Journalist Hester Zitvast schrijft nieuw Snor-boek: Zwangerschaps-aftelkalender voor broertjes en zusjes

kalender3“Mama, hoe lang nog?” Een veelgehoorde vraag tijdens de zwangerschap, die broertjes en zusjes nét zo bezig houdt als de aanstaande ouders zelf. Week voor week aftellen en samen praten over de baby die komt: dat kan vanaf nu met de Aftelkalender voor broertjes en zusjes die eind maart bij Uitgeverij Snor verschijnt.

Hoe lang nog? kalender1
Freelance journalist Hester Zitvast schreef de aftelkalender tijdens haar derde zwangerschap. Het idee kwam van dochter Floortje (9). Zij kon niet wachten tot de baby er was en vroeg vanaf de allereerste seconde ‘hoe lang nog’? En ze wilde ook weten hoe groot de baby was. En of haar broertje of zusje haar al kon horen als ze heel hard tegen de buik zou praten. Haar moeder moest maar een aftelkalender maken…

Stof tot praten én naslagwerk
Een briljant idee van een kind, naar de behoefte van een kind. De kalender bevat volop informatie over de zwangerschap, van week tot week. Gewicht, lengte, vaardigheden als zien & horen: alles is op de kalender te vinden. De kalender geeft stof tot praten. Want heb je je kind ooit verteld na hoeveel weken zwangerschap hij of zij ter wereld kwam? En wat je kind toen woog? Het is tevens een mooi naslagwerk voor later; er is namelijk alle ruimte voor tekst en tekeningen. Erg leuk om ‘later als je groot’ bent nog eens te lezen hoe jij je broertje of zusje graag had willen noemen.

kalender2Ritueel
De kalender is zo vormgegeven, dat ie kan worden neergezet op een prominente plek in huis. Maak er een ritueel van iedere week even te gaan zitten en de stand van zaken samen te bespreken. Zo beleef je je zwangerschap echt met je oudere kind(eren).
De Aftelkalender voor broertjes en zusjes is uitgegeven door Uitgeverij Snor en ligt vanaf 31 maart 2014 in de winkels voor 14,95 euro.

(Visited 555 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.