LOGO NSDe komende dagen zullen in het teken staan van “Natura Siberica cosmetics of wild herbs and flowers”. Wij gaan acht producten onder de aandacht brengen en sluiten af met een geweldig eind. Maar eerst ga ik u een stukje laten lezen over Natura Siberica.

Hoe een Siberisch beautygeheim een natuurlijke huidverzorgingssensatie werd.
Natura Siberica is een innovatief cosmeticabedrijf dat in 2007 is opgericht door Andrey Trubnikov. Het kent inmiddels wereldwijd bekendheid en is het eerste bedrijf dat biologische cosmetica heeft ontwikkeld van wilde kruiden, grassen en planten uit Siberië en het verre oosten. Eigenlijk gaat de ontstaansgeschiedenis van Natura Siberica terug tot 1940. In dat jaar onderzochten Lazarev en Brekhram, twee beroemde botanici uit Rusland, 4000 planten die eigen waren aan de ongerepte natuur van Siberie en het verre oosten. Veel van deze planten werden door de jaren heen door het Siberische volk gebruikt om voor de Russische Koninklijke familie schoonheidselixirs te creëren. Het bijzondere aan een aantal van deze planten is dat ze de IJstijd overleefden en onder zware omstandigheden konden bloeien. Siberië staat immers bekend om zijn complexe klimatologische omstandigheden: extreem koude winters (tot ­57C) afgewisseld met hete zomers (tot 35C) en sterke winden. Lazarev en Brekhram ontdekten dat deze planten onder zulke barre omstandigheden bijzondere eigenschappen ontwikkelden. Deze zeldzame eigenschappen helpen in het bijzonder bij het verbeteren van onze algemene welzijn en veel belangrijker, vertragen het huideigen verouderingsproces. Natura Siberica heeft op basis van deze bijzondere kruiden en planten vervolgens een unieke en effectieve cosmeticalijn ontwikkeld, die ook nog eens biologisch gecertificeerd is door de ICEA. De ICEA is de belangrijkste certificeringsorganisatie van biologische producten in Italië. Dit alles verklaart waarom de bekendheid van de cosmeticaproducten van Natura Siberica in een aantal jaren enorm is gegroeid en de lijn in steeds meer landen wordt verkocht waaronder in Amerika, Japan, Rusland, Turkije, Duitsland, Zweden en Spanje.

olie2Ook in Nederland zijn deze producten te koop. Zoals al eerder gezegd zullen wij een aantal producten onder de aandacht brengen. De kick­off begint met de Little Siberica baby massage olie. De baby massageolie is op basis van onder andere Rozenbottelolie en Tenuisbloemolie. Een paar druppeltjes volstaan om uw kindje vanaf 0 jaar een heerlijke massage te geven. Een massage voor uw kindje is niet alleen heerlijk en ontspannend ook helpt het bij de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en bovendien stimuleert het uw kindjes zintuigen. Ofschoon dit al hele fijne “bijwerkingen” zijn heeft het nog een leuke extra “bijwerking” het versterkt namelijk de band tussen u en uw kind.

Er worden massagecursussen gehouden door heel Nederland die gericht zijn op baby’s en kinderen maar u kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Op internet kunt u diverse websites vinden waar ze de basisstappen uit leggen. Een massage zal soepeler en daardoor ontspannender verlopen als er een geschikte olie is zodat het huid op huid contact niet stroef verloopt.

De baby massageolie van Little Siberica heeft een hele milde geur. Een beetje olie op de droge huid volstaat al voor een heerlijke massage. Zo nieuwsgierig als ik ben wil ik uiteraard eerst de olie op mezelf testen. De olie trekt snel in bij mijn eigen droge huid. Nu ben ik nog niewsgieriger hoe het werkt bij mijn dochtertje. Een dotje olie doe ik in mijn handpalm vervolgens wrijf ik deze uit in mijn handen en smeer ik mijn kleine meid in. De olie blijft lang zitten op het huidje waardoor ik langer met dezelfde olie kan masseren. Tussendoor trekt de olie in en pakken we nog wat olie erbij om zo de massage te rekken. Wij gaan heerlijk verder met ons momentje. Wilt u ook zon heerlijke verwenmoment voor u zelf en uw kindje dan kunt u de Little Siberica baby massage olie hier bestellen!

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.