sweeteveEen aardbeienmerk trekt mijn aandacht, hadden we nog geen aardbeienmerk? Nee, eigenlijk niet, ik kon al wel een kiwi­ of een appelmerk bedenken, maar nog geen aardbeienmerk eigenlijk. Tja, waarom niet? Over smaak valt niet te twisten en hoe fijn zou het zijn als je aardbeien altijd hetzelfde zouden smaken, omdat je ze van een bepaald merk koopt. Wie kent het niet die teleurstelling?

sweeteve1Sweet Eve aardbeien zijn sinds deze zomer in Nederland te koop, vooralsnog alleen bij Albert Heijn. Ze worden door 3 aardbeientelers in Nederland geteeld, maar komen oorspronkelijk uit Engeland, daar werden ze in 2008 geintroduceerd. De Sweet Eve aardbeienplant is een doordrager die zijn minder afhankelijk van daglicht dan andere rassen waardoor ze ideaal zijn voor Europa. Ze zijn van nature zoeter en voelen steviger aan. Dit maakt ze uitermate geschikt voor allerlei gerechtjes voor kinderen.

Om het voor ons nog makkelijker te maken heeft Sweet Eve op Facebook een gerechten tab staan en dat vraagt gelijk om een smaaktest!

Wij kiezen de “Jam uit de oven”, maar passen het recept iets aan, ik reken het recept terug naar 1 doosje aardbeien (=400 gram) en sweeteve2al snel ruikt het hier in huis naar een suikerspinnenkraam. Na een half uurtje op 200 graden meng ik de geroosterde suiker met vanille door de geroosterde aardbeien en ontstaan een zoete aardbeiensaus, nadat dat is afgekoelt kan ik het in de twee jampotten doen en zou het een half jaar houdbaar moeten zijn, dat halen we natuurlijk nooit. Omdat de aardbeien van zichzelf zo zoet zijn, kan het recept met nog minder suiker af. Dat is alleen maar goed nieuws natuurlijk.

Tot slot nog wat weetjes.

*Wist je dat onze zoete Evie tijdens het gesprek met Sweet Eve samen met haar zussen al 1 van de 6 doosjes hebben opgesnoept zonder te zeuren om suiker?

*Wist je dat Sweet Eve op haar Facebooksite een Sweet Eve Picknickset met inhoud weggeeft aan haar likers?

*Wist je dat er in het stickertje op het aardbeiendoosje van Sweet Eve een recept zit van Friszoete Sweet Eve Salade?

*Wist je dat je de aardbeien op kamertemperatur moest bewaren?

*Wist je dat de Sweet Eve aardbeienplanten ook te koop zijn, daarmee kan je thuis per plant krap twee doosjes oogsten?

*Wist je dat we vanmiddag Sweet Eve Crostini met Parmaham en Parmezaanse kaas gaan eten?

*Wist je dat er nog meer recepten en weetjes staan in het receptenboekje van Sweet Eve?

*Wist je dat ik dit de allerleukste smaaktest ever vond?

Nieuwsgierig? Kijk snel op de pagina van Sweet Eve!

/lmcmr

(Visited 132 times, 1 visits today)

One thought on “Review: Sweet Eve, de van nature ­zoetere aardbei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.