Veel kinderen hebben baat bij regelmaat en structuur, dat weten we inmiddels allemaal. Kinderen vinden het prettig als ze van te voren weten waar ze aan toe zijn op een dag of gedurende de week. Daarom is het fijn om een planbord te gebruiken.  Er zijn meerdere versies van planborden voor kinderen op de markt. Vaak zijn deze erg prijzig helaas…Olifantastisch biedt een goedkoper alternatief! Je kunt een magneetbord met een basisset magneetjes (voor peuters of schoolgaande kinderen) kopen, of gewoon een aantal losse magneetjes. Ook hebben verkopen ze nog veel meer andere leuke dingen. Tijd om te gaan winkelen dus!

Om de prijzen laag te houden, heeft Olifantastisch als ‘planbord’ gekozen voor het magneetbord van Ikea; ten eerste omdat het een handzaam formaat is, ten tweede omdat het lekker goedkoop is en ze zo de prijzen laag kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook alleen de magneetkaartjes bestellen en zelf een (ander) magneetbord kopen. Olifantastisch heeft bovendien bewust gekozen voor een ‘leeg’ planbord, zonder bedrukking en vaste indeling. Zelf hebben ze namelijk gemerkt dat het aantal kaartjes dat per dag nodig is, erg kan verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je op maandag veel kaartjes nodig hebt (2x school, overblijven, bso, dansles, gym) en op woensdag bijvoorbeeld alleen maar 1x een schoolkaartje en spelen bij een vriendje. Door geen gebruik te maken van een vaste weekindeling op het bord, kun je de dagen zelf zo vol of leeg plannen als je maar wilt. Met de kaartjes ‘maandag’ t/m ‘zondag’ geef je eenvoudig de dag weer. Bovendien houdt een onbedrukt bord de kosten ook weer lekker laag; wel zo prettig voor je portemonnee!

De basisset ‘School’ bestaat uit een magneetbord (25 x 35 cm) en een basisset magnetische kaartjes (40 stuks).

Bij deze set ontvang je de volgende kaartjes:

Dagen van de week 7x
School 9x
BSO/opvang 2x
Overblijven 2x
Buiten spelen 1x
Vriendjes/vriendinnetjes spelen 2x
Sport 2x
Muziek 1x
TV kijken 2x
Computer 2x
Zwembad 1x
Opblijven 1x
Bad/douche 2x
Vaatwasser 1x
Logeren 1x
Opa en oma 1x
Ster (eigen/speciale gelegenheid) 1x
Feest 1x
Zakgeld 1x
De basisset ‘Peuter’ bestaat uit een magneetbord (25 x 35 cm) en een basisset magnetische kaartjes (20 stuks).

Bij deze set ontvang je de volgende kaartjes:

Boterham eten 2x
Fruit eten 1x
Eten (algemeen) 2x
Drinken 2x
Buiten spelen 1x
Binnen spelen 1x
Vriendjes/vriendinnetjes spelen 1x
Speeltuin 1x
Knutselen 1x
TV kijken 1x
Bad/douche 1x
Opa en oma 1x
Opvang 1x
Zwembad 1x
Feest 1x
Bed/slapen 2x

Afmetingen van de magneetjes zijn 2,75 x 2,75 cm.

Er zijn ook nog beloningsborden, aftellen-tot borden en traktatie-stickers te koop bij Olifantastisch, neem dus snel een kijkje! 

(Visited 14.574 times, 3 visits today)

90 thoughts on “Planborden voor kinderen!

 1. Heel handig! Ik ken ze van mijn werk. De kinderen krijgen duidelijkheid en structuur aangeboden. Ze weten wat er komt en in welke volgorde. Ik doe graag mee om er één te winnen!

 2. Geweldig! Dit bord zorgt voor de nodige structuur, duidelijkheid en regelmaat! Dit zou ik graag aan de wand in de keuken hebben hangen!

 3. Ik heb nu zelf iets in elkaar geknutseld, omdat ik merk dat mijn kinderen daar behoefte aan hebben, maar dit is veel mooier en duidelijker.

 4. Wat ontzettend leuk en handig!!! Op speelse wijze leren organiseren, structuur en overzicht. En het staat ook nog ontzettend leuk, zo’n vrolijk bord! Daar heeft papa geen bezwaar tegen, als die in de keuken komt te hangen 😀

 5. Wat geweldig voor mijn gezin met baby,peuter,kleuter en een bijna zevenjarige!
  Wij werken-noodgedwongen door de crisis-fulltime en het is vaak moeilijk om alles uit te leggen.
  Wanneer naar opa en oma -wanneer naar zwemles,wanneer naar de opvang-wanneer naar opa en oma?
  Teveel en dit planbord is een verrassing -GEWELDIG van KIDDOWZ.NET!
  Zomaar zo leuk!
  Wat een kerstverrassing zou dat zijn!

