Dante is bijna 8,5 jaar, dus op zich is het wel tijd dat hij zo nu en dan alleen buiten gaat spelen. Hier in buurt wonen behoorlijk wat kinderen, alleen kent hij ze eigenlijk niet. Dit komt met name omdat hij niet heel erg in de buurt op school zit.  Aan de overkant zit een voetbalveld en een speeltuin, waar ik redelijk goed zicht op heb vanuit de woonkamer. Toch vind ik het best wel een dingetje om hem alleen naar buiten te sturen. We ontvingen een Watchi Kids om mee aan de slag te gaan.

Wat is de Watchi Kids?
De Watchi Kids is een betaalbare smartwatch voor kinderen, met trackingsysteem die het gemak van een horloge combineert met de functionaliteiten van een smartphone. Het kind krijgt door het dragen van dit slimme horloge meer vrijheid en jij als ouder krijg meer rust. Door het nauwkeurige trackingsysteem van de Watchi, weet je namelijk altijd waar je kind is.

Wherecom K3 app voor ouders
Na het installeren van de handige, gratis Wherecom K3-app (beschikbaar voor Android en iOS) op jouw telefoon, kun je alle functies van de Watchi Kids beheren. Deze eenvoudige app stelt je in staat om op elk moment van de dag te zien waar het kind zich bevindt, maar ook om berichtjes te versturen en veilige zones in te stellen.  Ook beheer je in de app met wie het kind kan bellen/sms-en.

Plaatsen van de SIM-kaart
Activeer de SIM-kaart eerst in een mobiele telefoon om deze te activeren. Dit doe je door eenmalig te bellen, daarna krijg je vrijwel direct een sms van de provider dat de kaart geactiveerd is. Zorg dat je de SIM-kaart (Micro!!!!) met de chip aan de bovenkant in de Watchi plaatst. Vervolgens druk je de bovenste knop van de Watchi een aantal seconden in, waarna deze vanzelf opstart.

Koppelen van de Watchi
Scan de QR-code op het scherm van de Watchi om beheerder te worden. Vervolgens worden jouw mobiele telefoon en de Watchi gekoppeld, hierna kun je alles gaan instellen en beheren.

Makkelijk in gebruik
Kinderen kunnen met de Watchi icoontjes en spraakberichten versturen en ontvangen, hierdoor is deze smartwatch ook geschikt voor jongere kinderen. Door middel van swipen (wat ze allemaal al kennen van bijvoorbeeld de IPad) kunnen ze door het menu scrollen. De pictogrammen zijn duidelijk, dus kinderen hebben snel door hoe alles werkt.

Veilige zones en tracking
Doordat de Watchi gebruikt maakt van wifi/GPS/LBS is de positiebepaling uiterst precies. Hierdoor kunt u  veilige zones instellen. Zelfs tot 5 meter nauwkeurig. En wanneer het kind belt én vlak voordat de Watchi leeg raakt, krijgt u een berichtje met de locatie van uw kind. Zo weet je in ieder geval altijd waar je kind zich bevindt. Auto-track geeft je ook de mogelijkheid om terug te zien waar het kind allemaal geweest is.

Betaalbaar
De Watchi Kids gaat een grote stap verder dan het gemiddelde trackinghorloge, door het kraakheldere geluid. Door slimme communicatie van deze smartwatch voor kinderen met de gratis app wordt dataverbruik beperkt. Dit in combinatie met de mogelijkheid om ook voor een prepaid kaart te kunnen kiezen (indien je liever voor een abonnement gaat, dan kan dit uiteraard ook) én de gunstige aankoopprijs, maakt de Watchi Kids ook nog eens een heel betaalbare smartwatch.

Batterij
De batterij gaat lang mee en is eenvoudig op te laden. Je klikt de Watchi op het docking station (oplader) en stopt de USB in een laptop/computer. Het is geen snel-lader, dus verwacht niet dat hij binnen een uurtje opgeladen is. Maar na een aantal uurtjes aan de lader, kan de Watchi de volgende dag gewoon weer gedragen worden.

Spelen en leren
Door de gezellige en kindvriendelijke schermpjes, die in drie verschillende thema’s en kleuren instelbaar zijn, draagt jouw kind de Watchi graag. Dante voelt zich helemaal het heertje en laat aan iedereen zijn Watchi zien. De Watchi heeft, zoals boven al omschreven, een Touch screen, wat het geheel natuurlijk nog veel stoerder maakt! Er zijn drie verschillende thema’s en kleuren in te stellen, wat ervoor zorgt dat het horloge helemaal naar de smaak van jouw kind is. Je kunt alarmen instellen, de Watchi op schoolmodus zetten (tip! je kind kan dan alleen SOS berichten versturen en verder niets) en er zit ook een stappenteller op. Dit alles kun je als ouder invoeren in de app die gekoppeld is aan de Watchi van het kind. Zo stel ik bijvoorbeeld in de avond de wekker van Dante in, zodat hij op een vast tijdstip opstaat en niet vanaf 6:30 uur al heen en weer loopt op de gang. Zowel de app als de Watchi zelf ondersteunen de talen Frans, Engels en Nederlands.

Chatten en bellen
Het kind kan dus chatten met de personen die in de contactenlijst staan, maar ook bellen. Wij hebben goede afspraken gemaakt met Dante; als hij ons wil bellen, dan laat hij onze telefoon over gaan, zodat wij hem terug kunnen bellen. Anders is zo zijn beltegoed op natuurlijk. Het is namelijk allemaal heel interessant om overal en nergens te kunnen bellen! Als het kind nog niet kan lezen, kan hij/zij gewoon een simpel icoontje of een spraakbericht versturen of ontvangen.
Wanneer vriendjes in een straal van 10 meter beiden hun Watchi schudden, maken deze contact met elkaar. Kinderen met Watchi’s die op deze manier met elkaar verbonden zijn, kunnen ook met elkaar chatten. Deze smartwatch voor kinderen blokkeert automatisch nummers die niet door u zijn goedgekeurd. Er is ruimte voor maar liefst 60 telefoonnummers.

