sok1Is hij niet schattig, deze sokkenpiet? Hij is zo leuk om samen te maken en de oplossing voor al die enkele sokken die over blijven na het wassen ;). Knutsel je gezellig mee?

Wat heb je nodig?
Voor de sokkenpiet heb je het volgende nodig: 2 sokken waarvan één in een effen kleur, vilt, tule, katoengaren in dezelfde kleur als de effen sok en het vilt, wiebelogen die zelf plakken, een gekleurde veer, rijst, een schaar en een naald met scherpe punt.

Zo maak je een sokkenpiet
Deze piet is goed door kinderen te maken. Heb je kleine kinderen? Maak hem dan samen, ze zullen het geweldig vinden.

Vul de effen sok met rijst tot aan de hak. Knoop met een stukje garen van dezelfde kleur de sok – net boven de rijst – heel goed dicht. Knoop nu een tweede touwtje op ongeveer een derde zodat er een hoofdje ontstaat. Knip de touwtjes en de sok kort af.
sok2 sok3

Knip voor het lijfje een tweede sok net onder de hak af.en doe het teengedeelte om de effen sok als pakje. Knip voor de kraag een recht stuk tule af en rijg er in het midden garen door. Bind dit om het nekje van je pietje, trek het garen aan en knoop het goed vast. Knip de uiteindes af. Sla de bovenkant van het tule om naar beneden en rimpel het wat.
sok4 sok5

Voor het mutsje gebruik je een rond stuk vilt. Ik heb een bakje gebruikt om een mooie cirkel te maken. Rijg – een stukje van de buitenrand af – garen van dezelfde kleur helemaal rondom. Trek het garen nu aan zodat het mutsje zich vormt. Hecht alvast het kortste stuk van het garen af en gebruik het andere gedeelte om het mutsje vast te zetten op het hoofd. Plak nu nog de wiebelogen op het pietje en de sokkenpiet is klaar!sok6 sok7

 

 

 

Gea van Sien en Co
Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroesok8p kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier,

Gea | Sien en Co

 

(Visited 350 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.