VPN’s zijn betrouwbare en bekende hulpmiddelen die worden gebruikt om jouw privacy en die van jouw gezin te beschermen wanneer je op het internet surft. Maar als je denkt dat dat het enige gebruik is voor deze diensten, heb je het mis. Of het nu gaat om goedkopere vliegtickets of het streamen van jouw favoriete serie, er zijn talloze alledaagse situaties waarin je een VPN kunt gebruiken voor echte voordelen.

Waar is een VPN voor?

Het routeert jouw internetverkeer naar een externe VPN-server en verbergt jouw huidige IP-adres. Dit betekent dat niemand (zelfs niet jouw internetprovider) kan zien wat je doet en waar je surft. Het enige wat zichtbaar is voor iemand die je activiteiten probeert te controleren, is het feit dat je een VPN gebruikt, en het adres van de VPN-server waarmee je verbonden bent.

Ook worden alle verzonden en ontvangen gegevens zwaar versleuteld, dus zelfs als iemand jouw verbinding kan onderscheppen, zal hij de gegevens niet kunnen lezen. Deze extra beveiligingslaag maakt van VPN een betrouwbaar hulpmiddel om jouw online activiteiten te beschermen, maar ook om toegang te verschaffen tot inhoud met geobeperkingen, te voorkomen dat de bandbreedte van jouw verbinding wordt beperkt en vele andere verbazingwekkende dingen. Bekijk hieronder de topactiviteiten die je met een VPN kunt doen:

1. Voorkom dat jouw internetsnelheid wordt vertraagd

Vermindering van de internetsnelheid doet zich voor wanneer jouw internetprovider overbelast is en probeert het netwerkverkeer te reguleren, en dit heeft een directe invloed op de snelheid waarmee je jouw gegevens uploadt en online inhoud downloadt.

Een snelle VPN-provider helpt je deze bandbreedtebeperking en lage verbindingssnelheden te vermijden.

VPN versleutelt jouw internetverkeer, zodat jouw internetprovider het niet meer kan zien. Als zij jouw dataverkeer niet kunnen inzien, kunnen zij het ook niet controleren of jouw internetsnelheid vertragen.

2. Toegang tot jouw favoriete websites wanneer je onderweg bent

Een VPN-provider helpt je toegang te krijgen tot websites en diensten die buiten jouw land of regio geblokkeerd kunnen zijn.

Het zal je wellicht verbazen hoeveel landen over de hele wereld censuur en beperkingen toepassen. Als je dus naar een van deze landen reist, zult je hoogstwaarschijnlijk geen toegang hebben tot populaire sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter, en ook niet tot online streamingdiensten en andere sites die in jouw land normaal wel zijn toegestaan.

Een VPN-provider helpt je deze inhouds- en censuur beperkingen te omzeilen door je in staat te stellen virtueel van locatie te veranderen. Op die manier krijgt je toegang tot de diensten en inhoud die in de door je geselecteerde regio beschikbaar zijn.

3. Behoud de privacy en veiligheid van jouw gesprekken

Het maakt niet uit of je naar jouw familie belt of een conferentiegesprek met jouw partners organiseert, het feit is dat iemand misschien stiekem meeluistert met jouw privégesprekken, en dat is geen goede zaak.

Ook al worden VoIP-diensten steeds veiliger en moeilijker te kraken, toch kan helaas niemand zeggen dat ze 100% veilig zijn.

Bovendien worden diensten als Skype vaak geblokkeerd in landen met een sterke censuur; het combineren van een VoIP met een VPN is dus een goede tip, vooral als je op reis bent of tijdelijk in het buitenland woont. Op die manier beschermt je jouw privacy en die van jouw hele gezin.

4. Je hoeft zich geen zorgen te maken over de veiligheid van openbare Wi-Fi-netwerken

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak onveilig. Dus in principe kan zelfs een beginnende hacker een onbeveiligde Wi-Fi-verbinding onderscheppen met een eenvoudige en bekende techniek als de “Evil Wi-Fi Twin Hotspot”.

Het risico is zelfs nog groter als je riskant gedrag vertoont, zoals online winkelen, jouw e-mails controleren, bankverrichtingen uitvoeren, enz.

Om jouw veiligheid te waarborgen, hebt je dus een betrouwbare VPN-provider nodig. Hun versleutelde verbindingen zullen ervoor zorgen dat jouw gegevens veilig blijven, en zelfs als een hacker erin slaagt ze te onderscheppen, zal hij niet in staat zijn die informatie te gebruiken.

/Gastartikel met beeld van Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.