Helaas krijgen veel baby’s te maken met een vorm van luieruitslag. Als ouders wil je dit natuurlijk het liefst voorkomen of zo snel en goed mogelijk behandelen en verhelpen. In dit blog lees je waarom Aldanex de beste crème tegen luieruitslag is. Alle voordelen op een rij.

Luieruitslag genezen met Aldanex

Aldanex is een geregistreerd medisch hulpmiddel dat de huid van je baby helpt herstellen. Smeer een dikkere laag Aldanex op de huid voor het beste resultaat. Deze laag beschermt tegen de inwerking van nieuwe plasjes en ontlasting en geeft de babyhuid de tijd en kans om zichzelf te genezen. Met de beste crème tegen luieruitslag stop je zo de vicieuze cirkel.

Aldanex als preventiemiddel

Ook voor luieruitslag geldt: voorkomen is beter dan genezen. Het mooie van Aldanex is dat je deze ook kunt inzetten voor langdurige bescherming tegen de inwerking van plasjes en ontlasting. Smeer daarvoor een beschermend laagje op de gave huid. Elke keer als je de luier van je baby verschoont doe je dit. Op deze manier verklein je de kans dat je baby luieruitslag krijgt enorm. En zo blijft je kleine prinsje of prinsesje een blije baby!

Beste crème tegen luieruitslag zonder zink of vetten

De ingrediëntenlijst van Aldanex ziet er heel anders uit dan die van traditionele crèmes en zalven. Zo bevat Aldanex geen zink of vetten.

Waarom bevat Aldanex geen zink?

  • Doordat Aldanex geen zink bevat, is deze minder stroef dan zalven op zinkbasis. Je baby zal dit heel fijn vinden. Het opbrengen doet namelijk veel minder pijn, omdat het uitsmeren vele malen makkelijker gaat;
  • Doordat Aldanex geen zink bevat, is de crème doorzichtig. Dit maakt het voor jou eenvoudig om de geïrriteerde babyhuid beter in de gaten te houden;
  • Doordat Aldanex geen zink bevat, is deze makkelijker te verwijderen. Zachtjes spoelen met lauwwarm water is al voldoende om de crème van de billetjes te verwijderen. Boenen om de huid zalfvrij te krijgen, doet natuurlijk veel meer pijn.

Mogelijk ook interessant voor jou: ‘Wat zit er in sudocrem en waarin verschilt Aldanex?’

Waarom bevat Aldanex geen vetten of oliën?

  • Doordat Aldanex geen vetten of oliën bevat, trekt deze niet in de huid. Aldanex vormt een barrière op de huid. Zo krijgt de huid van jouw baby de kans om uit zichzelf te herstellen.
  • Doordat Aldanex geen vetten of oliën bevat, raakt de luier niet verstopt. Vetten gaan in de luier zitten en deze zal hierdoor minder goed de plasjes en ontlasting absorberen. Wat het risico vergroot dat de huid (opnieuw) wordt geïrriteerd.  

Andere voordelen

Naast bovenstaande heeft Aldanex nog meer voordelen. Zo is de crème niet geparfumeerd in tegenstelling tot veel andere cremes en zalven tegen luieruitslag. Parfum kan een factor zijn van irritatie. Ook heeft Aldanex een betere kleefkracht waardoor de beschermende laag langer blijft zitten. En tot slot hecht de crème beter, ook op een vochtige huid.

Al deze voordelen bij elkaar maken Aldanex de beste crème tegen luieruitslag.

Beste crème tegen luieruitslag? Vergelijk zelf waarom:

Beeld: Happy baby lying on white sheet and holding his legs from Shutterstock/Oksana Kuzmina 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.