mag1KiDDoWz heeft eerder over Magics Premium luiers en de babydoekjes geschreven. Nu Miranda Young uit de luiers is, tipt ze over de nieuwe Flexidry luiers van Magics. Met drie dochtertjes hebben wij alle soorten, maten en merken luiers wel eens gebruikt. Het lijkt wel of ze telkens in een andere levensfase weer een andere luier hebben die het beste aansluit of het meeste absorbeert. Het resultaat is dat ik niet merkvast ben en bij ongelukjes weer op zoek ga naar het beste alternatief.

Normaal gesproken wordt er in een luier houtpulp (fluff) en lijm gebruikt, dat houdt de absorptiekorreltjes op zijn plaats. Door de toepassing van de Drylock Technology zijn de houtpulp en de lijm niet meer noodzakelijk. Hierdoor is de luier dunner en ook minder belastend voor het milieu. Er zijn twee soorten luiers waarin deze Drylock Technology wordt toegepast:

– De Magics Premium (fluffless) deze luier is geheel zonder houtpulp https://www.kiddowz.net/luiers/review-magics-premium-luiers-voor-een-beter-milieu/. Verkrijgbaar vanaf de maat newborn tot XL;

– De Magics Flexidry (lowfluff) dit is een luier met een heel weinig houtpulp en verkrijgbaar in de maten: Midi, Maxi en Junior. De luier is geschikt voor dag & nacht, extra zacht en comfortabel.

mag2Onze peuter mag de Magics Flexidry Junior maat 5 van 11-25 kilo testen. Het pak is fel groen gekleurd en bevat 52 luiers. De prijs per luier is op dit moment 0,19 eurocent. Een giraffe siert de luier en na de eerste maal verschonen heeft dochterlief direct in de gaten dat er iets anders is. Ze vraagt iets vaker om het potje, maar heeft dan net een plas gedaan. De luier is nog warm en ik verschoon haar. In het begin komt het voor dat ze langs haar benen plast. Vanaf het moment dat ik er goed op let dat haar benen en billen binnen de elastische randen zitten, is dat niet meer voorgekomen. Dochterlief blijft vragen om de giraffe, ze wil van geen andere luier weten, dus ik ga ervan uit dat ze lekker zitten. Gaandeweg geeft ze steeds vaker op tijd (!) aan dat ze naar het potje wil. Het idee dat we het milieu iets minder belasten staat ons erg aan, na zo’n acht jaren luier gebruik binnen ons gezin. Vanaf nu is Magics Flexidry de luier die past bij de fase die onze peuter is ingeslagen, misschien wel dankzij Magics Flexidry: de weg naar zindelijkheid!

Magics Flexidry luiers maat 5 junior is net als de andere maten o.a. hier te koop.

/Lmcmr

(Visited 178 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.