SOS!
Mocht er een noodsituatie zijn dan kan Dante 5 seconden het onderste knopje op de Watchi ingedrukt houden. Vervolgens wordt er een SOS signaal verstuurd naar mijn mobiele telefoon. Tevens neemt de Watchi tijdens het doorsturen van het signaal 30 seconden lang al het geluid in de omgeving op. Mochten er dus dingen gebeuren dan kun je dat terugluisteren. Tevens krijg ik meteen te zien waar hij is dmv de tracking. Ik kan er dan voor kiezen om Dante te bellen, of om er heen te hollen (waarschijnlijk doe ik het allebei tegelijk). We hebben goede afspraken gemaakt…hij mag van mij niet “voor de lol” op de SOS knop drukken!

Gescheiden ouders
De papa van Dante en ik zijn al een hele tijd uit elkaar. In de weekenden is hij altijd bij zijn vader…maar hoe zit dat dan met die app? Ik ben hoofdbeheerder van Dante zijn Watchi. Dante zijn papa heeft de app geïnstalleerd en de speciale QR code gescand. Nu kan hij ook zien waar Dante is en krijgt hij ook de meldingen als Dante buiten een veilige zone is. Hij kan echter niet de alarmen en contacten beheren.

Belangrijkste kenmerken:
•Wifi/LBS/GPS- technologie voor nauwkeurige positionering binnen- en buitenshuis. •Veilige zones instellen tot wel 5 meter nauwkeurig
•Bellen en berichten ontvangen en versturen
•Geschikt voor jonge kinderen door gebruik van spraakberichten en icoontjes. •Kindvriendelijk door groot scherm en touchscreen
•Kraakhelder geluid
•Draagcomfort door anti-allergisch materiaal
•Gratis app voor ouders
•Beperkt dataverbruik door slim communiceren van Watchi met de app
•Lange standby-tijd
•Zowel Watchi als apps ondersteunen: frans/engels/nederlands

Wij vinden de Watchi Kids een aanrader! Ik stuur Dante met een veiliger gevoel de deur uit. Hij is laatst bijvoorbeeld zelf een visje gaan halen om de hoek. De Watchi Kids kost € 129,- inclusief gratis prepaid SIM-kaart. Bestellen kan in de webshop!

 

Watchi Kids komt inclusief:
 • IOS and Android app (gratis)
 • USB kabel
 • Docking station oplader
 • Garantie bewijs
 • Nederlandse handleiding
 • Prepaid sim kaart
  
  

 

13 thoughts on “Review: Watchi Kids – het slimste trackinghorloge voor kinderen

 1. Ideaal horloge! Ik zou graag mijn dochter van 8 er eentje laten dragen. Ze mag wel alleen van school naar huis fietsen, maar dit zou haar nog net wat meer vrijheid geven en mij een gerust gevoel

 2. Enerzijds vind ik dit een toffe uitvinding en kan ik me voorstellen dat dit voor ouders ideaal is om hun kind (ook op afstand) in de gaten te kunnen houden. Anderzijds vind ik ook dat dit een stukje privacy wegneemt. Het is ook voor kinderen (zelfs als ze pas 8, 9 jaar oud zijn) goed om privacy te hebben. Als je in gesprek blijft met je kinderen, je kinderen een stukje vertrouwen geeft en duidelijke afspraken maakt kom je ook een heel eind. Het hele leven kan nou eenmaal niet geregisseerd worden en naar mijn mening hebben kinderen juist vrijheid nodig zonder dat ze te pas en onpas gecontroleerd kunnen worden op hun locatie etc. Ik denk niet dat ik deze gadget voor mijn kinderen zou aanschaffen.

 3. Ik geef het niet graag toe eigenlijk, maar dit lijkt me best een heel prettig horloge. Ik zou graag zeggen dat ik mijn kinderen goed kon loslaten maar ik ben altijd best bezorgd. Dit horloge zou denk ik best helpen!

 4. Amai ik wist niet dat zoiets bestond ? maar ik weet niet of ik zoiets zelf zou aanschaffen voor mijn kinderen. Het geeft jou als ouder denk ik een veilig gevoel, maar neemt (zoals hier al werd genoemt) de privacy weg.

 5. Ideaal! Ik schreef er ook over eerder en ben echt fan van dit ding! Mijn oudste is bijna 6 en er komt een tijd dat hij alleen op stap gaat. Doodeng! Mooie en heldere blog.

 6. Superhandig lijkt me dit! Beter dan die tags die ik vroeger om mijn nek had op het strand. Hoewel die wel heel erg stylisch waren… haha 😉

 7. Voor noodgevallen lijkt het mij wel erg handig. Mijn dochter vind de wereld al snel eng en dit zou voor haar een soort extra houvast zijn.

 8. Echt een geweldige uitvinding zo’n kinderhorloge waarbij een trackingsysteem is ingebouwd. Ik zou mijn zoon er heel graag een laten dragen!

 9. Ik doe mee voor mijn zoontje. We gaan op vakantie en hij zoekt nogal graag de grenzen op en gaat er helaas ook vaak over. Maar daarbuiten wil hij wel graag dat ik hem wat zelfstandigheid geef, maar dat is dus altijd met een zeer klein hartje. Dit zou voor ons beide denk ik een goed systeem zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.