Mijn kleine vriend heeft, net zoals alle andere kinderen, structuur nodig! Toen ik op de website van Gezinnig ging rondneuzen, kwam ik deze ontzettend handige weekplanner tegen! Na wat mail-contact kreeg ik een aantal dagen later de weekplanner via de post!

Het 7 dagen bord is een vrolijke weekplanner voor je kind. Met behulp van de 80 magneetjes weet je kind precies wat hij/zij op welke dag gaat doen! Mijn zoon gaat in de weekenden naar zijn vader, maar de ene week blijft hij daar dan 2 nachtjes slapen en de andere week 1 nachtje. Nu kan hij precies zien, wanneer hij bij zijn vader is. Ook is hij sinds kort begonnen met zwemles op de dinsdagmiddag. Dus je begrijpt het al, op de dinsdagmiddag hebben we het magneetje “geplakt” voor zwemles. Hij kijkt iedere dag op zijn planner, zodat hij weet hoelang hij school heeft en wat hij na schooltijd gaat doen.

Pasgeleden is was mijn vader jarig en daarom gingen we uit eten. Dit was voor de kleine man aan het begin al bekend, dus hij had iets om naar uit te kijken! Aankomende donderdag heeft hij paasontbijt op school, dus daar hebben we voor het gemak het magneetje “geplakt” waar een eitje op staat!

Wij zijn ontzettend blij met deze mooie weekplanner en vinden dat eigenlijk ieder gezin er eentje in huis zou moeten hebben! Het geeft zo ontzettend veel rust en regelmaat! Een MUSTHAVE dus!

Het 7 dagen bord is voor één kind, vanaf circa 3 tot circa 10 jaar. Alle dagen zijn door een dun wit lijntje ingedeeld in ochtend, middag en avond. De ronde magneetjes zijn voorzien van eenvoudige illustraties die symbool staan voor verschillende activiteiten of personen, zoals naar school, vrije dag, mama, papa, sport, zwemles enzovoorts. De blanco magneetjes zijn om zelf op te tekenen, het ‘fotolijstje’ om een pasfoto te plakken. Ook is er een magneet met een pijltje dat je boven de dag van vandaag kunt plakken. Het bord is beschrijfbaar met een whiteboardmarker en is gemaakt van dun magnetisch emailleplaat. Het formaat is iets groter dan een A4.

  • Houvast en rust. Het 7 dagen bord zorgt ervoor dat kinderen de week kunnen overzien. Wel of geen school, wanneer naar zwemles of het verjaardagsfeestje.
  • Zelfstandigheid. Kinderen krijgen meer besef van tijd en door zelf mee te helpen met het invullen van het 7 dagen bord en er op te kijken wordt ook de eigen verantwoordelijkheid gestimuleerd.
  • Voorbereid. Ook bij minder leuke dingen, zoals een bezoekje aan de tandarts, werkt het 7 dagen bord prettig omdat je kind niet overvallen wordt. Als een kind voorbereid is op spannende gebeurtenissen is de activiteit op het moment zelf veelal minder moeilijk.
  • Plezier. Naast de educatieve functies is het 7 dagen bord ook ontzettend leuk. Het is een vrolijk overzicht waar naar hartenlust op getekend en ‘geschoven’ kan worden.
  • Extra functie: je kunt met het 7 dagen bord ook een eenvoudig beloningssysteem toepassen!

Overige productinformatie:

  • Het planbord (30 x 24 cm) is gemaakt van magnetisch materiaal. Het is dun maar stevig.
  • In de 4 hoeken zitten kleine gaatjes. Je kunt het bord ophangen met spijkertjes of schroefjes of je doet een touwtje door de gaatjes en hangt ‘m aan een haakje.
  • Het planbord wordt geleverd met een handleiding inclusief legenda van de magneetjes.

Over de kleuren:
Gezinnig heeft bij het ontwerp van deze weekplanner de kleuren van de schatkistmethode gebruikt (maandag geel, dinsdag rood, woensdag roze, donderdag paars, vrijdag blauw, zaterdag en zondag groen). Deze indeling wordt op veel scholen gehanteerd, maar niet op alle scholen – er is geen universeel model voor heel Nederland.  Gezinnig heeft diverse pedagogen geraadpleegd en de algemene opvatting is dat kinderen flexibel omgaan met de (eventueel) verschillende kleursystemen op school en thuis.

(Visited 354 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.