Wij hebben in dit huis geen bad, maar wel een heerlijke douche, die redelijk ruim is. Omdat Kian het zo leuk vindt om te spelen in bad, kocht ik een tijdje geleden een goedkope wasmand bij de Action. Ik knipte een antislip matje op maat en voilà, klaar was het badje. In eerste instantie werkte dit prima voor ons. Uiteindelijk bleek alleen wel, dat de ronde wasmand eigenlijk teveel ruimte inneemt in de badkamer, dus ging ik op zoek naar een alternatief. Ik kwam het Stokke® Flexi Bath® tegen en vroeg een exemplaar aan om te reviewen. Een positieve mail volgde en ik mocht zelfs een kleur bad uitzoeken. Ik koos voor Transparant Blue..

Geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar
Wat ik allereerst heel erg prettig vind, is dat het badje geschikt is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Je kunt er dus wat langer mee doen, dan met het standaard babybadje wat iedereen aanschaft voor de babyuitzet. Kian is bijna 2,5 jaar, dus voorlopig kan hij er nog lekker in zitten en spelen. Onder de douche gaan vindt hij echt vreselijk, dus een badje is een goede optie voor hem. Trouwens, als ik haast heb gaat hij wel gewoon onder de douche hoor, hij moet het tenslotte een keertje leren.

Totdat je kindje 8 maanden (of 8 kilo) is, kun je gebruik maken van de apart verkrijgbare Newborn Support. Deze heb ik uiteraard niet gekregen, want onze kleine man is al een hele tijd baby-af!

Voor baby’s tot 8 maanden vul je het badje met ongeveer 10 liter water. Voor oudere kinderen vul je het badje voor 2/3e en heb je circa 32 liter nodig.

Opvouwbaar en met anti-slip bodem
Je kunt met gemak het badje opvouwen tot een pakket van slechts 10 cm breed. Hierdoor kun je hem altijd opbergen, zonder dat hij teveel ruimte inneemt. Je zou het badje ook met gemak mee kunnen nemen op vakantie. Overigens is het een echt lichtgewicht (slechts 1,3 kg), ook erg prettig!

Het badje heeft een antislip bodem en een badstop, waardoor je het water gemakkelijk weg laat lopen. De wasmand moesten we steeds omkiepen en dan maar hopen dat we geen overstroming hadden in de douchebak.  Dit werkt toch echt een stuk beter.

Materiaal
Het Stokke® Flexi Bath® is gemaakt van polypropyleen en thermoplastische elastomeren. Beiden materialen bevatten geen schadelijke stoffen. Alleen geschikt voor zeep en shampoo (geen oliën).

Conclusie
De producten van Stokke® staan erom bekend van hoge kwaliteit te zijn en dat geldt ook zeker voor het Flexi Bath®. Ik ben er zeer tevreden over en zoals je wel begrijpt, is de wasmand de kliko ingegaan. Deze hebben we tenslotte echt niet meer nodig! Er zijn nog meer kleuren te koop, dus kies uit wat het beste bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.