PRINSESSIA - logo - CREDITS STUDIO 100Prinsessia is een nieuwe fictiereeks over een prinsessenschool in een sprookjeskasteel in een land hier ver vandaan. De reeks volgt de belevenissen van vijf prinsesjes die er naar school gaan. Elke aflevering bevat een flinke portie humor, spanning en een muzikaal moment. Prinsessia wordt gemaakt door Studio 100. De reeks wordt vanaf maandag 28 april 2014 iedere schooldag om 07.45 uur en 12.30 uur uitgezonden bij Zappelin op 3.

Prinses Roos (Désirée Viola), Prinses Madeliefje (Sylvia Boone), Prinses Iris (Helle Vanderheyden), Prinses Violet (Fauve F.C. Geerling) en Prinses Linde (Jolijn Henneman) gaan naar school in Prinsessia.
Ze krijgen er onder meer les in etiquette, creativiteit en stijl.PRINSESSIA - Groepsfoto 1 - CREDITS STUDIO 100

De vijf prinsessen hebben allemaal hun eigen karakter en specifieke eigenschappen. Prinses Roos is slim en lief, maar een beetje ijdel. Prinses Violet daarentegen is stoer, sportief en een echte flapuit. Prinses Linde is perfectionistisch, super geordend en dol op eten. Prinses Iris is dan weer heel slordig en door haar vreemde interesses (in de ogen van de andere prinsessen) een beetje een buitenbeentje. De naïeve prinses Madeliefje denkt – helaas onterecht – dat ze heel creatief en artistiek is.

Fusion x64 TIFF File
De prinsessen hebben allemaal hun lievelingskleur, zoals ook blijkt uit hun kleren en de inrichting van hun kamer. De prinsessen zijn goede vriendinnen. Maar zelfs bij de beste vriendinnen is er soms wat onenigheid en een beetje jaloezie of wordt er al eens een leugentje om bestwil verteld. Al die specifieke eigenschappen en de kleine conflicten die het gevolg zijn van hun verschillende karakters, vormen de voedingsbodem voor de verhalen in de reeks.

Nog meer stof voor verhaallijnen zit in de verhouding van de vijf prinsessen met de drie volwassenen in de school: de strenge, rechtvaardige, maar toch wat onzekere directrice en lerares Juf Flora (Bettina Berger), de nogal luie en opportunistische lakei Kamiel (Dirk Van Vaerenbergh) en de domme maar goedhartige kok Basiel (James Cooke).

WINNEN!
Namens Studio 100 mogen wij 3 prijzenpakketjes weggeven aan onze lezers. Hierin zitten de eerste single en een mooie poster!
Wat je hiervoor moet doen kun je lezen op onze Facebook pagina!
De winnaars worden daar dan ook bekend gemaakt op maandag 5 mei!

 

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.