De auto(‘s) staan volgepakt en de reis kan beginnen. De kinderen hebben er ontzettend veel zin in. Niet wetende hoe lang de zit daadwerkelijk gaat worden. Het eerste uur kom je gemakkelijk door, het tweede waarschijnlijk ook wel. Met wat drinken, wat te eten en gezellig kletsen kom je al een heel eind. Tot op een bepaald moment de verveling toe slaat. Hoe kom je daar door heen?
Ik ging op zoek naar producten en tips om de verveling tijdens de reis tegen te gaan.
Hierbij 10 tips. Om ongelukken te voorkomen: Laat de bestuurder met rust en maak zo min mogelijk overlast.

bingoTip 1: Reis bingo.

Op verschillende websites zijn bingo’s voor de reis te downloaden. Ook leuk is om een bingo zelf te maken. Maak voor iedereen net iets anders de bingo kaarten. Zet daarop meerdere vakjes die doorgestreept kunnen worden. Aan de hand van leeftijd en interesse kunnen de kaarten zelfs op maat gemaakt worden. Bij kleine kinderen is het leuk om met afbeeldingen te werken en simpele dingen te vragen zoals zoek een gele auto, zoek een koe. Bij de grotere kinderen kun je al moeilijkere zoekopdrachten stellen als zoek de Ferrari zoek een kenteken wat begint met een F of zoek de eerste berg waarbij sneeuw zichtbaar is.
Kosten: behalve de maakkosten van het spel is het verder gratis

Tip 2: Stickers plakkenstickeren

Zonder het geknoei van stiften of kleurpotloden die overal terecht komen en onhandige plekken achter laten of de bank, stoel, grond, ramen of zelfs het plafond kan er gekozen worden voor stickers plakken. Stickerboeken zijn er in meerdere soorten en maten. Ik kies voor mijn, beginnende lezer, een ABC stickerboek zodat hij woorden kan stickeren. Met een paar blaadjes kan hij er weer even tegen aan.
Kosten: het ABC stickerboek is te koop bij Lobbes.nl voor €1,35 en stevige blaadjes zijn hier te koop voor €3,50. Met een goedkoop tekenblok of schrift kom je uiteraard ook een heel eind, voordeel daarvan is dat er ook ingeschreven kan worden bij aankomst en je een gebundeld vakantieboek hebt.

4890219a-nog-even-achter-mijn-oortjes-kriebelenTip 3: Kriebelen

Daarmee boel ik uiteraard niet om luizen te controleren! Nee kriebelen op elkaars rug of arm. De een maakt een tekening of woord en de ander moet raden wat getekend of geschreven is. Zo vermaakten wij elkaar uren lang in de auto toen we kleiner waren.
kosten: geen!

Tip 4: TipToi Raadsels voor op reisSAMSUNG CAMERA PICTURES

Van TipToi zijn wij intussen grote fans, het spel TipToi Raadsels voor op reis is dan ook geen onverwachtse aanschaf. De TipToi stift die nodig is voor alle spellen, boeken en puzzels zit niet meegeleverd in het doosje. In het doosje zit wel een handig opbergzakje zodat de spullen (zonder al te veel ruimte in beslag nemend) makkelijk mee op reis kan. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 – 8 jaar, maar ook de oudste kids bij ons vinden het stiekem nog maar wat leuk. Eenvoudig in gebruik en de kinderen hebben gegarandeerd een hoop speel plezier. 
Kosten:
TipToi stift is bij Lobbes.nl te koop voor €36,99 en het spel is bij de speelgoedwinkel om de hoek te koop voor €17,99

auto's tellenTip 5: Auto’s tellen

Je kunt het zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Tel alle gele auto’s, tel alle Porsches, Tel alle blauwe auto’s maar trek er de witte auto’s die je tegen komt vanaf. Maar ook varianten als wie als eerste een gele BMW ziet heeft gewonnen kunnen gespeeld worden.
Kosten: Geen!

Tip 6: Opblaasbalminions strandbal

Oké niet helemaal voor op de achterbank, maar zo halverwege, iets eerder of later in de reis is het gewoon even niet meer te doen om door te rijden. De bestuurder moet de benen strekken en de kinderen willen ook maar wat graag even rennen. Een opblaasbal bied de mogelijkheid om met heel weinig volume in de auto te gaan. Eenmaal opgeblazen zorgt het voor een hoop speelplezier. Zo kan er tijdens de pauzes een potje voetbal gespeeld worden maar ook andere beweeg spellen zijn mogelijk. Het voordeel van zo’n spel is de lichamelijke beweging, even uitgebreid de tijd voor nemen zodat je daarna weer een heel stuk verder reizen. Het lijkt misschien lang om meer dan een half uur of uur langs de kant te zitten, maar bedenk je goed dat je beter een keer een lange pauze in kunt lassen en daarna zonder te veel gedoe heerlijk verder kunt rijden, dan bij elke P-plek te moeten stoppen voor elk wissewasje. Voor extra motivatie is een opblaasbal in favoriet idool of figuur natuurlijk helemaal geweldig!
Bij ons zijn de Minions helemaal favoriet vandaar de Minions strandbal.
Kosten: de Minions strandbal is bij Lobbes.nl te koop voor €1,99.

1210153aTip 7: Wie ben ik?

Op een memoblaadje een held, voorwerp of persoon schrijven en dat bij een ander op het voorhoofd plakken zonder dat die persoon ziet wat hij/zij is. Daarna kan het spel beginnen door te raden wie of wat hij/zij is. Wie raadt als eerste het juiste antwoord?
Kosten: gratis

Tip 8: MemobordSAMSUNG CAMERA PICTURES

De jongste meid is helemaal fan van Frozen. Het liefst draagt ze elke dag een Anna jurk, en heeft ze de haren van Elsa. Terwijl haar iets oudere broer druk aan het stickeren is en de oudste twee een boek aan het lezen zijn mag ook zij verwend worden. Speciaal voor haar een Frozen memobord. Zo kan ze zelf tekeningen maken, het laten zien en daarna weer uitwissen.
Kosten: het Frozen memobord is bij Lobbes.nl te koop voor €1,79 dit is inclusief stift en wisser. (met een toetenpoetser kan het bord ook makkelijk schoon gemaakt worden)


geen nee geen jaTip 9: Geen ja – Geen nee

Elkaar vragen stellen zonder dat het afgesproken woord gezegd wordt. Zo kun je het spel “Geen ja – Geen nee” spelen maar ook waarbij je een bepaalde letter niet uit mag spreken. Na een tijd raak je ook hier op uitgekeken maar zolang het werkt vliegen er weer een aantal kilometers om en voor je het weet ben je een stuk dichterbij de vakantiebestemming.
Kosten: gratis

Tip 10: Boek lezenstilton - Lobbes.nl

Een boek lezen is altijd leuk. Zeker boeken die helemaal hip zijn. De Stilton boeken zijn bij ons niet aan te slepen en toen we het boek Prettige vakantie, Stilton! 20 tegen kwamen wisten wij gelijk! Die gaan we halen voor de kinderen. Niet alleen onderweg is het een heerlijk boek om in te lezen. Ook bij een rustig moment op de dag of net voor het slapen gaan biedt het boek uitkomst voor de leesgrage kinderen.
Kosten: het boek is bij Lobbes.nl te koop voor €9,95.
Via Facebook kwamen wij een gratis zomer spelletjes pdf tegen.

Fijne en veilige reis!

Deze top 10 is in samenwerking met Lobbes en Ravensburger tot stand gekomen.

/Miranda Young

(Visited 769 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.