kid4

De meest kindvriendelijke tablet en mobiele telefoon van Kurio
Kurio TAB en Kurio Smartphone

Fun en veilig voor kids, een geruststellende gedachte voor ouders
Vanaf eind september verkrijgbaar

Ieder gezin met kinderen kan het beamen; de tablet en mobiele telefoon werken als een magneet op uw kind. Online spelletjes spelen, YouTube filmpjes bekijken, internetten: hoe jong ze ook zijn, kinderen hebben er een natuurlijke handigheid in om de weg op het digitale net te vinden met mobiele apparaten. Maar die handigheid kan hen ook in contact brengen met allerlei gevaren. Kurio biedt gezinnen met kinderen een lijn mobiele apparaten die daadwerkelijk geschikt is voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hen onbezorgd de digitale wereld laat ontdekken. Kurio TAB, de Android Tablet en Kurio Smartphone, de Android mobiele telefoon, zijn niet alleen hip en van alle technologische snufjes voorzien, ze zijn voorzien van het Kurio GeniusTM internetfiltersysteem, een van de meest geavanceerde systemen van dit moment, waarmee kinderen in een veilige omgeving de digitale wereld kunnen betreden. Voor kinderen een plezier, voor ouders een geruststellende gedachte! Kurio TAB en Kurio Smartphone zijn vanaf eind september verkrijgbaar.

kid1De Kurio TAB en Kurio Smartphone zijn voorzien van verschillende familievriendelijke functionaliteiten. Bij het eerste gebruik stellen ouders per gebruiker een eigen profiel in. Op de Kurio Tab kunnen tot acht onafhankelijke gebruikersprofielen ingesteld worden. Na het instellen van het gebruikersprofiel kunnen kinderen geheel zelfstandig spelen en leren, zonder dat de ouders toezicht hoeven te houden. U kunt tevens een tijdlimiet instellen, zodat kinderen slechts een beperkte tijd per dag op de mobiele apparaten bezig zijn.

Kenmerken Kurio:
Internetfilter: Kurio GeniusTM bevat een database met ruim 450 miljoen websites die dagelijks geüpdate wordt. Aan de hand van het gebruikersprofiel bepaalt het filter of een kind een website wel of niet mag en kan bezoeken.
– Tijdlimieten: Per gebruiker kunnen tijdslimieten worden ingesteld.
– Veilig: Geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen.
– Gebruiksvriendelijk oudergedeelte: Dit gedeelte is met een wachtwoord beveiligd, zodat alleen de ouders aanpassingen kunnen doen. De kinderen kunnen wel zien welke restricties gelden, zodat een dialoog tussen ouder en kind ontstaat.
– Toezicht: Ouders kunnen zien met welke telefoonnummers wordt gecommuniceerd, maar de inhoud blijft afgeschermd. Zo wordt de privacy van het kind niet aangetast.
– Leerzaam: Er is een ruime keus aan leerzame en leuke apps voor iedere leeftijd.
– Intel® Chip: De Kurio Tab bevat de dual-core Clover Trail1,2 GHz Intel® Chip.
– Google Play Certificering: Alle Kurio apparaten hebben de Google Play Store.
– OTA Update Center: Over-the-air software update brengt gebruikers op de hoogte als er een update beschikbaar is.
– Kurio Motion Techniek: Kurio is de eerste tablet met een ingebouwde motion techniek voor gaming. Hiermee kunnen kinderen op de tablet verschillende spelletjes spelen en puzzelen door middel van beweging.

Kurio TABkid2
Met de Kurio TAB kunnen kinderen al vanaf 3 jaar zelf aan de slag met de tablet. Kinderen kunnen zonder ouderlijk toezicht veilig video’s kijken, tekenen en spelenderwijs leren. De ingestelde tijdlimieten zorgt ervoor dat kinderen niet langer
dan wenselijk gebruik maken van de tablet. Door middel van het vooraf ingestelde profiel ‘groeit’ de Kurio TAB met het kind mee; de restricties, websites en apps die toegankelijk zijn, worden automatisch aangepast naarmate het kind
ouder wordt. De tablet is bovendien zeer handzaam en bevat een stevige beschermhoes, bestand tegen een stootje.

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Consumentenadviesprijs: € 99,99

kid3Kurio Smartphone
De Kurio Smartphone is net zo hip als iedere andere smartphone, maar dan met een aantal handige functies voor ouders. De telefoon bevat GPS, zodat ouders kunnen zien waar het kind zich bevindt. Dit is vooral voor ouders een fijne tool als kind de overstap maakt van de basisschool naar de middelbare school en daardoor vaak verder moet fietsen. Kinderen kunnen te allen tijde contact opnemen met de ouders, ook als het beltegoed op is. Daarnaast kunnen ouders zien naar welke nummers het kind tekstberichten stuurt, maar de inhoud ervan blijft afgeschermd. Kurio stimuleert hiermee de dialoog tussen ouder en kind, zonder de privacy van het kind aan te tasten. Een verantwoord gebruik van de telefoon wordt hiermee bespreekbaar gemaakt.

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Consumentenadviesprijs: € 149,99 (simlock vrij, zonder abonnement)

Eldohm / KD Benelux
Eldohm is het Benelux verkoopkantoor van de KD Group waar Kurio onderdeel van is. Tevens richt Eldohm zich op elektronisch educatief speelgoed en gadgets.  De Kurio tablet werd in 2012 onderscheiden met de prijs Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 tot 8 jaar.

(Visited 100 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Kurio TAB en Kurio Smartphone

  1. Wij hebben de eerste Kurio tablet gehad en waren zeer tevreden, hele goede klantenservice van Eldohm, ze nemen je bij vragen per email of desnoods telefonisch aan de hand.
    Het nadeel bleef dat je alleen app’s uit de Kurio Store kon downloaden en dat is nu ondervangen. Wat een vooruitgang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.