Nee, dit is geen verkapte mededeling dat wij nog een kindje verwachten! In mijn omgeving daarentegen, wordt er flink gewerkt aan gezinsuitbreiding. Zo kan mijn zus, die momenteel alweer met zwangerschapsverlof is, heerlijk babykleding gaan shoppen. Deze keer houden ze het geslacht geheim, dus ik zal echt moeten wachten totdat de kleine geboren is. Uiteraard vind ik het wel nog steeds leuk om te kijken naar al die kleine kleertjes. Maar wat moet je ook alweer allemaal aanschaffen qua kleding voor een pasgeboren baby…ik deel het met jullie!

6 rompers

Eigenlijk dragen (bijna) alle pasgeboren baby’s een romper. Op deze manier verliezen ze namelijk niet zo snel hun warmte. Ook houdt een romper de luier op zijn plek…wat écht heel erg handig is. Je weet van tevoren natuurlijk niet precies hoe groot het kindje is, dus kies daarom het liefst voor maatje 50 en 56 (dit geldt voor alle kledingstukken).

6 stuks bovenkleding

Denk aan shirtjes, truitjes, vestjes etc. Kijk goed naar het jaargetijde, je kindje hoeft namelijk echt geen trui aan als het hoog zomer is. Let op kleding met drukknoopjes op de schouder, dit maakt het aan- en uitkleden een stuk makkelijker.

6 broekjes

Voor je baby zitten joggingsbroekjes het lekkerst. Koop niet alleen gewone broekjes, maar bijvoorbeeld ook 3 broekjes waar voetjes aan zitten (sokbroekjes). Deze zijn ideaal voor de eerste weken na de geboorte. Je baby heeft dan lekker warme beentjes doordat de sokken aan de broek vastzitten en dus niet uit kunnen gaan.

4 paar sokjes

Sokjes houden de voetjes warm! Een pasgeboren baby heeft schoenmaat (sokmaat) 10-12. Het is ook handig om vast wat sokjes is maat 13-15 te hebben. Bij veel sokjes staat niet de maat vermeld, maar wel met hoeveel maanden het kindje ze aan kan.

1 jasje of vestje

Het is heel erg belangrijk dat een pasgeboren baby lekker warm blijft. Als je naar buiten gaat is een warme jas of vestje dan ook een echte must. Als je in de zomer bent uitgerekend is een zomerjasje voldoende.

2 mutsjes (katoen)

Een groot gedeelte van je warmte verlies je via je hoofd. Dit geldt ook voor pasgeboren baby’s, terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om op temperatuur te blijven. Een babymutsje helpt daarbij. Het voordeel van katoen is dat dit zacht en goed ademend is.

Afbeelding: Pixabay

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.