De geboorte van een baby is een ingrijpende en spannende gebeurtenis. Je krijgt met allerlei nieuwe dingen te maken en wilt de beste keuzes maken voor je kleintje. Goed drinken is belangrijk voor de groei, maar niets is zo zielig als zo’n kleintje met buikkrampjes te zien na het drinken. Met een goede fles drinkt je baby op een natuurlijke manier en verminder je de kans hierop. Of je nu flesvoeding of afgekolfde borstvoeding geeft, het is belangrijk dat je baby tijdens het drinken alleen de melk binnen krijgt en geen extra lucht.

Slimme S-vorm

Naast flessen in de standaard vormen, is er ook een speciale S-fles van Difrax (volgens 1 Nielsen NL omzet MAT P10 2018). Deze S-vorm zorgt ervoor dat je in elke positie je kindje op een natuurlijke manier kunt voeden. Maar deze fles heeft nog veel meer voordelen. De vorm van deze fles zorgt er namelijk voor dat de speen op de fles altijd alleen gevuld is met melk en niet met lucht. Verder kan de speen ook niet vacuüm zuigen, wat ook erg prettig is. Er zit een speciaal ventiel op de bodem van de fles, waardoor er constant lucht door de fles kan stromen. Op deze manier kan je kindje in één keer de fles leegdrinken op een fijne en relaxte manier.

Anti-colic: 100% melk, 0% lucht!

De fles is op een manier ontworpen zodat het risico op koliek zal verminderen en dat elke baby in staat is om op een gemakkelijke en comfortabele te drinken zonder extra lucht binnen te krijgen. De S-vorm zorgt ervoor dat de baby in een natuurlijke ronde positie ligt, die lijkt op de borstpositie van de moeder. Je bootst als het ware het geven van borstvoeding na, wat het kindje prettig zal vinden. Ook zal het oogcontact tussen jou en het kindje een stuk beter worden. Deze babyfles kan in verschillende voedingshoudingen gebruikt worden in tegenstelling tot andere babymerken. Ook liggend zal je kindje geen lucht inhappen, of als je kindje de fles zelf drinkt. De fles zal nooit vacuüm trekken, of lucht trekken

Voedt vacuümvrij met positieve druk

De S-flessen van Difrax hebben een goed gecontroleerd doorstroomvrij systeem, wat pasgeborenen leert om op de juiste manier te zuigen. Dit zorgt ervoor dat er een constante druk is tijdens het zuigen, wat vergelijkbaar is met het geven van borstvoeding.

Optimaal behoud van vitamine C, A en E en voedingswaarden.

Vaak is het zo dat er veel vitamines en voedingswaarden ‘vervliegen’ tijdens het voeden, door de hoeveelheid lucht die door de fles heen gaat. In de S-fles ontstaan geen luchtbellen in de voeding, wat zorgt dat de borstvoeding langer zijn voedingswaarden en vitaminen C, A, E kan behouden.

Flessenspeen geeft extra grip door soft coating

Bij een goede babyfles hoort ook een goede speen. De flessenspenen die bij de S-flessen van Difrax te krijgen zijn, hebben allemaal een soft-coating voor extra grip tijdens het drinken en zijn gemaakt van veilig siliconen materiaal.

Er zijn verschillende modellen spenen verkrijbaar. Verslikt je baby zich snel, dan is er een speciale Dental speen. Deze speen heeft een plat mondstuk met een gaatje aan de bovenkant, welke ervoor zorgt dat de voeding eerst verspreidt wordt door de mond en dus niet direct in de keel terecht komt. Deze speen is vooral goed voor de allerkleinste kindjes bij wie de normale speen nog te snel gaat.

De andere spenen hebben een tepelvorm. Zo kun je borstvoeding en flesvoeding goed combineren en heeft je kindje geen tepel-speen verwarring. Ze zijn er in verschillende maten voor de kleinste baby’s, tot de wat oudere kindjes.

