Little Siberica vanaf 0 jaar en ouder… Natuurlijke verzorgingsproducten voor de aller kleinsten (pas geborenen en ouder). Alle producten zijn op basis van biologische ingrediënten in combinatie met schuim1mineralen en vitaminen. Deze lijn omvat acht producten te weten een milde badschuim, milde shampoo, luier crème, massageolie, babycrème, verzachtende olie, babypoeder voor na het bad en vochtinbrengende lotion.

In deze 3e review van de serie die wij belichten komt de Little Siberica Milde Baby Badschuim aan het bod. De Milde biologische baby badschuim “Baby bath foam for newborns” voor de allerkleinsten is op basis van onder andere Grote Klis en Brandnetel. De Grote Klis is een tweejarige plant die tot de composietenfamilie behoort. Het is een kruidachtige plant met grote bladeren en rechte stengel en groeit vrijwel overal. De wortels en bladeren van de Klis worden gebruikt in de geneeskunde en cosmetica. De wortels bevatten Proteïnen, essentiële oliën, Polysaccharide Inuline, Tannines, terwijl de bladeren zijn rijk aan Ascorbinezuur. Klisextract is een van de beste behandelingen voor de versterking van haar ­ het activeert de haargroei, harmoniseert de hoofdhuid en voorkomt haaruitval. Brandnetel is een kruidachtige vaste plant die groeit in het bos­steppe en bos zones. Brandnetel bladeren en stengels zijn bedekt met brandende cnida. Echter, ondanks zijn brandende karakter, wordt brandnetel al lange tijd gewaardeerd als een multivitamine behandeling ­ de jonge bladeren zijn rijk aan Caroteen (meer dan in wortelen en in duindoorn) en Ascorbinezuur. Brandnetel is een fantastische haarverzorgingsbehandeling ­ het stimuleert de haargroei, reguleert de talgproductie, herstelt haarstructuur, verwijdert en voorkomt roos en beschermt tegen haaruitval. Brandnetel extract wordt gebruikt voor de behandeling van problematische huid, omdat het de huid verzadigt met vitamines, het stimuleert metabolisme van de huid, het normaliseert de aanmaak van collageen en het voorkomt ontstekingen en acne

schuim2Ondanks dat het een badproduct is zullen wij gebruik moeten maken van de douche bij gebrek aan een bad. Vandaag is het dus douchetijd voor onze kleine meid met een heerlijk ruikende badschuim, het leven kan erger zijn. Toch? Nadat we in onze pyjama en badjas ontbeten hebben gaan wij naar boven, mooie kleren worden uit de klerenkast gehaald, setje ondergoed en een paar sokken ontbreken ook niet en vervolgens gaan we richting badkamer. Wij dames zijn in dit gezin enorme koukleumen dus het kacheltje gaat aan en ook de douche zetten we aan, de basjassen en pyjama’s gaan uit en we stappen de douche in. De shower glove komt weer goed van pas, een ander washandje gebruiken we voor de baby badschuim. Ik sop mijn kleine meid helemaal in, vervolgens sopt ze mij ook in, ik til haar op en we douchen het schuim van ons lichaam. Nadat we onze haren gewassen hebben stappen we uit de douche. De kleine meid wordt  afgedroogd en ik droog mezelf af. Dan trekken we onze zondagse kleren aan en kunnen we de dag vol goede moed tegemoet gaan terwijl we heerlijk ruiken. De parfum voor vandaag laat ik dan ook staan waar hij staat.

Natura Siberica en haar missie tot het behoud van Cultureel erfgoed Natura Siberica zet fors in op maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid. In 2012 heeft ze een unieke expeditie geïnitieerd en georganiseerd naar Zuid­en Oost­Siberië. De expeditie stond in het teken van het behoud en de studie van tradities en gewoonten van de inheemse flora en fauna van Zuid­en Oost­Siberië. De expeditie vond plaats onder leiding van Oleg Aliyev ­ de beroemde Russische ontdekkingsreiziger, documentairemaker en lid van de Aziatische en de Russische Geographical Society. Het expeditie team legde meer dan 4.000 mijl af en doorkruiste verschillende klimaatzones; taiga, steppen, bergen en woestijnen. De reis ging van Khakassia (Tashtypsky district), via de Tuva (TODZHA, Erzinsky en Mongun Taiga kozhuun) en eindigde in Oost­Siberië (Buryatia ). Ze slaagden erin om uniek beeldmateriaal te maken, oude recepten te beschrijven en heel belangrijk, informatie te verzamelen over de functies van planten door in gesprek te gaan met de lokale bevolking, sjamanen en kruidendokters. Daarnaast is Natura Siberica is een samenwerking aangegaan met de Vereniging van Inheemse Volkeren van het Noorden, Siberië en het Verre Oosten RAIPON (http://www.raipon.info). Deze samenwerking staat in het teken van het behoud en de herleving van de geweldige tradities van de inheemse bevolking van Siberië en de bescherming van het culturele erfgoed. Bovendien wil Natura Siberica zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met de cultuur en traditionele manier van leven van de bewoners van deze prachtige regio. Natura Siberica draagt daarom bij aan de totstandkoming van eerste Engelse editie van een encyclopedie over de inheemse volkeren. Siberië kent namelijk ruim 40 oorspronkelijke etnische groepen met ieder hun eigen unieke tradities. Deze verscheidenheid aan vormen en uitingen van etnische culturen is bijzonder. Er zijn alleen al ongeveer tweehonderd verschillende dialecten en talen. Desondanks dreigen vele culturele kenmerken, waarden en tradities van deze etnische minderheden verloren te gaan, omdat steeds meer etnische groepen krimpen en gebieden dunbevolkt raken; sommige etnische groepen bestaan nog maar uit een paar honderd leden. Natura Siberica creëert nieuwe banen voor stamleden uit deze dunbevolkte gebieden, zodat ze niet alleen zorg kunnen dragen voor hun gezin, maar ook een vitale stap gezet wordt om de unieke cultuur en tradities van de volkeren te behouden. Kortom, door te kiezen voor de cosmetica van Natura Siberica helpt u ook deze kleine inheemse volkeren van Siberië, hun families, en de unieke natuurlijke rijkdommen van de regio te behouden.

De Little Siberica Baby Badschuim is te bestellen via deze link.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.