten zien dat het eten van groente heel belangrijk is voor jonge kinderen en zwangere vrouwen.

Herfst-Banner_964x304

Samenwerking Woezel & Pip
Het gegeven dat zo veel Nederlandse peuters te weinig groente eten was voor Olvarit en Woezel & Pip een aanleiding een driejarige samenwerking aan te gaan. Samen zijn ze op zoek gegaan naar manieren waarop ouders/verzorgers hun kinderen kunnen helpen van groente te gaan houden met een positieve en educatieve inslag. ‘Elke dag groente, het klinkt zo logisch. Ik ben heel blij dat Woezel & Pip samen met Olvarit campagne gaan voeren om dit ook meer logisch te gaan laten zijn. “Elke dag groente voor de kindjes van Nederland.” We gaan ervoor!’ aldus Dinand Woesthoff van Dromenjager (het bedrijf achter Woezel & Pip).

Via de gestartte campagne gericht op ouders en kinderdagverblijven, slaan zij samen de handen ineen om groente op speelse wijze ‘leuk en aantrekkelijk’ te maken voor kinderen.

Lente-Banner_964x304

Woezel & Pip op de verpakking
De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Één van de onderdelen is het aanpassen van de verpakkingen. De komende drie jaar staan Woezel & Pip op het etiket van de Olvarit maaltijdpotjes om ouders te helpen hun kinderen groente te laten eten. De Olvarit maaltijdpotjes met daarop de bekende hondjes zijn sinds begin september in de winkels te vinden.

Zomer-Banner_964x304Nieuwe website
Een onderdeel van de campagne is de lancering van een speciaal ontwikkelde website: elkedaggroente.nl. De nieuwe website biedt ouders handvatten om hun kind beter groente te laten eten. Zo vinden ze er gezonde recepten van Tante Perenboom, tips van de Wijze Varen en leuke weetjes over Hollandse seizoensgroenten die ze hun kinderen kunnen vertellen. Verder zijn er materialen voor ouders om met hun kinderen op een speelse manier aan de slag te gaan met groente, bijvoorbeeld via een groenteplacemat, kleurplaten en een groentediploma. De website is sinds 19 september in de lucht.

(Visited 215 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.