gtlogoNog even en het is weer zo ver: de kids gaan (weer) naar school (in bepaalde regio’s zijn de scholen zelfs alweer begonnen!)
Sommige voor het eerste, andere naar een nieuwe klas met een andere meester en weer andere nog een jaartje heerlijk bij die lieve juf of meester van vorig jaar.
De spanning op de gezichtjes, wat gaan we dit jaar allemaal doen, naast wie zal ik gaan zitten. Stuiterende kindjes die niet kunnen wachten tot ze weer naar school mogen en kindjes voor wie de vakanties niet lang genoeg kunnen duren.

Hier thuis is het moment van voor het eerst naar school gaan ook in zicht. Per november mag mijn kleine man naar de Peuterspeelzaal en hij lijkt nu al niet te kunnen wachten.
Dan ga ik lekker spelen met de kindjes op de glijbaan mama!!!
Ja mannie en dan moet je ook naar de juf luisteren he?
Nee hoor mama dat hoeft echt niet!!!
Ik ben heel benieuwd.

Een van de leukere dingen op school zijn toch wel de verjaardagen van klasgenootjes, meesters en juffen, want dan word er getrakteerd!
Mochten we vroeger nog van alles meenemen, van chips en koek tot snoep en kleine gebakjes. Een enkele moeder verzorgde een gezonde traktatie, maar de meest populaire waren toch echt de meest ongezonde.

Tegenwoordig zijn er steeds meer scholen en kinderopvangcentra die “regels” hebben als het gaat om trakteren. De voornaamste: Hou het gezond.
Als moeder zijnde ben ik het daar zeker mee eens, waarom altijd maar dat gesnoep?
Toch kan ik me ook voorstellen dat als je als kind eindelijk mag trakteren je daar een feestje van wil maken en niet alleen maar een appel wil uitdelen.

Gelukkig zijn er op internet veel leuke en gezonde traktaties te vinden. Onder andere op: http://www.gezondtrakteren.nl/
Hier vind je tips en ideetjes voor traktaties en tussendoortjes. Niet alleen voor op school, maar zeker ook voor thuis.
Van simpel tot creatief.

Bijvoorbeeld deze Hello Kitty Rijstwafels:
gt1

Of deze zoet hartige spiesjes:
gt2

En wat dacht je van deze Bananen Racewagens:
gt3

Neem eens een kijkje om ideetjes op te doen voor gezonde maar leuke traktaties!

/Madelon

(Visited 84 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.