Goed schoon te maken: volledig uit elkaar te halen

Hygiëne is heel erg belangrijk, zeker voor je baby. De S-vorm flessen van Difrax zijn echter heel erg gemakkelijk te reinigen, omdat ze volledig uit elkaar kunnen. De bodem haal je er gemakkelijk af en het ventiel heb je er ook zo uitgepeuterd. De speen-ring draai je gemakkelijk van de bovenkant en de speen druk je er in één beweging uit. De flessen zijn in principe vaatwasbestendig, maar er wordt toch aangeraden om alles met de hand af te wassen om het gebruik te verlengen. Er zijn speciale borstels ontworpen om de S-flessen grondig schoon te maken (deze hebben wij zelf ook altijd gebruikt). De fles heeft, naast de afneembare bodem, ook nog een handige afsluitdop, wel zo handig als je op pad gaat en een flesje mee wilt nemen.

Fles gemakkelijk vullen; draai hem eens om

Een ander groot voordeel van de afschroefbare bodem is dat je, als je de fles wilt vullen, niet al te moeilijk hoeft te doen. Wanneer je moedermelk invriest zijn de blokjes vaak net te groot om door de flessenhals te krijgen en moet je ze apart ontdooien. De opening aan de onderkant van de S-fles is echter wel groot genoeg om de ingevroren blokjes moedermelk door te krijgen. Zo kun je ze meteen in de fles ontdooien.

1-2-3 Doseer S-Fles

De Difrax 1-2-3 Doseer S-Fles Natural biedt dé oplossing voor het reguleren van de voeding. Door middel van de handige doseerring is de 1-2-3-flessenspeen makkelijk in 3 verschillende standen te draaien. Hiermee bepaal je zelf de drinksnelheid van
je kindje doordat de uitstroomsnelheid wordt aangepast aan het type voeding in combinatie met de zuigkracht van je baby. De 1-2-3 Doseerfles is geschikt voor dunne en dikke voeding en te gebruiken vanaf 3 maanden. De 1-2-3 Doseerfles is ideaal voor het combineren van dunne en dikke voeding en te gebruiken vanaf 3 maanden.

De speciale coating op de flessenspeen zorgt voor extra grip. Daarnaast heeft de flessenspeen een zachte ronde tepelvormige speen die lijkt op de moederborst. Hierdoor zijn borstvoeding en flesvoeding goed te combineren. De uitleg video is hier te bekijken.

Topper onder de flessen

De Difrax S-fles wordt door medische experts in de zorg aanbevolen vanwege zijn anti-colic systeem. Omdat je door dit systeem geen luchtbelletjes bij de speen krijgt, heb je minder kans op darmkrampjes en overmatig spugen en boeren. Ook behoud je hierdoor meer van de belangrijke vitamines en voedingswaarden in de melk.

Door de S-vorm zitten zowel jij als je baby altijd in de juiste houding tijdens het drinken en de fles is makkelijk schoon te maken.

Met al deze voordelen mag Difrax S-fles zich dus met recht de beste babyfles noemen.

Ons verhaal

Toen onze jongste, door middel van een geplande keizersnede, veel te relaxed geboren werd, had hij helemaal geen zuigbehoefte. Sterker nog, hij vroeg niet om voeding en wilde alleen maar slapen. We hebben allerlei flessen uit de kast getrokken, echter drinken lukte eigenlijk bijna niet. Zijn suiker werd getest, maar gelukkig was dit allemaal in orde. Na 2,5 dag mocht ik naar huis en hij in principe ook, mits hij wat dronk. Uiteindelijk gingen we naar huis met een jongetje dat alleen maar dronk door het fingerfeeding principe, maar hij dronk in ieder geval wat. Wekenlang daarna zijn we bezig geweest met zoeken naar wat het beste bij hem zou passen. We kregen van onze kraamverzorgende (en tevens goede vriendin) de tip om de S-flex van Difrax te proberen. Believe it or not….hij pakte hem! En hij bleef er ook goed uit drinken. We kregen een starterset en konden daarmee een hele tijd vooruit. Of ik zweer bij Difrax? Ja dus! De jongste drinkt zelfs nu nog uit de rietjesbeker van dit fijne merk (ze denken ook aan alles daar heh?!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.