3 dingen die ouders moeten weten over Apple's nieuwe 'digitale wellness'

Apple is het nieuwste technologiebedrijf dat in de ‘digitale wellness’-ruimte springt. Het heeft maatregelen genomen om jou en je gezin te helpen de schermtijd te beheren en jullie iPhone abonnementen in de gaten te houden. Met de nieuwe functies kun je de online activiteiten van jouw kinderen nu beter begrijpen en nauwlettend volgen.

Wat kunnen ouders doen in de nieuwe IOS 12 iPhone en iPad?

3 dingen die ouders moeten weten over Apple's nieuwe 'digitale wellness'

1. Begrijp de online activiteiten van kinderen

Met de nieuwe IOS kunnen ouders kijken naar:

  • Hoeveel uur besteden kinderen op hun smartphone.
  • Welke apps kinderen het meest gebruiken.
  • Ouders krijgen maandelijks een rapport over de online activiteiten van hun kinderen.

Als je weet hoeveel uur jouw kind op zijn smartphone doorbrengt, kun je schermlimieten instellen om schermverslaving te voorkomen. Als het gaat om ouderschap in het digitale tijdperk, gaat het niet alleen om de uren die ze aan de telefoon besteden, maar ook om wat ze online doen.

Mocht je dus een losse iPhone kopen, dan kun je met de nieuwe IOS kun kijken naar de apps die ze het meest gebruiken. Als jouw kind jonger is dan 13 jaar, moet je ervoor zorgen dat het niet is aangemeld bij apps voor sociale media.

Houd er rekening mee dat hoewel sommige sociale-media-apps jouw kind toestaan ​​in te loggen op 13-jarige leeftijd, er ongepaste inhoud rond die platforms zweeft. Bijvoorbeeld op Snapchat en Instagram

In Europa, hebben sommige apps voor sociale media, zoals WhastApp, hun minimumleeftijd inmiddels al verhoogd naar 16 jaar en ouder.

2. Laat kinderen het scherm uitschakelen

Apple heeft een ‘Downtime’-optie geïntroduceerd om het telefoongebruik van kinderen te beperken. Met deze functie kun je de tijd die ze aan een app besteden, beperken. Als je kind bijvoorbeeld veel tijd op YouTube doorbrengt, kun je nu een timer instellen op deze app. Je kinderen krijgen een melding hoeveel tijd er nog over is in de app en als de tijd om is, kunnen ze de app niet meer gebruiken.

Wat echt goed is aan ‘Downtime’, is dat ouders er nog steeds voor kunnen zorgen dat kritieke apps zoals Telefoon of Berichten blijven werken terwijl andere apps niet kunnen worden gebruikt.

Je kind(eren) krijgen ook geen meldingen van die apps. Er wordt een badge weergegeven op de vergrendelde app en ze kunnen deze niet openen.

3. Bewaak de kindertelefoon op afstand

Als ouder is het moeilijk om constant te weten wat onze kinderen online doen. Met behulp van de nieuwe functie kun je nu de apparaten van jouw kinderen op afstand bedienen.

Ouders kunnen een bepaalde tijd gedurende de dag instellen waarop kinderen hun apparaten helemaal niet kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens de slaapuren of het familiediner.

En alle bovenstaande functies kunnen vanaf jouw eigen apparaat worden bediend via Family Share.

Zal Apple je opvoedingsprobleem oplossen?

Hoewel Apple en andere technologiebedrijven ouders helpen met zulke coole functies, spelen wij als ouders nog steeds een belangrijke rol bij het helpen van onze kinderen om te gedijen in een digitale toekomst.

We kunnen de apparaten van onze kinderen blokkeren en het app-gebruik beperken, maar dat alleen zal ons probleem met schermverslaving niet oplossen. Kinderen hebben de neiging om te spiegelen wat hun ouders doen. Ouders moeten hun digitale rolmodel zijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat tijdens het eten alle apparaten in huis zijn uitgeschakeld, niet alleen de apparaten van de kinderen.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat zelfs enkele minuten die ze op sociale media doorbrengen, een diepgaande invloed kunnen hebben op hun mentale welzijn. Het is cruciaal om open en eerlijk met hen te communiceren over hun online activiteiten.

Net zoals we kinderen vragen hoe hun dag was of wat ze op school hebben gedaan, moeten we met ze praten over wat ze online lezen of zien.

Praat met jouw kinderen over wat ze graag online doen en waarom bepaalde apps hen meer opwinden dan andere. Vraag hen wat ze van het nieuwe initiatief van Apple vinden.

Stop in elk geval niet met praten met je kinderen, alleen omdat wij als ouders nu gemakkelijk hun telefoon kunnen vergrendelen.

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.