Naar een festival gaan met kinderen is misschien niet het eerste waar je aan zult denken. Maar waarom eigenlijk niet? Er zijn namelijk zat festivals die (meer dan) geschikt zijn voor gezinnen. Ik deel er een aantal die mij aanspreken. Er zijn er natuurlijk nog veel meer en er wordt in de loop van tijd nog meer toegevoegd aan deze lijst!

Food Truck Festival TREK
Vanaf dit voorjaar doet de TREK karavaan Rotterdam, Maastricht en Nijmegen aan om vervolgens door te reizen naar Utrecht, Enschede, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Een grote diversiteit aan mobiele trucks zorgt met liefde weer voor de lekkerste gerechten vanuit de origineelste keukentjes op wielen. Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties. Meer informatie vind je hier.

09 – 12 MEI ROTTERDAM VROESENPARK
23 – 26 MEI MAASTRICHT STADSPARK
30 MEI – 02 JUNI NIJMEGEN HUNNERPARK
06 – 10 JUNI UTRECHT GRIFTPARK
14 – 16 JUNI ENSCHEDE VOLKSPARK
04 – 07 JULI ’s-HERTOGENBOSCH PALEISKWARTIER
12 – 14 JULI AMSTERDAM AMSTELPARK
30 AUG – 01 SEPT DEN HAAG WESTBROEKPARK

De Parade
Op De Parade spelen 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er twee live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellingskaartjes koop je online of op het Paradeterrein. Meer informatie vind je hier.

21 JUNI 2019 & 30 JUNI 2019, ROTTERDAM
5 JULI 2019 & 14 JULI 2019, DEN HAAG
19 JULI 2019 & 4 AUGUSTUS 2019, UTRECHT
9 AUGUSTUS 2019 & 25 AUGUSTUS 2019, AMSTERDAM

Mañana Mañana
Het meest relaxte festival van Nederland zal dit jaar plaatsvinden van 13 t/m 16 juni, te Vorden. Festivalfans verspreiden al kamperend en feestend een unieke festivalvibe over het festivalterrein aan het water en in het bos. Dansen, drinken, vuurtje stoken en zelf een visje vangen in de vijver om die daarna zelf op hete kolen te grillen. Een unieke festivallocatie met bos, water en veel groen is onlosmakelijk verbonden met Mañana Mañana. Dit festival telt zo’n acht verschillende podia waarop, bij elkaar opgeteld gedurende het festivalweekend, circa 120 optredens gegeven worden. De genres lopen uiteen van klassiek tot punkrock tot electropop tot blues tot… Zeg het maar! Meer informatie vind je hier.

Kids ‘n’ Billies Festival
Al meer dan 15 jaar het rock ’n roll fenomeen van Nijmegen, het Kids ‘n’ Billies Festival in openluchttheater De Goffert, vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 juni. Een muziekfestival met twee podia gevuld met bluegrass, rockabilly, garagepunk, country, rhythm ’n blues, soul, surf en exotica. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om eventuele kinderen mee naartoe te nemen. Voor hen zijn er tal van stoere activiteiten die een link met rock ’n roll hebben. Meer informatie vind je hier.

Oerol
Terschellings Oerol festival is in 1982 ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen! Het is fantastisch om de passie van Joop met tienduizenden bezoekers te kunnen delen.

Jaarlijks (dit jaar van 14-23 juni) verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op de festivalterreinen.

De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen. Meer informatie vind je hier.

 

(Visited 2.558 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.