Trrrinnggg, daar is de postbode met het beloofde pakket van Dyson! En daar word ik nou heel erg blij van. Intussen mocht ik meerdere producten van Dyson reviewen (zie hier en hier) en ben grote fan van ze. Met een grote glimlach en een hele hoop nieuwsgierigheid maak ik het pakket meteen open. In de doos zit nog een doos, ook die is onveilig. Als eenmaal de deksel open is zit er nog een stuk karton ter beveiliging in en wat inpak materiaal maar dan heb ik al snel 3 onderdelen (onderkant ventilator, bovenkant ventilator en de
afstandsbediening) in handen. Ook het boekje ontbreekt niet. Met een hele eenvoudige draai staat de Dyson AM06 ventilator al in elkaar. Een simpel ‘klik’ geluidje bevestigd dit. En dan is het moment van testen daar.

De stekker wordt in het stopcontact gestoken en met de afstandsbediening ga ik er voor zitten. Iets te dichtbij blijkt, de ventilator gaat gelijk aan op de hoogste stand en het stof wat in het nog niet gestofzuigde huis ligt, wordt in mijn gezicht geblazen. Althans dat vermoeden heb ik. Omdat ik er wel heel dicht op zit besluit ik wat meer afstand te nemen, de luchtstroom voelt nu veel prettiger aan. Ook stond hij op stand 10, iets overdreven voor deze afstand. Eenmaal beter afgesteld en nadat ik in een betere positie ben gaan zitten is de luchtstroom heel erg prettig. Zeker met de temperaturen is het nu heel erg goed uit te houden in huis.

Dyson AM06

Dyson AM06 naar achteren gekanteld

Het is meteen duidelijk, dat dit apparaat een knap staaltje techniek is. Niet alleen in de woonkamer is het een heerlijk apparaat maar ook op de slaapkamer! Het maakt namelijk bijzonder weinig geluid.  Muziek kan geluisterd worden zonder geruis van de ventilatoren die we gewend zijn. Het is natuurlijk dan ook een significante extra uitgave vergeleken met de goedkope ventilatoren, maar dan heb je ook iets. Zelfs in de slaapkamer brengt hij verkoeling zonder de herrie. Mijn partner wordt van elk geluid wakker (soms wel eens onpraktisch met kinderen) maar met de ventilator op stand 1 of 2 kan hij rustig in koelte slapen. Erg fijn is ook de instelbare timer. Zo hoeft het apparaat niet de hele nacht door te werken. Daarmee besparen we dan weer op stroom en uiteindelijk het milieu. Een win-win situatie!

Maar het allergrootste voordeel van dit apparaat is het gemis van de bladen die

Dyson AM06 naar voren gekanteld

Dyson AM06 naar voren gekanteld

normaal gesproken ronddraaien om de lucht te verplaatsen. Hierdoor is het apparaat niet alleen ontzettend veilig voor kinderen ook heeft het als voordeel dat de Dyson veel beter schoon te maken is. Want waar de meesten denken aan de vingertjes die door het gaas gepropt worden, dacht ik meteen aan al het stof wat er in de blad-ventilators achter blijft. Een ramp om schoon te maken, dit is bij de Dyson een heel groot verschil. Met een doek kun je heel gemakkelijk het gehele apparaat schoon maken, zo maakt ook stof geen kans!

De Dyson AM06 is hier te koop, het is een uitgave. Maar elke cent dubbel en dik waard!

Alle productspecificaties:
De Dyson tafelventilator AM06 zwart/nikkelNaamloos beschikt over een ring met een diameter van 250 mm. Dankzij een aantal aanpassingen in het ontwerp, waardoor minder turbulentie ontstaat, is AM06 75% stiller dan AM01 en 30% energiezuiniger. De ventilatoren van Dyson maken gebruik van Air Multiplier™ technologie en hebben geen bladen. Hierdoor zijn ze veilig en kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Alle Dyson ventilatoren hebben een sleep timer, afstandsbediening en 2 jaar garantie.

Gepatenteerde Air MultiplierTM technologie
Een ringvormige luchtstroom versnelt de omringende lucht en versterkt deze. Er zijn geen bladen die in de lucht hakken, zodat een gladde luchtstroom koelt zonder
 onaangename trillingen.
75% stiller dan AM01
Door de grotere ruimte onderin de vermenigvuldigingsring kan lucht binnenstromen met minder turbulentie, waardoor geluid wordt verminderd.
30% energiezuiniger dan AM01
Dankzij de opnieuw ontworpen luchtstroompaden gaat de lucht stiller en efficiënter door de machine. Verder verbruikt de borstelloze DC motor minder energie dan die in AM01 om dezelfde, krachtige luchtstroom te genereren.
Sleep timer
De ventilator kan worden geprogrammeerd om na een bepaalde
 tijd uit te schakelen – van 15 minuten tot 9 uur.
Afstandsbediening
Alle functies inclusief 10 luchtstroominstellingen zijn te bedienen. Gebogen en gemagnetiseerd om netjes op de machine op te bergen.
Veilig
Conventionele ventilatoren hebben sneldraaiende bladen die moeten worden afgeschermd door een veiligheidsrooster. Dyson Air Multiplier™ ventilatoren hebben geen bladen. Ze zijn veilig.
Gemakkelijk schoon te maken
Conventionele ventilatoren zijn lastig te open te maken en schoon te houden. Dyson Air Multiplier™ ventilatoren hebben geen lastige roosters of bladen.
Automatische draaibeweging
Om de luchtstroom over de ruimte te verspreiden
Kenmerken van de Dyson tafelventilator AM06 12 Wit/Zilver
- Draaicirkel (oscillatie): 70 graden
- Eenvoudig te kantelen: 10 graden naar beide kanten
- Aantal snelheidsinstellingen luchtstroom: 10
- Magnetische afstandsbediening - op de machine op te bergen
- LED scherm
- Sleep timer (15 min, 30 min, 45 min, 1uur – 9 uur)
- Luchtverplaatsing (maximaal): 320 liter per seconde
- Luchtsnelheid (maximaal): 3,4 meter per seconde
- Geluidsniveau (maximaal): 56 dBA
- 2 Meter snoerlengte
- Diameter Vermenigvuldigingsring: 25 cm

/Miranda Young

 

(Visited 210 times, 1 visits today)

One thought on “Dyson AM06 ventilator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.