 6. ooo wat zou ik deze graag winnen. Wij gebruiken thuis een soort planbord voor onze zoon die moeite heeft met verwerken van zijn dag. (structuur is zo belangrijk voor hem en wanneer het visueel is gaat het iets beter.)

 7. oooh, wat super leuk en handig zeg! Mijn 3 jarige zoontje vraagt elke dag wel ‘wanneer mag ik naar de speelzaal?’ of ‘wanneer ga ik weer naar opa en oma?’ en ‘wat gaan we vanmiddag doen?’… vast heel herkenbaar voor de meeste mama’s… maar hoe leuk zou het zijn om het hem zo te laten zien?! Hartstikke leuk, ik doe graag mee!

 8. Handig voor mijn schoondochter om alles te regelen voor haar dochtertje. Zo weet ze altijd wat ze moet en wanneer. Geeft rust in de tent.

 9. School is heel gestructureerd. Handig om dit thuis ook overzichtelijk te maken. Kan veel rust geven voor onze kleine man. Nu nog een plekje zoeken 😉

 10. Ja, wij zijn ook van de structuur en krijgen binnenkort de ommezwaai naar basisschoolritme met alle bijbehorende veranderingen. Veel van onze vaste schema’s en rituelen moeten veranderd.
  Lijkt me superhandig dus wij willen graag winnen!

 11. Omdat mijn dochter ASS heeft, zou dit planbord geweldig zijn om haar wat meer rust en structuur in de dag te geven. Ze vraagt nu elke ochtend hoe de dag er uit ziet, ze heeft het echt nodig om dit van ochtend tot avond te bespreken. Met zo’n mooi bord wordt dat allemaal veel duidelijker voor haar en ik denk dat dat haar heel veel rust zal geven!

 12. Mijn dochtertje wilde dit heel graag voor Sinterklaas hebben. Maar die goedheiligman heeft het haar niet gegeven. Nu wil ze het heel graag van de Kerstman hebben. Dus het zou een hele mooie prijs zijn voor ons dochtertje.

 13. Wat handig bedacht! Net zo slim als Ikea 😉 Ik heb best wat planborden bekeken maar juist het voorbedrukte spreekt me niet aan: ik wil het vaak net wat anders of de kleur van de dagen komt niet overeen met de kleur van de dagen die op school wordt aangeleerd of… Er is altijd wat zeg maar. Ik maak nu zelf week- en maandplanningen met kleine tekeningen. Maar een iets flexibeler en consistenter systeem is welkom 🙂 Vooral in deze tijd van het jaar…

 14. Ooo wat een leuke actie!! Daar doen wij graag aan mee. Voor peuter/kleuters in huis is een planbord heel handig!! dan gaan ze dingen beter snappen. Leuk leuk leuk
  Mariska van Lochem

 15. Deze mama vergeet veel te veel…
  Net kwam ik er achter dat onze zoon morgen taarten mee naar school moest nemen…
  Gelukkig is zijn vader banketbakker en was een ritje naar de bakkerij voldoende…
  Maar meestal hebben wr niet zo’n geluk en zijn we tot diep in de nacht bezig om nog iets voor elkaar te krijgen…
  Offf we vergeten het gewoon finaal… Zowel ouders als kids dus…
  *schaam*

 16. Dit zou nou echt iets voor ons zijn. Mijn dochtertje is hoogsensitief en heeft erg veel behoefte aan regelmaat en duidelijkheid. We vertellen haar daarom elke ochtend duidelijk aan het ontbijt hoe de dag eruit gaat zien. ‘s Avonds vertellen we het voor de dag erna. Wat zou het leuk zijn als we ons verhaal zouden kunnen ondersteunen met zo’n prachtig planbord!

 17. Die zou wel heel handig zijn nu ik wisselende ‘werk’dagen heb vanwege een nieuwe opleiding. Kan zoonlief in één oogopslag zien wanneer hij moet overblijven en wie hem komt ophalen!

 18. Ik zou dit bord erg fijn vinden voor ons zoontje die vanaf april naar school gaat en een aantal dgn naar BSO en opa en oma moet na schooltijd. Op deze manier kan hij het goed onthouden en is het duidelijk.

 19. Leuke actie! 🙂 Ik zou dat bord erg graag willen winnen! Handig en heel duidelijk. Niets meer vergeten en de kinderen zien meteen wat ze die dag gaan doen.

 20. Zou erg handig zijn voor ons zoontje die nu 3 jaar is. Hij heeft een ontwikkelingachterstand en ze werken op het kinderdagcentrum ook met plaatjes, dus dit zou fijn zijn om te winnen.

 21. Wat een leuke webshop is Olifantastisch! De ‘Basisset ‘School’ zou ik graag willen winnen, het heeft echt een bijgevoegde waarde voor mijn zoontje van 6!

 22. Erg leuk en handig.
  Ik zou het graag willen winnen voor mijn 2 lieve kinderen.
  Dit zou zowel hun als mij helpen met een goed overzicht van de weekplanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.