Je herkent het vast, dat ene laatje of kastje in de keuken waarin je talloze vershouddozen bewaart. Een deel daarvan is waarschijnlijk ooit meegegeven of ‘geleend’ van je ouders, maar nooit teruggebracht. Dat kan kloppen: ruim zeven op de tien (72%) uitwonende jongeren krijgen na een bezoekje aan hun ouders wel eens eten mee. En van al het Tupperware dat zij in de kast hebben staan, is een kwart (25%) eigenlijk niet van henzelf. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van PLUS onder ruim 1.000 Nederlanders tussen de 16 en 30 jaar. Daarom roept supermarktketen PLUS zondag 14 april uit tot nationale ‘Breng Je Tupperware Terug Naar Je Ouders’-dag. Die dag gaan de vershouddozen terug naar de rechtmatige eigenaar.

Ouders maken het graag makkelijk

Vier op de tien uitwonende jongeren (41%) krijgen minimaal een keer per maand eten mee na een bezoekje aan hun ouders of verzorgers. Bij uitwonende studenten komt dit vaker voor dan uitwonende jongeren die niet meer studeren: de helft (51%) van de studenten krijgt iedere maand wel een keer eten mee, tegenover een derde (34%) van de niet-studenten. De reden? Ouders en verzorgers willen het vooral makkelijk maken voor hun kroost (85%), hebben medelijden met het besteedbare budget (27%) of geven het mee in de hoop dat er eens wat gezonds gegeten wordt (16%). Veel ouders en verzorgers geven hun kinderen dan ook wel eens verse ingrediënten mee (62%) waarmee zij vervolgens zelf een lekkere maaltijd kunnen bereiden. De meest gangbare manier om dit eten mee te geven, is in Tupperware (84%).

Achterin de keukenkast

Maar wat gebeurt er met het Tupperware nadat de inhoud is opgegeten? Het belandt vaak ergens achterin het keukenkastje: de helft van de jongeren (50%) vergeet wel eens de geleende dozen terug naar huis te brengen. Bijna een kwart (23%) moet toegeven dat het zo nu en dan voorkomt dat de vershouddozen niet teruggegeven worden, maar voor eigen gebruik worden gehouden en 12 procent zegt ze zelfs af en toe kwijt te raken. Tweederde van de jongeren wacht wel eens tot hun ouders of verzorgers bij hen op bezoek komen en geeft het Tupperware dan weer mee terug (68%).

#Brengzeterug

Voor dat opsparen en niet terugbrengen van Tupperware heeft PLUS een oplossing bedacht. De supermarktketen roept zondag 14 april uit tot nationale ‘Breng Je Tupperware Terug Naar Je Ouders’-dag. Dé dag om alle ouders eens te bedanken voor al dat lekkers en gezonds dat ze door het jaar hebben meegegeven en meteen alle dozen die in keukenkastjes staan opgestapeld terug te brengen.

Sparen voor Tupperware

PLUS roept deze nationale dag in het leven in het kader van de aanstaande Tupperware-spaaractie in haar winkels. Vanaf zondag 21 april sparen klanten namelijk voor producten van Tupperware waarin vers eten nog langer vers blijft. Bij elke tien euro aan boodschappen ontvangt de consument een spaarzegel* en bij 35 zegels is de spaarkaart vol. Bij het inleveren van de spaarkaart en een bijbetaling krijgt de consument tot wel 87% korting op één van de zes verschillende Tupperware producten. Één van de Tupperware-producten is zelfs gratis. De spaaractie loopt van zondag 21 april t/m zaterdag 27 juli. Meer informatie is te vinden op www.plus.nl/tupperware

*Van de actie zijn uitgezonderd: geneesmiddelen, alcohol, tabak, zuigelingenvoeding, boeken, telefoonkaarten, postzegels, cadeaubonnen, toegangstickets, loten, beltegoed, statiegeld en emballage en eventuele overige niet wettelijke toegestane artikelen.

PLUS app: Slimmer sparen

Je kunt ook digitaal sparen voor Tupperware®. Zo heb je je spaarkaart altijd bij de hand en spaar je ‘m nog sneller vol. Want als je nu start met digitaal sparen, krijg je 4 gratis zegels! Download de app in Google Play of in de App Store!

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.007 uitwonende Nederlanders tussen de 16 en 30 jaar. Het is in maart 2019 uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van PLUS.

Beeld: Fried rice with the tupperware box from Shutterstock/N192

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.