Momenteel zeker niet aan te raden, maar als het over een aantal maanden weer zomer is zeker wel: Skimboarden? Wattes, Aman? Skimboarden! Totdat ik me erin ging verdiepen had ik werkelijk waar geen idee wat het nou precies is. In 1940 werd het al door de Amerikaanse strandwachten bedacht, om sneller bij mensen in een gevaarlijke situatie te komen. Begonnen als levensreddend middel dus, maar uitgegroeid tot een heuse sport, die leuk is voor jezelf en voor je kind(eren).

Wat is Skimboarden?

Skimboarden doe je op een plank met de naam Woodie. Je kunt op een dunne laag water skimboarden en op golven. Als beginner is het verstandig om het bij het lage water te houden. Een ervaren skimboarder gooit uiteindelijk zijn Woodie op een golf, om er vervolgens op te springen en uit te glijden tot aan het strand. Onthoud dat je echt niet zomaar eventjes alles onder de knie hebt en dat je zult moeten oefenen voordat je tussen en op de golven springt. Wave skimboarden lijkt erg veel op surfen, maar vindt ongeveer 6 meter bij de kustlijn vandaan plaats. Golven die hoog genoeg zijn lenen zich uitstekend om “gebarreld” te worden. Een ervaren skimboarder kan dan door de krul van de golf heen skimboarden om er aan de andere kant weer uit te komen.

Waar worden skimboards van gemaakt?

Als je fiberglass of carbonvezels over een stuk foam plaatst in de juiste vorm en het vervolgens behandeld met hars, dan ontstaat er een Wave Skimboard. Flatland Skimboards worden op een andere manier gemaakt en bestaan vaak voor het grootste gedeelte uit hout. Deze zijn gemakkelijker zelf te maken, hoewel het toch verstandiger is om er eentje aan te schaffen in een Skimboards online shop.

Waarom is Skimboarden zo leuk?

Naast dat Skimboarden enorm goed is voor je conditie, is het een ideale sport voor in de zomer. Kinderen kunnen zich er uren mee vermaken en voor jezelf geeft het natuurlijk ook meer dan voldoende plezier. Ook voor de kleine(ere) kinderen is het geschikt, omdat het ook in heel ondiep water mogelijk is. Zorg wel dat je altijd alert bent op verdrinking (ga nooit even weg en verlies je kind(eren) nooit uit het oog). Een skimboard is niet zo groot, waardoor je hem gemakkelijker meeneemt dan bijvoorbeeld een surfplank. Ook leuk om mee te nemen op vakantie dus.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.