jml1

Wil je zelf ijs maken, maar niet afhankelijk zijn van zo’n ontzettend groot apparaat (wat eigenlijk helemaal niet in je keukenkastje past)? JML heeft nu iets nieuws, de CHILLFACTOR Ice Cream Maker! Hiermee maak je in slechts enkele minuten heerlijk en natuurlijk ijs. De CHILLFACTOR Ice Cream Maker werkt zonder stroom, batterijen of krachtsinspanning! Je maakt van gewone ingrediënten razendsnel bijzondere en overheerlijke ijsjes. 

Nou, dat klinkt aantrekkelijk of niet? Wij vonden van wel, dus waren we ook erg blij toen er een exemplaar bezorgd werd door onze postbode. Vanochtend vroeg mijn kleine ventje: “Mama, zullen we vanmiddag EIN-DE-LIJK een keertje ijs maken?!” Ik dacht, waarom niet…we zijn toch thuis en het is dan weekend! We gingen er dus direct uit school mee aan de slag….het resultaat lees en zie je hieronder.

Het is de bedoeling dat je CHILLFACTOR Ice Cream Maker in de vriezer legt (4 tot 6 uur) zodat het binnenste gedeelte kan bevriezen. Voor die tijd haal je wel de deksel eraf, die kun je later goed gebruiken als je de ingrediënten gaat toevoegen! Als de uurtjes voorbij zijn gevlogen kun je dus de ingrediënten van jouw keuze in de deksel van de CHILLFACTOR Ice Cream Maker afmeten en mengen. Daarna met de deksel erop het geheel eventjes schudden. Vervolgens verwijder je het bovenste gedeelte van de deksel en kun je beginnen met knijpen in de beker. Door het knijpen wordt de vloeistof in de wanden van de beker geactiveerd en begint alles te bevriezen! Na enkele minuten heb je heerlijk ijs, wat overigens nog romiger wordt als je iets langer door blijft knijpen! Je kunt zelf kiezen welke ingrediënten je allemaal gebruikt! Je kunt het dus zo gezond (of ongezond) mogelijk maken als je wilt. Wel dien je voor het beste resultaat gekoelde producten te gebruiken.

Wij hebben gekozen voor een combinatie van volle vanille kwark, een klein beetje chocoladesaus en een verkruimelde chocolate chip cookie! Allereerst hebben we de ingrediënten keurig gemixt in de dop en vervolgens in de beker gegoten. Mijn kleine mannetje mocht de beker schudden en uiteindelijk er lekker in knijpen totdat ons ijsje klaar was. Met z’n tweeën hebben we de beker heerlijk uit zitten lepelen! Fluitje van een cent dus allemaal en het geeft geen troep + neemt weinig ruimte in!

jml2   jml3

Je krijgt bij de CHILLFACTOR Ice Cream Maker een aparte lepel om mee te eten. Met je eigen lepels heb je namelijk kans dat je de binnenkant van de beker beschadigd! Ook zit er een receptenboekje bij, zodat je een beetje inspiratie op kunt doen voordat je aan de slag gaat!

Het reinigen van de beker is ook ontzettend simpel, gewoon met de hand even afwassen. Daarna goed afdrogen en weer zonder deksel in de vriezer stoppen! Kun je op korte termijn weer heerlijk ijs maken namelijk! In de vaatwasser kan ie helaas niet!

De CHILLFACTOR Ice Cream Maker is hier verkrijgbaar in de kleuren rood/roze (Aardbei) en bruin (Chocolade) voor een bedrag van € 19,99.

 

 

 

 

 

(Visited 530 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.