aldaLuieruitslag is een vorm van vochtletsel. Het wordt veroorzaakt door de inwerking van agressieve stoffen in plas en ontlasting op de tere babyhuid. De symptomen: een licht rode huid, en schaafwonden waar de luierranden de huid schuren. Soms zie je ook puistjes, blaartjes of kleine blaasjes. In een volgende fase kan de huid ontstoken raken. Dan is deze gezwollen en fel rood. Bij een dieetwissel (bijvoorbeeld van flesje naar potje) verandert de samenstelling en/of de zuurgraad van de ontlasting, waardoor er een verhoogd risico is op luieruitslag. Allemaal narigheid dus, die je het liefste wilt voorkomen. Mijn kleine jongetje heeft geen last van luieruitslag, maar ik smeer preventief met Aldanex, om het te voorkomen. En ja, het werkt!

aldanexIk denk dat een heleboel mama’s, net als ik, bij het aanschaffen van de babyverzorgingsproducten ervoor gekozen hebben om te gaan voor zinkzalf of sudocrème. Dit laatste product kende ik al van toen mijn oudste nog een baby was en zelfs daarvoor, toen ik zelf nog in de kinderopvang werkte. Nu blijkt dat producten op olie- en/of zinkbasis, niet altijd de juiste keus zijn. Ik vind het product prettig om te gebruiken. Het is wel eventjes wennen dat het aan je vinger blijft plakken, maar eenmaal aangebracht op de huid van het kind, is het makkelijk uitsmeerbaar.Kian heeft geen last van roodheid oid en ik heb echt het idee dat het preventief smeren met Aldanex daar zeker ook voor zorgt. Straks als meneertje tanden krijgt en de luiers daardoor “veranderen”, zal ik nog eens een update plaatsen. Voor nu ben ik uitermate tevreden en blij met dit fijne product!

Aldanex heeft een heleboel dingen, die de andere producten niet hebben;

Aldanex bevat geen stoffen die in de huid trekken. Dit is juist de filosofie achter dit 20160328_195728.jpgproduct: door een optimale barrière te vormen, krijgt de jonge babyhuid alle kans om uit zichzelf te herstellen. Deftig gezegd: Aldanex helpt het eigen regeneratief vermogen van het babylijfje om op natuurlijke manier te genezen. Aldanex zorgt voor minder verstopping. Vetten gaan in de luier zitten, waardoor deze ‘verstopt’ raakt en minder goed absorbeert. Daardoor krijgen nieuwe plasjes meer kans om schade aan te richten.

Aldanex is niet stroef en laat zich makkelijk uitsmeren, waardoor het opbrengen minder pijnlijk is voor je baby, als de huid al geïrriteerd is. Je hoeft Aldanex niet van de huid af te boenen, zachtjes spoelen met een beetje warm water is genoeg én veel minder pijnlijk! Aldanex is doorzichtig, je kunt dus meteen zien hoe de huid van jouw kindje er aan toe is.

Aldanex is niet geparfumeerd om de tere babyhuid extra te ontzien. Door de vee betere kleefkracht van Aldanex blijft de beschermende laag ook veel langer zitten, hoeveel je baby ook beweegt tijdens de slaap. Aldanex hecht beter, dat betekent dat het beter blijft zitten en veel minder snel wordt ‘weggespoeld’ door nieuwe urine.

Snelle genezing
Is de huid van je baby al beschadigd? Dan creëer je met een wat dikkere laag Aldanex de beste voorwaarden voor herstel. Ook beschermt deze laag optimaal tegen de inwerking van nieuwe plasjes of ontlasting. Zo stop je de vicieuze cirkel en geef je de babyhuid de kans om weer uit zichzelf te genezen.

20160328_231750.jpgVoorkom luieruitslag
Op nog gave huid vormt een laagje Aldanex een langdurige bescherming tegen de agressieve inwerking van plas en ontlasting. Zo krijgt luieruitslag geen kans.

Zo breng je Aldanex aan op de huid van je baby
Maak de huid goed schoon met lauw of warm water. Was je eigen handen goed. Knijp een kleine hoeveelheid Aldanex uit de tube op je vinger en breng deze centraal aan op het huidgebied dat je wilt behandelen of beschermen. Wrijf zonder drukken de Aldanex uit over de huid. Doe dit met een rustig draaiende beweging van het centrum uit naar de randen toe. (Dus geen strepen maken). Geef je baby een schone luier. Breng vóór elke schone luier een nieuw laagje Aldanex aan.

Aldanex is voornamelijk online verkrijgbaar
Aldanex is niet te koop bij drogisten, maar kan eventueel besteld worden via de apotheek. De officieel vastgestelde apothekersprijs is € 15,25. Door het product online aan te bieden, kan de verkoopprijs omlaag. Hierdoor komt dit innovatieve product binnen het bereik van een grotere groep ouders.

Weetje: Aldanex wordt gebruikt op kinderafdelingen in het ziekenhuis
Omdat Aldanex optimale bescherming biedt tegen luieruitslag en –als het al te laat is- bijdraagt aan een snelle natuurlijke genezing. Als een kindje in het ziekenhuis ligt, is dat niet voor niets. Het is belangrijk om te zorgen dat er geen onnodig lijden bijkomt, omdat deze kinderen vaak al minder weerstand hebben.

Aldanex niet schadelijk voor het milieu
Vroeg of laat komt Aldanex terecht in het milieu. Is dat schadelijk? Nee, volgens uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar het milieueffect van dimethicone, de werkzame stof in Aldanex. De gemiddelde concentraties van dimethicone in de bodem zijn om te beginnen veel te laag om enige schadelijke invloed te kunnen vaststellen. Bovendien passeert dimethicone met het rioolwater altijd eerst een zuiveringsinstallatie, waarna het in de bodem of het groundwater volledig biologisch afbreekbaar is. Ook de andere stoffen in Aldanex, bijvoorbeeld bindmiddelen, zijn afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu.

Meer informatie + bestellen: https://www.luieruitslag.nl/

Over Aldanex/BiologiQ
Aldanex is een merk van BiologiQ, een innovatief Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in bio-actieve producten voor de behandeling van moeilijke genezende en complexe wonden en (het voorkomen van) huidproblemen. BiologiQ heeft gespecialiseerde professionals in dienst. Op basis van hun kennis en praktijkervaringen zijn de eisen opgesteld waar Aldanex aan moest voldoen. Het product wordt volgens deze specificaties gemaakt bij BioMed Laboratories (VS). Aldanex is een geregistreerd medisch hulpmiddel (CE klasse 1) en voldoet aan alle Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.