Jurken zijn een veelzijdig kledingstuk en daardoor zeer geschikt voor allerlei gelegenheden. Van formele gebeurtenissen zoals bruiloften en galafeesten, tot casual uitjes zoals een picknick in het park. Het kiezen van de juiste jurk en bijpassende schoenen is voor jou misschien wel een kleine uitdaging. In dit artikel geven we tips over welke jurken je draagt bij welke gelegenheid en welke schoenen erbij passen.

Casual gelegenheden

Voor casual gelegenheden, zoals een picknick in het park of een dagje uit met vrienden, kun je kiezen voor een casual jurk. Casual jurken zijn vaak gemaakt van soepele stoffen zoals katoen of linnen en zijn beschikbaar in veel verschillende stijlen, zoals een jurk travelstof, shift dress (recht model) of een maxi dress.

Bijpassende schoenen voor een casual jurk zijn vaak sneakers of sandalen. Sneakers geven een sportieve en casual uitstraling, terwijl sandalen een meer ontspannen en zomerse look creëren. Als je kiest voor een maxi dress, kun je ook kiezen voor een paar platte sandalen of espadrilles.

Formele gelegenheden

Voor formele gelegenheden, zoals bruiloften en galafeesten, is een lange jurk meestal de gepaste keuze. Lange jurken komen vaak formeel en elegant over, en zijn dus perfect voor deze gelegenheden. Er zijn veel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen, zoals een A-lijn jurk, ball gown (grote baljurk) en column jurk (met een split).

Bijpassende schoenen voor een formele gelegenheid zijn vaak hoge hakken. Hoge hakken geven een vrouwelijke en elegante uitstraling en maken je optisch benen langer. Als je niet gewend bent om hoge hakken te dragen, kun je ook kiezen voor een lagere hak of een comfortabelere optie zoals een slingback pump. Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen wel matcht met de kleur van je jurk.

Zakelijke aangelegenheden

Voor zakelijke aangelegenheden, zoals een vergadering, sollicitatie of een presentatie, kun je kiezen voor een formele jurk of een zakelijke rok- en blousecombinatie. Een formele jurk kan gemaakt zijn van stoffen zoals wol of katoen en zijn er vaak in donkere kleuren zoals zwart of blauw. Een zakelijke rok- en blousecombinatie kan gemaakt zijn van stoffen zoals wol of katoen en zijn er vaak in donkere kleuren zoals zwart, blauw of grijs.

Bijpassende schoenen voor een zakelijke aangelegenheid zijn vaak pumps of loafers. Pumps geven een vrouwelijke en professionele uitstraling en ook maken  ze je benen optisch langer. Loafers zijn een comfortabelere optie en geven een casual en professionele uitstraling. Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen past bij de kleur van je jurk of rok- en blouse combinatie.

Feestelijke gelegenheden

Voor feestelijke gelegenheden, zoals een kerstfeest of een verjaardagsfeest, kun je kiezen voor een feestelijke jurk. Feestelijke jurken zijn vaak gemaakt van glanzende stoffen zoals satijn of zijde en zijn beschikbaar in veel verschillende stijlen, zoals een cocktailjurk, traveljurk dames, of een glitterjurk.

Bijpassende schoenen voor een feestelijke jurk zijn vaak hoge hakken of een mooie sandalen. Hoge hakken geven een vrouwelijke en elegante uitstraling en maken je benen optisch langer. Sandalen zijn een comfortabelere optie en geven een casual en elegante uitstraling. Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen helemaal past bij de kleur van je jurk.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.