frozen2Het is momenteel prachtig weer in Nederland, maar als je Frozen aanzet, ben je dat al snel weer vergeten!

In Frozen volg je het leven van de twee prinsessen van Arendelle, een koninkrijk in een Scandinavische omgeving. De meisjes zijn heel erg close en spelen altijd samen. Toch is het allemaal niet zo “mooi” als het lijkt.  Elsa, de oudste zus, speciale krachten. Zij kan namelijk “toveren” en alles wat ze dan tovert heeft te maken met sneeuw en ijs. Deze krachten zorgen uiteindelijk voor een ongeluk met het jongere zusje Anna. De koning, koningin en Elsa nemen Anna mee naar de trollen, want een daarvan heeft ook speciale krachten. Hij zorgt ervoor dat het weer goed komt met Anna, maar…dan vergeet ze wel dat haar zus Elsa die speciale krachten heeft. Het gevolg hiervan is dat de twee prinsessen in het paleis moeten blijven en volledig afgezonderd worden van de buitenwereld. De koning en koningin hopen hiermee de krachten van Elsa onder controle te kunnen krijgen. Als zij uiteindelijk overlijden, staan de twee prinsessen er alleen voor en zal Elsa, zodra zij meerderjarig is, gekroond worden tot koningin.

Op dat moment gaan de deuren van het kasteel opnieuw open en krijgt Anna eindelijk de vrijheid die zij zoekt. Tijdens deze dag gaat er toch weer wat mis. Elsa laat toch haar krachten zien, omdat zij boos wordt op haar zus, die wil trouwen met iemand die ze pas net kent. Hierdoor vlucht Elsa de bergen in, omdat de hele stad nu op de hoogte is van haar krachten. Anna besluit om haar zus achterna te gaan, maar dit wordt nog een hele pittige zoektocht. Gelukkig maakt ze nieuwe vrienden die haar op de been houden.

Zoals je kunt verwachten van Disney, zijn de hoofdpersonen in deze film prinsessen. Wel behoorlijk geëmancipeerde prinsessen overigens, die hun “mannetje staan”. Wel leuk om te zien dat ook Disney wat dat betreft lekker met de tijd meegaat. frozen1

Disney heeft wederom een prachtige film in elkaar gezet, waar niet alleen de liefde centraal staat maar ook de band tussen twee zussen. Een echte aanrader!!!

Frozen is sinds 9 april 2014 verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en Digital!

 

 

 

(Visited 146 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.