packmeelogoJaarlijks verdwijnt er ruim 100 miljoen kilo textiel in het huishoudelijk afval, 35% daarvan is kleding die geschikt is voor hergebruik. Dat is zonde en ook nog zeer slecht voor het milieu. Door de toenemende kosten die gemeentes in rekening brengen aan inzamelaars van kleding, staat de opbrengst van de huidige kledinginzameling onder druk. Daarnaast vraagt deze tijd, waarin consumenten steeds meer via internet kopen, om een initiatief dat hierbij aansluit. Met deze twee redenen in het achterhoofd is Packmee ontwikkeld.

Niet weggooien,maar gratis versturen!
Het concept is even simpel als doeltreffend. Voortaan kan alle bruikbare kleding, textiel en schoeisel gratis worden meegegeven aan de pakketbezorger van PostNL. Het enige dat iemand die wil doneren hoeft te doen, is kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in een stevige doos stoppen en de doos gratis meegeven aan de pakketbezorger als deze iets komt afleveren. Ook kan de doos worden afgegeven bij een van de 2.600 postkantoren van PostNL.

Met hart voor een kind! hoe-werkt-packmee-1234
Ten minste 50% van de winst die Packmee maakt, komt ten goede aan Stichting Kinderpostzegels en KiKa.
Deze doelen maken een verschil in een kinderleven.

Verzendgemak!
Op de website van Packmee staat een verzendlabel dat geprint kan worden. Ook is het mogelijk om het antwoordnummer

Packmee
Antwoordnummer 7
2740 VG Waddinxveen

met een zwarte stift op de doos te schrijven. Door de doos hierna simpelweg mee te geven aan de pakketchauffeur, wordt een verschil gemaakt in een kinderleven.

Kledinginzameling 2.0!
De opbrengst van de huidige manieren van kledinginzameling staat onder druk door de toenemende kosten die gemeentes in rekening brengen aan inzamelaars voor het plaatsen van kledingcontainers. Packmee maakt gebruik van het bestaande fijnmazige netwerk van PostNL. Er rijden dus geen extra auto’s om de kleding in te zamelen. Dit scheelt op jaarbasis honderden tonnen aan  CO2-uitstoot.

Door de bloeiende internethandel zijn er nog nooit zoveel kartonnen dozen in omloop geweest. Dozen stapelen zich thuis op en papiercontainers puilen ervan uit. Met Packmee krijgt elke doos een tweede leven. De ingezamelde dozen worden daarna op milieuvriendelijke wijze gerecycled.

Transparantie!
Regelmatig wordt op de website van Packmee vermeld hoeveel kleding er ingezameld is. Ook zullen er op de website updates verschijnen over hoeveel geld er aan KiKa en Stichting Kinderpostzegels is gedoneerd en wat de goede doelen hebben gedaan met de donatie.

Meedoen? Kijk snel op de website!

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.