wpid-20140823_133651.jpgOmdat we bij elkaar om de hoek wonen (ja, écht letterlijk om de hoek) vonden we het tijd om een keertje onze kids samen te laten spelen. Mijn zoon, niet heel erg technisch vond meteen alles qua speelgoed daar in huis interessant, behalve de K’NEX die we meegenomen hadden, om eens uit te testen. De oudste dochter van Lmcmr vond het wel leuk…dus we gingen aan de slag!

Het stukje “niet-technisch-zijn” heeft mijn zoon echt van mij, want ik moest toch zelf ook eventjes 10x kijken wat er nou precies op het plaatje stond. Gelukkig kan de oudste dochter van Lmcmr goed “kaartlezen” en hadden we al gauw het eerste stukje van de motor af. De motor? Ja, je kan kiezen uit verschillende figuren die je met de beschikbare materialen kunt maken. Alle voorbeeldjes staan staps-gewijs in het boekje, dus het zou moeten lukken (mits je zo a-technisch bent als ik natuurlijk).

De K’NEX is erg prettig om mee te spelen, het klikt namelijk goed in elkaar (soms moet je welwpid-20140823_134618.jpg eventjes je spierballen gebruiken, maar misschien is dat wel nieuwigheid) en het uit elkaar halen gaat echt heel makkelijk. Je wipt gewoon het stukje dat je los wilt halen omhoog en voilà, klaar is Kees. Stevig speelgoed dus, wat erg prettig is, aangezien het de meeste kinderen wel lukt om op korte termijn iets te slopen…bij K’NEX zullen ze daar toch echt wel wat moeite voor moeten doen.. en misschien lukt het ze zelfs dan nog niet.

wpid-20140823_134623.jpgK’NEX houdt de concentratie vast, juist omdat er goed op de plaatjes gekeken moet worden hoe je nou verder gaat met je bouwwerk. Veel ouders denken wellicht dat K’NEX echt “iets voor jongens” is, maar het tegendeel is aan de keukentafel van Lmcmr bewezen: ook meiden houden van bouwen! Misschien toch wel een leuk idee om te vragen aan de goede man van 5 december?

Okay, laten we eerlijk zijn, het bouwen ging niet in 1x helemaal goed en we hebben er een beetje ons eigen kunstwerkje van gemaakt…maar hey, een motor is een motor toch? Het gaat erom dat we veel plezier hebben gehad tijdens het bouwen van ons K’NEX project. Enne de 2 andere dochters van Lmcmr + mijn grote vriend…die speelden met het poppenhuis…iedereen blij en daar gaat het om!

Wij hebben gebouwd met K’NEX uit de voorjaarscollectie van dit jaar. Naast het wpid-20140823_135900.jpgintroductie assortiment met de klassieke helikopter of vrachtwagen bestaat het assortiment uit Cosmic Quest, Robo-Creatures, 521 Value Tube en de Pretpark series. Jong en oud beleven uren- en zelfs dagenlang speelplezier met de vele staafjes en verbindingsstukjes om indrukwekkende bouwwerken te maken. Met K’NEX maak je voertuigen, machines, achtbanen en nog veel meer, de mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je creativiteit de vrije loop en maak de mooiste bouwwerken die je maar kunt bedenken.

Dit najaar brengt Big On Toy Innovation (BOTI) weer volop bouwplezier, met een nieuwe serie van K’NEX vol spetterende en vliegensvlugge achtbanen. Met de nieuwe achtbanen van K’NEX waan jij je in de duizelingwekkende wereld van pretparken en bouw jij je eigen gemotoriseerde achtbaan. Loopings, kurkentrekkers en zenuwslopende afdalingen, het kan allemaal. Ben jij klaar voor een creaties en plezierig achtbaanritje? Riemen vast en bouwen maar!

Voor meer informatie kijk je snel op de Facebookpagina van K’NEX of op hun website!

wpid-20140825_113038.jpgWINNEN!
Wij mogen 1 iemand blij maken met een K’NEX Robo-Sting. Hiermee bouw je de mooiste robots én er kunnen zelfs baterijen in, dus ze kunnen nog lopen ook!
Laat onder dit bericht een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam en maak direct kans!

Deze actie is inmiddels afgelopen. Sylvia Khadjé heeft gewonnen!

 

 

 

 

(Visited 198 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Bouwen met K’NEX bij Lmcmr aan de keukentafel

 1. Superleuk! mijn zoon doet ook niets anders dan dingen in elkaar zetten en bouwen.
  als ik een krukje koop bij de Ikea , ziet hij eerder hoe het moet dan ikzelf #bloos
  Daarom zou ik hem graag blij maken met K’nex

 2. Met 2 jongens en 2 meiden zullen er mooie bouwwerken uit de K’nex gaan komen, zelfs de tekeningen die erbij geleverd worden zullen niet onaangebroken bijven liggen.
  De oudste 3 zijn echte nabouwers om het vervolgens te laten slopen door de jongste en hun (eigen) creatie weer te vervolgen in iets nieuws.

 3. Onze Jesse en Fyléne spellen heel vaak samen.
  Wat zou het leuk zijn als ze met zijn tweetjes deze Knex kunnen gaan ontdekken.
  En ik ben natuurlijk heel benieuwt hoe het bevalt en of ze ermee overweg kunnen.
  Dan kunnen ze wel iets moois van Knex aan de Sint vragen 😉

 4. Graag zou ik deze willen winnen voor mijn zoon.
  Want onze techneut in dop wil graag veel oefenen voor als hij groot is.
  En hij wil een technisch beroep kiezen.

 5. Voor de druilerige herfstdagen, die met Knex verlopen zonder klagen. Mijn zoon maak je hiermee erg blij, want ook zijn vader draagt met het bouwen zijn (bouw)steentje bij!

 6. Mijn jongste zoon eet nu tussen de middag hier nog alleen met mij. Zijn oudste broer zit nu net in de brugklas.
  Hij moet zijn draai weer even vinden! Het is tijd voor iets nieuws, maar Sint en de verjaardag duren nog even…Ik tover dus graag deze doos Knex van Kiddowz uit de kast, hier kan hij weer uren dingen mee verzinnen. Wie weet heb ik mazzel!

 7. Mijn zoontje vindt Knex het einde! Hij zeurt al een tijdje dat ik het moet kopen. Maar eigenlijk zie ik het nooit in de reguliere speelwinkels, dus vergeet ik het weer om voor hem te kijken.
  Hiermee zou hij dolgelukkig zijn. Ik zie zijn stralende gezichtje al!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.