Voor de meeste kinderen begint voetballen als een vrijetijdsbesteding. Over het algemeen zal dit op straat zijn met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Toch zijn er een heleboel kinderen die uiteindelijk ook echt “op voetbal willen” om beter te worden en omdat ze in teamverband willen sporten. Naast dat het voetballen een hoop plezier geeft, is het ook heel erg goed voor de ontwikkeling. Ze worden niet alleen een stuk fitter en leniger, maar ze leren ook om samen te werken en om met winst en verlies om te gaan. Daarnaast wordt het doorzettingsvermogen gestimuleerd, ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en zullen ze uiteindelijk weerbaarder worden. Heeft jouw kind interesse om te gaan voetballen bij een club, dan zijn er een aantal dingen die je moet aanschaffen.

Voetbalschoenen
Als je op straat voetbalt heb je niet zozeer voetbalschoenen nodig, maar als je bij een club gaat spelen is het wel van belang dat je deze aanschaft. Goede schoenen bieden bescherming en bieden grip, waardoor er ongelukken kunnen worden voorkomen. Laat je altijd goed informeren in de winkel, er is namelijk enorm veel keus en je wilt wel goede schoenen aan je voeten hebben.

Voetbaltenue
Vaak wordt er twee keer per week in de avond getraind. Bij mijn zoon op de club mogen ze niet hun presentatiepak aan tijdens de training, deze is namelijk alleen voor de dagen dat er wedstrijden zijn en ze zich moeten presenteren bij aankomst en vertrek. Het is dus belangrijk dat je lekker zittende kleding aanschaft, waarin makkelijk getraind kan worden. Wij slaagden kortgeleden bij Voetbalshirtskoning.nl voor een heus Barcelona tenue, waar zijn eigen naam op de achterkant gedrukt kon worden. Ook kun je een rugnummer kiezen (bijvoorbeeld van je favoriete speler) wat het natuurlijk nog veel stoerder maakt. Omdat meneer groot fan is van Messi, werd het natuurlijk nummer 10. De kwaliteit is super goed, ook na wassen blijft hij ontzettend mooi. Het zit allemaal erg soepel, dus het is prettig om hierin te sporten. Wil je ook op een fijne manier kunnen sporten; koop je voetbalshirts hier! Voor persoonlijke bedrukking betaal je iets extra, maar dat is het helemaal waard. Als je vervolgens ziet hoe je kind als een koning(in) over het veld rent, dan ben je net zo blij als hem/haar. Een aantal voordelen van deze webshop zijn o.a. op werkdagen besteld = morgen in huis binnen Nederland en België. Indien je kiest voor een gepersonaliseerd product, dan geldt op werkdagen voor 14.00 uur besteld = morgen in huis. Vanaf 20 euro wordt er binnen Nederland gratis verzonden en voor bestellingen naar België geldt dit vanaf 50 euro. Verder heb je 30 dagen bedenktijd en is retourneren gratis.

Scheenbeschermers
Scheenbeschermers zijn noodzakelijk tijdens het voetballen. De regel is doorgaans ook; geen scheenbeschermers, niet voetballen. Het is echt heel erg belangrijk dat je ze dus aanschaft. Indien je ze niet draagt heb je extra grote kans op blessures en dat wil je natuurlijk niet. Er bestaan verschillende soorten scheenbeschermers: een eenvoudige versie, een versie met enkelbescherming en een versie met afneembare enkelbescherming. Let er bij het kopen van scheenbeschermers op dat ze bij jouw lengte passen! Laat je goed informeren en adviseren in de winkel!

Voetbalsokken
Je hebt ook voetbalsokken nodig als je wedstrijden gaat spelen (ook tijdens de training trouwens). Je sokken houden je scheenbeschermers op hun plek. Het is belangrijk om voetbalsokken te kiezen die niet de los, maar ook zeker niet te strak zitten. Kun je lastig goede sokken vinden dan kun je altijd gebruik maken van sokkentape, wat ervoor zorgt dat je sokken op hun plek blijven zitten en je ze dus niet steeds omhoog hoeft te trekken.

Sporttas
Het is handig om een sporttas aan te schaffen als je op voetbal gaat. Als je een wedstrijd gaat spelen dan kun je hierin bijvoorbeeld je gewone schoenen en kleding meenemen. Ook kun je hier je handdoek in stoppen en douchespullen, voor als je na de wedstrijd nog eventjes wilt douchen.

Thermokleding
Voor de wintermaanden raad ik zeker aan om thermokleding aan te schaffen. Ondanks dat het kind voldoende in beweging is, kan het behoorlijk koud zijn op het veld en tijdens de training. Ik kocht een thermoshirt en thermo legging voor mijn zoon en hij vond het altijd erg prettig om dit aan te hebben als het een stuk kouder was.

Een gedachte over “Wat heb je nodig als je op voetbal gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.