Over een maand gaan we op vakantie naar Turkije en ik ben nu al bezig met bedenken wat we allemaal mee moeten nemen. De vorige keer hadden we alleen de oudste mee (de jongste was toen nog niet eens op komst) en die was toen 6, dus zindelijk…wat inhield geen luier e.d. meenemen. Nu hebben we dus een peuter mee, die nog wel luiers gebruikt en, op het moment van schrijven, nog niet uit een bekertje drinkt. Er moeten dus echt wel een aantal dingen mee. Hoewel je gelukkig ook een hoop wel kan kopen in toeristische gebieden. Ik wil in ieder geval zo minimalistisch mogelijk inpakken.

Zoek eerst je koffers/tassen uit
Voordat je alle spullen bij elkaar gaat zoeken is het belangrijk om eerst eens te kijken hoeveel inpakruimte je precies hebt. Het moet wel te sjouwen zijn natuurlijk. Het lijkt mij handig om twee koffers mee te nemen (middenmaat) en misschien een weekendtas waarin we alles voor de jongste doen qua verzorgingsspullen e.d. Spreek met jezelf af dat dit de koffers (en de tas) is waar je het mee moet doen. Het is tenslotte de bedoeling om zo minimalistisch mogelijk in te pakken.

Maak een lijstje
Zorg dat je vooraf een lijstje gemaakt hebt, waarop staat wat je allemaal mee wilt/moet nemen. Zet achter de producten die je minder hard nodig hebt (of die je ook op locatie kunt kopen) een kruisje. Pak vervolgens de spullen in…past het niet helemaal, verwijder dan eerst de spullen waar een kruisje achter staat, die heb je tenslotte minder hard nodig (of kun je later nog kopen).

Neem zeep of handwasmiddel mee
Indien je zeep of handwasmiddel meeneemt, kun je minder kleding meenemen. Kleding neemt tenslotte een heleboel ruimte in. Kies een aantal leuke rokken uit die je graag draagt, maar nooit teveel. Een zwarte simpele en eentje met een vrolijk kleurtje is echt wel genoeg. Je kunt er altijd nog een ander shirtje bovenop dragen. En de volgende dag draag je gewoon een zwierige jurk…of een leuke jumpsuit. En voor je partner doet een korte broek (neem er gewoon 3 mee, dat is genoeg) met een van de t-shirts die je in de koffer mikt het ook vast en zeker prima. Het is vakantie, dus tijd om te relaxen… ! En ik weet zeker dat de kids het ook leuk vinden om een keertje met de hand de was te doen. Rol je kleding trouwens altijd op, dat scheelt een heleboel ruimte!

Schoenen; 2 paar is genoeg
Je hoeft echt niet je hele schoenenkast leeg te trekken als je op vakantie gaat. Trek als je gaat reizen makkelijke schoenen aan, kies nog een ander paar chique schoenen uit voor tijdens de avonden en een paar slippers. Enough is enough! Er is niemand die je er op gaat afrekenen dat je niet bij iedere outfit andere schoenen aantrekt, zeker niet op vakantie.

Beperk speelgoed
Hartstikke leuk hoor wat speelgoed meenemen van thuis, maar het neemt al snel zeeën van ruimte in en dat is gewoon zonde. Je wilt tenslotte op vakantie ook nog wel wat aanschaffen, leuk als je daar dus nog wat ruimte voor hebt. Natuurlijk neem je wel een favoriete knuffel oid mee! Een jengelend kind is ook niet alles. Trouwens, een kind kan zich bij wijze van spreken al vermaken met een servetje…het is maar net hoe spannend je het voor ze maakt. Gebruik je fantasie…een vliegreis kan lang duren als een kind het niet naar z’n zin heeft.

Dubbel is niet nodig
Zes tubes tandpasta, twee bussen haarlak, een kaartspel, drie borstels.. niet nodig en ruimtevretend! Zorg dus dat er geen zogenaamde duplicaten worden ingepakt. Het beste kun je gewoon door één persoon (hint: mama dus) de koffers in laten pakken, aan de hand van het lijstje dat ze gemaakt heeft. Zo voorkom je problemen!

Geen boeken maar een e-reader
Naast dat de meeste mensen tegenwoordig digitaal lezen, is het ook echt aan te raden om een e-reader mee te nemen ipv boeken. Boeken wegen zwaar en nemen ontzettend veel ruimte in. Op je e-reader zet je zo honderden boeken, je kunt dus zo een andere kiezen als een verhaal je niet bevalt of als je het boek in één zucht hebt uitgelezen.

Fijne vakantie!

Afbeeldingen: Pixabay

 

(Visited 161 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.